theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΆΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Β. ΦΟΥΡΛΉ

    Νάμαστε λοιπόν στα ¨Εντός και επί τα Αυτά" με τον Βασίλη Φουρλή, πρόεδρο του συλλόγου Ζαχαραίων.
     Βεβαίως για το μείζον θέμα, που είναι φλέγον και ουσιαστικό, την αντίληψη δηλαδή εάν ο σύλλογος έχει καθήκον και υποχρέωση να παίρνει θέσεις για σοβαρά θέματα της γενέτειρας, έχουμε απαντήσει λίαν προσφάτως (κλικ ΕΔΩ). Όμως επειδή ετέθησαν και άλλα συναφή    ερωτήματα προβαίνουμε σε νέα απάντηση ακολουθώντας μάλιστα την ίδια αριθμημένη κατάταξη με την προχθεσινή ανάρτηση.
     Λοιπόν 
   α) Όλα τα σχόλια είναι δημοσιευμένα στο fb και καλώς θεώρησα ότι για το blog  έχει ενδιαφέρον το συγκεκριμένο, οπότε τα περί έλλειψης δεοντολογίας που μας αποδίδεται δεν στέκουν.
    β) Πιστεύω ακράδαντα ότι  όσα υποστηρίζει στο σημείο αυτό ο Βασίλης είναι τουλάχιστον άστοχα και εξηγούμαι. Αλίμονο εάν άλλα υποστηρίζει ένα οποιοδήποτε άτομο σαν πρόσωπο και άλλα σαν πρόεδρος ενός συλλόγου ή σαν άλλος αξιωματούχος. Αυτό δεν είναι διττός λόγος; Δεν είναι μια ασυνέχεια, μια διπροσωπία; Η αλήθεια είναι μία και αδιαίρετη παντού και πάντα.
    (γ)  Όλα είναι σχετικά και ανάλογα του διακυβεύματος. Όταν η γενέτειρα, η πατρίδα μπατάρει και βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση τότε  είσαι υποχρεωμένος και έχεις ιερό καθήκον   να επέμβεις, αμ΄ έπος αμ΄ έργο.Η Ζαχάρω  είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και έχει την ανάγκη όλων μας περισσότερο αυτών που ηγούνται μιας συλλογικότητας.
   Το καθήκον και η υποχρέωση (δες Αντιγόνη) είναι υπεράνω όποιας συνταγματικώς κατοχυρωμένης  αρχής, ακόμα και αυτής της ελευθερίας που ποικιλοτρόπως με διάφορα νομικά τερτίπια καταστρατηγείται.
    (δ) Τώρα ως προς το εάν οι σύλλογοι των αποδήμων πρέπει να παίρνουν θέση σε σοβαρά θέματα της γενέτειρας  έχει δοθεί απάντηση προσφάτως την 1-12-2017  (κλικ ΕΔΩ). Επί προσθέτως υπάρχει σχετική απάντηση και μάλιστα πιο εκτενής και εμπεριστατωμένη στην ανάρτηση της 10ης Μαρτίου του 2011 (κλικ ΕΔΩ).
    (ε) Ειλικρινά είναι δυνατόν να θεωρεί κάποιος ότι ο σύλλογος Ζαχαραίων συντρέχει στους συμπατριώτες της ιδιαίτερης πατρίδας με όλα όσα μέχρι τούδε έχει πράξει; Όπως κοπές πίτας, εκδρομή στο Σούνιο, θερινές συνεστιάσεις και δη με τσουχτερή τιμή. Αντιθέτως οι απανταχού σύλλογοι πολιτιστικοί ή όχι έχουν χρέος να συντάσσονται, να συμπαραστέκονται και να συμπαρίσταται στους συμπατριώτες της γενέτειρας.
    στ΄) Ποτέ δεν μίλησα για ακηδία, αμέλεια αλλά για εντελώς διαφορετική και λαθεμένη αντίληψη των πραγμάτων.
         Τέλος ρωτώ μεγαλοφώνως γιατί η Ομοσπονδία των Συλλόγων Ολυμπίας, στην οποία μέλος και μάλιστα ιδρυτικό είναι και ο Σύλλογος Ζαχαραίων, όχι μόνον παίρνει θέσει για σοβαρά θέματα της επαρχίας μας , αλλά πολλάκις κινητοποιείται όπως για την Ολυμπία οδό, τον Επικούριο κτ.λ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου