theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Αποτέλεσμα εικόνας για αλλαγέσ στισ νέεσ δημοτικέσ εκλογέσ

κλικ εδω

Στις Αυτοδιοικητικές εκλογες το '19 θα γίνουν πολλές και σοβαρές αλλαγές που με τη σειρά τους θα επιφέρουν μεγάλες ανακατατάξεις σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις.
  Π. Σκουρλέτης: Θετική η λευκή ψήφος- Θα επιτρέπεται η κατάτμηση αποφάσεων
0
•    Καθιερώνεται ως εκλογικό σύστημα και για τους δύο βαθμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης η απλή αναλογική για το σύνολο των εδρών των οικείων Συμβουλίων.
•    Η διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών αποσυνδέεται από το χρόνο διεξαγωγής των ευρωεκλογών.
•    Κατηγορίες κωλυμάτων εκλογιμότητας – όπως η γενική απαγόρευση να θέσουν υποψηφιότητα όλοι όσοι έχουν οποιαδήποτε σχέση εργασίας με το Δημόσιο, ακόμα και ορισμένου χρόνου (λ.χ. δίμηνη, πεντάμηνη κ.λπ. σύμβαση εργασίας) – οι οποίες περιορίζουν υπέρμετρα σε σύγκριση με τον επιδιωκόμενο σκοπό το δημοκρατικό δικαίωμα συμμετοχής στα τοπικά δημόσια πράγματα, εξορθολογίζονται.
•    Διευκολύνεται η συμμετοχή μικρών παρατάξεων, ομάδων πολιτών και τοπικών κινημάτων, καθώς η ανάδειξη των οργάνων των Κοινοτήτων (Συμβούλια) αποσυνδέεται από την ανάδειξη του κεντρικού Δημοτικού Συμβουλίου, με την έννοια ότι ένας συνδυασμός μπορεί να κατέλθει και αυτοτελώς σε μία μόνο Κοινότητα και, αντίστροφα, ένας συνδυασμός υποψηφίων για το κεντρικό Δημοτικό Συμβούλιο δεν απαιτείται να καταρτίζει ψηφοδέλτιο και για τις Κοινότητες.
•    Εισάγεται η εκλογή με ενιαίο (όχι δηλαδή παραταξιακό) ψηφοδέλτιο των μονομελών οργάνων-εκπροσώπων των πολύ μικρών Κοινοτήτων.
ΠΗγή: myota.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου