theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ .....

   Την τετάρτη από τούτο εδώ το βήμα επέκρινα τα ΜΜΕ του Πύργου και ειδικά τις εφημερίδες για τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασαν την  "πιασάρικη" και λαϊκίστικη πρόταση του δήμου Ζαχάρως σχετικά με τη δημιουργία Εταιρίας Ειδικού σκοπού και την εξαγορά των κόκκινων δανείων των δημοτών αντί των ξένων funds. Τονίζαμε δε ότι μακάρι να υπήρχε ένας τέτοιος τρόπος όμως είναι αδύνατον κυρίως λόγω μνημονιακής επιτροπείας και υπερτονίζαμε ότι η καλλιέργεια τέτοιων φρούδων ελπίδων στους δημότες δανειολήπτες είναι έγκλημα
      Στις 15-12- 17 συνεδρίασε η ΚΕΔΕ και ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:
-Σύσταση ειδικής επιτροπής με τη συμμετοχή αυτοδιοικητικών και επιστημονικών εκπροσώπων με αντικείμενο την καταγραφή και κατηγοριοποίηση των κόκκινων δανείων, σε πανελλαδικό επίπεδο.
   --Δρομολόγηση σειράς επαφών και συναντήσεων με την Τράπεζα της Ελλάδας και εκπροσώπους κοινωνικών και παραγωγικών φορέων με στόχο τη διαμόρφωση κοινού μετώπου, μέσω του οποίου, θα ισχυροποιηθεί το κοινωνικό αίτημα για ανεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης που θα προστατεύει δανειολήπτες αλλά και εγγυητές των δανείων.
    --Αίτημα για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα προβλέπει το Δικαίωμα πρώτης προτίμησης πώλησης του δανείου στον δανειολήπτη ή ένα άτομο που εκείνος θα υποδείξει (μοντέλο Κύπρου).
    -----Αίτημα για την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών α κατοικίας, ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
     ......Επαναφορά σχετικής νομοθετικής διάταξης που δεν θα υποχρεώνει τους Δήμους να προβαίνουν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης οφειλών από τους δημότες τους, αλλά θα προβλέπει την εξάντληση της υποχρέωσης των Δήμων να βεβαιώνουν τις σχετικές οφειλές στις αρμόδιες ΔΟΥ.
    Και ιδού η πρώτη σελίδα της "ΠΑΤΡΙΣ" ακριβώς την άλλη μέρα. «Πλάτη» από ΚΕΔΕ στην πρόταση Ζαχάρως για τα κόκκινα δάνεια
   Μόνον η "ΠΡΩΙΝΗ"(κλικ ΕΔΩ) , έστω δειλά-δειλά, αν και χρησιμοποιεί σπεκουλαδόρο τίτλο "Υπό την σκέπη της ΚΕΔΕ η πρόταση για τα «κόκκινα δάνεια» να σπεκουλάρει,έγραψε τα εξής:
..... Η δε πρόταση για σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού από τους δήμους, η οποία θα αναλαμβάνει διαμεσολαβητικό χαρακτήρα για την προστασία του δανειολήπτη και του εγγυητή έναντι των funds, στα πρότυπα της Κύπρου, έτυχε αποδοχής από τους αιρετούς, αλλά γρήγορα αυτοί αντιλήφθηκαν τις δυσκολίες, στο να ληφθεί τέτοια πρωτοβουλία. Υπογραμμίστηκε, μάλιστα, ότι απαιτούνται σημαντικές και σε βάθος νομοθετικές παρεμβάσεις, που θα περιπλέξουν τη λειτουργία των δήμων.
    Να με συμπαθάτε, ειλικρινά πέστε μου η παραπάνω αναφορά που περιγράφει την ωμή πραγματικότητα έχει καμιά σχέση με τους άλλους φανφαρώνικους και πιασάρικους τίτλους; 
Δυστυχώς στον ίδιο σκοπό είναι και τα δημοσιεύματα τις επόμενες ημέρες και μάλιστα συμπεριελήφθησαν μαζί με τα κόκκινα δάνεια και τα πυροδάνεια...
   Έλεος πια. αυτή η φτηνή καλλιέργεια φρούδων ελπίδων είναι κοροϊδία χειρίστου είδους, είναι ΕΓΚΛΗΜΑ!!!΄
 Βεβαίως ο κύριος Πανταζής αυτός είναι και αυτή είναι η πολιτική του, λόγια ψεύτικα και μεγάλα, κορώνες και φανφάρες  και φτηνός λαϊκισμός. 
Ο τύπος όμως  γιατί εμπρός το κέρδος θυσιάζει όλες τις αρχές που πηγάζουν από το    λειτούργημα που τελεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου