theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΟΥ ΕΜΠΑΙΓΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ. Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ:ΠΕΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ Ο ΛΟΓΟΣ!

                   Για τον Βιολογικό Καθαρισμό (ΒΚ)  έχουμε αναφερθεί κατά κόρον και τούτο γιατί αποτελεί το μεγαλύτερο θέμα - σκάνδαλο του Δήμου Ζαχάρως κατά την τελευταία  15ετία.
Πραγματικά αναρωτιέμαι :
  •   Πώς είναι δυνατόν τούτος ο κόσμος της πόλης της Ζαχάρως και όχι μόνο, να μην αντιδρά στη μεγάλη καταστροφή και υποβάθμιση του περιβάλλοντος σε ένα από τα πιο πανέμορφα δώρα της φύσης, τον Καγιάφα. Αλήθεια δεν το βλέπουν ότι λόγω μη επάρκειας ή και μη λειτουργίας του ΒΚ (μικρής δυναμικής και ισχύος,παλαιότητα) ή λίμνη έχει καταντήσει η χαβούζα της περιοχής για όλα τα ακατέργαστα υγρά και στερεά βοθρολήμματα (1) 
  • Τελικά τι απέγιναν εκείνα τα 4.5 εκατομμύρια ευρώ από τα ΕΛ.ΠΕ; Έκαναν φτερά και αυτοί οι τύποι του δήμου μας κοροϊδεύουν εν ψυχρώ;
      Επειδή  λοιπόν ο κύριος υπεύθυνος σε όλο αυτό το διάστημα είναι ο δήμαρχος Ζαχάρως, ιδού τι μας ανέφερε ο Πανταζής, που επί 12 χρόνια κρατούσε το θώκο του δημάρχου και τα τελευταία 3 περίπου, αν και είναι σε αμετάκλητη έκπτωση, κινεί τα νήματα στην δημοτική  αρχή. (2) Η αναφορά έγινε στην περιλάλητη συνάντησή μας στον Άγιο Ηλία, εκείνη την Κυριακή.
      Μας δήλωσε λοιπόν ο κ. Πανταζής: "Η καθυστέρηση στο έργο του Β.Κ. οφείλεται στον εξής λόγο. Τα ΕΛ.ΠΕ. ήθελαν και επιδίωξαν ο μελετητής και ο εργολάβος του έργου να ορισθούν από τους ίδιους. Όμως στη δημοπράτηση που έγινε, σύμφωνα με το νόμο, πλειοδότησαν άλλοι από αυτούς. Αποτέλεσμα μεταξύ μελετητών και εργολάβων να υπάρξει έντονη αντιπαράθεση και όχι συνεργασία. Πλέον οι εργολάβοι συνεννοήθηκαν και ξεπερνώντας τη γραφειοκρατία, το έργο θα αρχίσει και θα τελειώσει πολύ γρήγορα.  Μέχρι το Δεκέμβριο θα έχει μπει ο εργολάβος...
     Θυμάμαι ότι του αντιπαρατέθηκα ως εξής:"Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, όπως τα περιγράφεις, γιατί οι δικοί σου, τα  φερέφωνα κάθε λογής, από ψηλά το "δήμαρχο" μέχρι και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο,  δεν ξέρουν τι λένε και μασάνε τα λόγια τους; Πότε λένε δεν υπάρχει καμία επιστολή και πότε πάμε για δημοπράτηση, έτσι για να ξεφεύγουν. Σε εκείνο το Δ.Σ. παραβρισκόμουν και αυτά τα δηλώνω κατηγορηματικά και υπεύθυνα...
Και συμπληρώνει ο Πανταζής: "η επιστολή από τα ΕΛ.ΠΕ. δεν αναφέρει ότι παίρνουν πίσω τη δωρεά των 4,5 εκατομμυρίων" (3)     
 Να όμως που ο Δεκέμβριος ήρθε και σε λίγες μέρες μας αποχαιρετά και έρχεται ο καινούργιος χρόνοςι...
Η επιβλητική και λαμπρή παρέλαση με σημαιοφόρο τον Πανταζή και παραστάτες από δεξιά τον εμπαιγμό και και από αριστερά την κοροϊδία σε λίγο αρχίζει υπό εορταστικών και πατριωτικών εμβατηρίων...(4)

Απόδειξη τρανταχτή της φτηνής κοροϊδίας είναι οι δηλώσεις του δήμαρχου κ. Μπάμη και του αντιδήμαρχου κ. Λαμπρόπουλου κατά το Δ.Σ. της Τρίτης (5). Ο πρώτος μίλησε ότι υπάρχει ανάγκη να απευθυνθούν για έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και ο δεύτερος ότι δεν έχουν λάβει καμία επιστολή για μη χρηματοδότηση. 
Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε....Κομφούζιο του κερατά!
(1)  Τα στερεά απορρίμματα συσσωρεύονται στην παράνομη χωματερή της Αγίας Παρασκευής. Η 3μηνη προθεσμία από την Περιφέρεια λόγω εκτάκτου ανάγκης λήγει στο τέλος του Γενάρη, οπότε έχει να γίνει ...ο Γάμος του Καραγκιόζη  με τη θρυλική Ζαχαρούλα  υπό τις ευλογίες αρχόντων και παπάδων (Θυμάστε τον Παπαλάκη;) 
Για δε τα χάλια του Καγιάφα, αξίζει να αναφέρω την απάντηση του κ. Μπάμη, όταν ο ίδιος του έθεσα το θέμα επάνω στο δημαρχείο. "Δεν ξέρεις ότι απόληξη του Β.Κ.από την αρχή που κατασκευάσθηκε  έχει ορισθεί ο Καγιάφας.." Καταλάβατε αγαπητοί μου; Τους ανθρώπους, εκτός από τη  σκοτοδίνη που τους διακατέχει, δείχνεις το φεγγάρι και αυτοί κοιτάνε το δάκτυλο!  
(2)  Τούτο το παράλογο και θεότρελο μόνο εδώ στη Ζαχάρω συμβαίνει. Κουμάντο στο δήμο να κάνει ένα άτομο που είναι σε αργία, να υπογράφει άλλος, ο αχυράνθρωπος και αρκετοί κυρίως στα χωριά όχι μόνο να αποδέχονται αυτή την πασιφανή παρανομία, υπεξαίρεση εξουσίας  αλλά και να την χειροκροτούν. Πράγματι έχουμε το μεγαλείο της ξεφτίλας σε όλο το πανελλήνιο!
Όπου δε βρεθεί κι όπου σταθεί  ο κύριος διατυμπανίζει πομπωδώς ότι στις νέες αυτοδιοικητικές  εκλογές θα είναι υποψήφιος αν και είναι τελεσίδικα καταδικασμένος σε έκπτωση.  Και όχι μόνο αυτό αλλά βεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να ορίσει αντί αυτού κανέναν (κλικ ΕΔΩ).Μην κρυβόμαστε, ο λόγος, όπως και εμμέσως το αναφέρει δεν έχει εμπιστοσύνη ...Καλά κάνει ο τύπος, έτσι πιστεύει και έτσι πράττει, αλλά και όσοι πολίτες συνεχίζουν να τον πιστεύουν; Αυτοί οι δημότες ανήκουν σε δύο κατηγορίες. Στην  ανήκουν, αφελή, αγαθά ανθρωπάκια κάθε μορφής και είδους, όπως και άλλοι παρασυρόμενοι ή ικανοποιημένοι  από ένα δρόμο, ένα γεφύρι στο χωριό τους και στη όλοι οι παντοειδώς ευεργετιθέντες - ρουσφέτια κτ.λ.- και οι διάφοροι, κρυφά ή φανερά δέσμιοι, από χέρι που λένε. Βεβαίως όλοι οι παραπάνω είναι ιδιοτελείς και θέτουν το προσωπικό τους συμφέρον υπεράνω από το κοινό, το δημόσιο. Όμως αστείο και τραγικό είναι το άλλο. Οι  διάφοροι δικοί του παραστάτες-αχυράνθρωποι που ενώ ο ίδιος φανερά δέχεται ότι δεν τους έχει εμπιστοσύνη, αυτοί αντί να απεγκλωβιστούν με αξιοπρέπεια παραμένουν πιόνια και αχυράνθρωποι.  
(3) Άρτζι μπούρζι και λουλάς! ΟΙ ανεκδιήγητοι άρχοντες του δήμου σε κείνο το Δ.Σ που αναφέρεται παραπάνω διέψευδαν την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα τον Αλεξανδρόπουλο, ότι δεν υπάρχει ουδεμία επιστολή, αν και ο άνθρωπος παρουσίασε απόδειξη αποστολής των κούριερ. Πάντως και ο ίδιος ο Πανταζής με τη δήλωσή του, τους διαψεύδει παταγωδώς. Καλά να είναι τα παλληκάρια κι ας πρόσεχαν...
(4) Πάντως απαιτείται μέγιστη προσοχή, καθότι όπως κυκλοφορεί στην πιάτσα θα πέσουν λεμόνια και ντομάτες στην παρέλαση, μια και παραμένουν αμάζευτες στα χωράφια! Το αναφέρω για να μην έχω την παραμικρή τύψη....
(5) Τα σχετικό ρεπορτάζ μαζί με τα βίντεο θα αναρτηθούν οσονούπω.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου