theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η φωτογράφιση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιτρέπεται, στο Ειρηνοδικείο Ζαχάρωςαπαγορεύεται!!!Ι

         Την προηγούμενη Παρασκευή παραβρέθηκα αυτόκλητος στο Ειρηνοδικείο της Ζαχάρως, που ήταν εν πλήρη απαρτία και κανονική λειτουργία. Δυο νέες δικαστίνες, αρκετοί δικηγόροι και δικηγορίνες, αστυνομικοί, διάδικοι, μάρτυρες και διάφοροι τυχάρπαστοι, όπως η αφεντιά μου. Είκοσι δύο υποθέσεις στο πινάκιο. Όλα εξελίσσονταν κανονικά. Οι δικηγόροι αγόρευαν με το ανάλογο μπρίο με τις σχετικές μεγαλορρημοσύνες και φανφαρονισμούς, μπλέκοντας τη φθηνή επίδειξη με την ουσία. Πάντως η αίθουσα του δικαστηρίου είναι η έδρα τους, όπως οι εκκλησίες για τους παπάδες και εκεί αισθάνονται δυνατοί και υπερδιπλάσιοι από το μικρό τους συνήθως μπόι. Πάντως οι κατηγορούμενοι, αθώοι ή όχι απέδιδαν ηρωικότατα τον ακριβοθώρητο οβολό τους.(1)  

     Στο διάλυμα της δίκης στήθηκα έξω από το γραφείο-απομονωτήριο των δικαστών, οπότε βγαίνοντας η Κυρία Πρόεδρος, μαζί με την Εισαγγελέα, την πλησίασα, συστήθηκα (2)  και τη ρώτησα εάν μπορώ να βγάλω μια φωτογραφία μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Μου το ξέκοψε βεβαίως, όπως περίμενα, αλλά ακούστε το λόγο:"Όχι γιατί δεν έχουμε φωτογένεια"  Στη δικαιολογημένη μου ένσταση, τότε να φωτογραφίσω την αίθουσα και όχι την έδρα με περιγέλασαν με το γνωστό υφάκι της ...εξουσίας.
      Εξαιτίας της αστείας επίκλησή τους, το έψαξα το θέμα στο διαδίκτυο και ιδού:Το ανακοινωθέν τύπου της Ευρωπϊκής Επιτροπής Κοινοτήτων στις 12/6/2001 αναφέρει (Κλικ ΕΔΩ): 
ότι η λήψη φωτογραφιών και ταινιών επιτρέπεται μόνον
 κατά την έναρξη της συνεδριάσεως (είσοδος των 
μελών του Δικαστηρίου και εκφώνηση της υποθέσεως,
 απαγγελία των αποφάσεων και ανάγνωση των προτάσεων).
    Τι άλλο να πω; Ολόκληρο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιτρέπει τη φωτογράφηση, έστω κατά την έναρξη της συνεδρίασης, αλλά οι δικαστίνες στο ειρηνοδικείο της Ζαχάρως την απαγορεύουν επειδή δεν έχουν ..... φωτογένεια.Τρομάρα τους!!! 
      Δε βαριέσαι, αυτές λυπάμαι που είναι στην αρχή της καριέρας τους και έχουν μολυνθεί από τα σαπρόφυτα της ...εξουσίας.  
  
(1) Ίσως δεν απέφυγα τον πλατειασμό για τους δικηγόρους αλλά σε αυτό με οδήγησε η ...ωραία  δικηγόρος,  η αποκλειστική της Sugartown για την οποία τόσα λέγονται και άλλα τόσα έχουν γραφτεί. Δεν τα πίστευα αλλά η όλη όψη της με ταρακούνησε ... 
Ομολογώ ότι πρώτη φορά χάζεψα με τέτοια χοντροκομμένα τακούνια 30 πόντων.
(2) Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που απλώνοντας το χέρι μου, όπως συνήθως γίνεται, η Κυρία Πρόεδρος με ένα απόμακρο και αλαζονικό στυλ μου έδωσε το μισό της χέρι, τα ακροδάχτυλα, καλύτερα τη... μύτη της. 
Θυμήθηκα το φίλο μου, το Σπύρο που  έλεγε:"τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατρακύλα της χώρας την έχουν οι δικαστικοί, παρά οι πολιτικοί. Λίγο σωστά να έκαναν τη δουλειά τους και όλα θα πήγαιναν μια χαρά. Η δικαιοσύνη είναι θεότυφλη, νόμοι υπάρχουν δικαστές λειτουργοί δεν υπάρχουν.."  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου