theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ


  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 02-08-2015 η εκδήλωση για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Πλατιάνας στο Αίπυ.
  Ο χαιρετισμός των καλεσμένων έγινε με μικρή καθυστέρηση (λόγω του καύσωνα) από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μακισταίων κ. Φώτη Βλάχο. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος Καφύρας, ο Πρόεδρος του Διαζώματος κ. Σταύρος Μπένος, ο καθηγητής Αρχαιολογίας κ. Πέτρος Θέμελης, ο καθηγητής Ιστορίας της Αρχιτεκτονικής στο Ε.Μ.Π. κ. Μανώλης Κορρές, ο Περιφερειακός Σύμβουλος  κ. Παναγιώτης Μπράμος (Υπεύθυνος Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας), ο Δασάρχης Ολυμπίας κ. Βασίλης Γιακουμής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τοπικών Συλλόγων Ολυμπίας κ. Δημήτρης Μανώλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπίων κ. Κώστας Βλάμης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου των εν Αθήναι Ζαχαραίων κ. Βασίλης Φουρλής, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Μακίστου κ. Νώντας Πόθος καθώς και άλλοι Πρόεδροι Συλλόγων και Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής, οι μελετητές κ. Θεμιστοκλής Μπιλής και κ. Μαρία Μαγνήσαλη, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ζαχάρως κ. Κώστας Αλεξανδρόπουλος, ο κ. Κωνσταντίνος Τσαπόγας (μέλος του Διαζώματος) και φυσικά οι συνδιοργανωτές κ. Παναγιώτα Κυριακοπούλου (Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσοχωρίου) και η εκπρόσωπος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηλείας, κ. Ζαχαρούλα Λεβεντούρη (Αρχαιολόγος), η οποία μας ξενάγησε στο Αρχαίο Θέατρο και στον ευρύτερο Αρχαιολογικό Χώρο. Χαιρετισμό μας απέστειλε ο Δήμαρχος Ζαχάρως κ. Νίκος Φάμελος, ο οποίος απουσίασε λόγω έκτακτης εισαγωγής του στο νοσοκομείο.
  Η εκδήλωση συνεχίστηκε στην πλατεία της Μακίστου με την ανάγνωση της επιστολής της πρώην Διευθύντριας της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηλείας κ. Γεωργίας Χατζή, η οποία απουσίαζε για οικογενειακούς λόγους. Εν συνεχεία ο λόγος δόθηκε στον Πρόεδρο του Διαζώματος κ. Σταύρο Μπένο και στο καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη. Στη συνέχεια η κεντρική ομιλήτρια κ. Ζαχαρούλα Λεβεντούρη, ως εκπρόσωπος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηλείας, απεύθυνε αρχικά χαιρετισμό εκ μέρους της Διευθύντριας της  Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηλείας κ. Ερωφίλης Κόλλια και εν συνεχεία μίλησε και παρουσίασε με τη χρήση του προβολέα την Αρχαία Ακρόπολη Πλατιάνας (Αίπυ) και τις εκεί εργασίες ανάδειξή της. Ακολούθως, οι μελετητές – αρχιτέκτονες μηχανικοί κ. Θεμιστοκλής Μπιλής και κ. Μαρία Μαγνήσαλη παρουσίασαν με τη χρήση προβολέα την αρχιτεκτονικής τους μελέτη. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Μανώλης, αφού πήρε το λόγο, έκανε εποικοδομητικές προτάσεις τόσο για το Θέατρο όσο  και για την πρόσβασή του και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ολυμπίων ευχήθηκε όλα να πάνε καλά. Τέλος, ο καθηγητής κ. Μανώλης Κορρές εκφράστηκε με θαυμασμό  για την τόσο ενδιαφέρουσα επίσκεψή του.

   Η εκδήλωση έκλεισε με ζωντανή μουσική, με την υπέροχη Ειρήνη Τσεκούρα στο τραγούδι, και τοπικά εδέσματα προσφορά των Συλλόγων Μακίστου και Χρυσοχωρίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου