theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΖΟΥΡΤΣΑΣ

Α]  Ανάπλαση του κεντρικού δρόμου
              Το θέμα της ανάπλασης του κεντρικού δρόμου της Φιγαλείας είναι δεύτερη φορά που ήρθε στο Δ.Σ. Την πρώτη φορά  αποφασίσθηκε να ξαναμελετηθεί το θέμα και να γίνει μια σχετική διαβούλευση, όπως και έγινε. Έτσι λοιπόν, εν τέλει ψηφίστηκε με τις εξής διορθώσεις από την προηγούμενη φορά, μετά την διαμαρτυρία και την αρνητική αντίδραση που έτυχε.(κλικ ΕΔΩ):
  •  Ο δρόμος θα παραμείνει διπλής κατεύθυνσης 
  • Τα πεζοδρόμια, όπου υπάρχουν παραμένουν με το πλάτος να είναι τα 7 μέτρα

Η αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε έντονα καθώς δεν ενημερώθηκε καθόλου για την σχετική συγκέντρωση(1) που μεσολάβησε και έγινε στη Ζούρτσα πριν 10 μέρες περίπου. Ο δε Γιάννης Μπαλαδήμας δημοτικός σύμβουλος της μείζονας αντιπολίτευσης και Ζουρτσάνος, παρουσίασε  επιστολή του Χρ. Βλάχου (δ.σ. της δημοτικής αρχής) που καταγγέλλει ότι ενημερώθηκε την ίδια ημέρα. (2)

(1) Για τη συγκέντρωση γράψαμε στην ανάρτηση της Παρασκευής και τονίσαμε τον τρόπο .που επιτελείται σε μόνιμη βάση και μάλιστα με την ευλογία κανονικών και με το νόμο εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων. Δυστυχώς δεν έχουν ούτε λίγα κότσα και επιδεικνύουν μικρούτσικο ανάστημα με το να αποδέχονται μια ερμαφρόδιτη δημοτική αρχή. Σίγουρα αυτό το πρωτοφανές είναι για το βιβλίο  Γκίνες!!!
(2)   Πολλά λέγονται για τη σχέση του Χρήστου με τη δημοτική αρχή.Πάντως το σίγουρο είναι ότι παύθηκε βιαίως και σύντομα από τη θέση του αντιδήμαρχου, αν και είχε επιδείξει μεγάλη ζέση και ενδιαφέρον.







Β] Συμβολαιογραφείο –Υποθηκοφυλακείο
           Σε όλους είναι γνωστό, διότι κόσμος και κοσμάκης έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήρια τους, ότι εδώ και πολλά χρόνια τη θέση του συμβολαιογράφου -υποθηκοφύλακα καλύπτει με επιτυχία η αγαπητή κυρία Γιάννα Σταυροπούλου
 Η  ίδια, η οποία σε κανά χρόνο συνταξιοδοτείται με το καλό, μας δήλωσε ότι το υποθηκοφυλακείο  της Ζούρτσας δικαιολογεί λόγω της μεγάλης έκτασης δικαιοδοσίας του δύο (2) θέσεις. Όμως εδώ και μια δεκαετία περίπου η μία θέση είναι κενή. Κάνει λοιπόν έκλυση στους νέους δικηγόρους, όποιος επιθυμεί οι πόρτες τον προσμένουν με πολύ καλές συνθήκες επαγγελματικής εργασίας και άριστες προοπτικές αποκατάστασης.

            Δυστυχώς όμως οι νέοι αποφεύγουν την επαρχία, πόσο μάλλον τις πολύ ή λίγο ορεινές περιοχές (1). Κι ας είναι η Φιγαλία και όλη η περιοχή τόσο ωραία!  Πρέπει δε να ληφθεί σοβαρά υπόψη κυρίως από την τοπική δημοτική και τους δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται από την περιοχή (2) ότι σε ένα χρόνο θα προκύψει μεγάλο πρόβλημα, καθότι θα κλείσει το Γραφείο και το αρχείο θα μεταφερθεί στην Κυπαρισσία και αργότερα στην Καλαμάτα. Φαντάζεστε τι έχει να γίνει.... Γρηγορείτε λοιπόν μην είναι πολύ αργά!

  1. Προς επίρρωση αυτής της έκκλησης–κάλεσμα τονίζω ότι εδώ στη Ζούρτσα υπάρχουν πολύ καλές ευκαιρίες για νύφη και δη μετά μπόλικης προικός και όχι μόνο….Για να εξηγιόμαστε και να μη παρεξηγιόμαστε, ομιλούμε από υλικής πλευράς (10 τόνοι λάδι και βάλε..) και ..ηθικής τοιαύτης.
  2.  Μάλιστα από τη Φιγαλία που είναι η δεύτερη πόλη του δήμου μετά τη Ζαχάρω, στις προηγούμενες εκλογές ήταν ο δημοτικός σύμβουλος που έλαβε τους περισσότερους ψήφους και συγκεκριμένα ο κ Βλάχος. Αν δεν κάνω λάθος και ο δεύτερος πάλι από τη Ζούρτσα ήταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου