theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Μήπως είναι και ..η σωστοτερότερη;

Α. Για την Λιβύη, την στρατιωτική επέμβαση της Δύσης και την στάση της Αριστεράς:
απο το ΒΗΜΑ

1. Το πραγματικό δίλημμα που τίθεται στην Αριστερά είναι αν θα είναι με το μέρος των εξεγερμένων ή με τον Καντάφι. Και σε αυτό δίλημμα θα πρέπει να απαντήσει με ειλικρίνεια, αλλά και γνώση όλων των συνεπειών μιας τέτοιας θέσης. Το δίλημμα, αν θα είναι με τους “ιμπεριαλιστές” ή με τους “λαούς”, είναι ψεύτικο γιατί δεν είναι αυτή η κυρίαρχη αντίθεση η οποία προσδιορίζει τις πολιτικές εξελίξεις στην Λιβύη και σφραγίζει τον χαρακτήρα της εξέγερσης. . Περισσότερα εδώ: Οι αυτόκλητοι “υπερασπιστές” της Λιβυκής εξέγερσης...
2. Ένα κείμενο της Ροσάνα Ροσάντα για το ίδιο θέμα: ΛΙΒΥΗ: Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα, τουλάχιστον εμείς
Β. Στις 18 Μάρτη συμπληρώθηκαν 140 από την Παρισινή Κομμούνα. Παρουσιάζουμε δύο κείμενα για αυτό το θέμα που έχουν σχέση με τα ζητήματα συγκρότησης της Αριστεράς του 21ου αιώνα:
1.Η “Παρισινή Κομμούνα” και η σύγχρονη αριστερά... (ένα απόσπασμα από το βιβλίο “Τhe City and the Grassroots” του Manuel Castells σε μετάφραση Ε. Πορτάλιου)
2. Η “Παρισινή Κομμούνα” και η σύγχρονη αριστερά... (ΙΙ) (ένα απόσπασμα για το ίδιο θέμα από το βιβλίο του Alain BadiouΗ κομμουνιστική υπόθεση” )
απο ΒΙΚΙΠΑΙΔΙΑ
Γ. Την Τρίτη 15 Μαρτίου 2011 στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του του Δημήτρη Ψαρρά, "Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη - Η τηλεοπτική αναγέννηση της ελληνικής Ακροδεξιάς". Όλες οι ομιλίες σε video από αυτή την εκδήλωση εδώ: Οι ομιλίες από την παρουσίαση του βιβλίου του Δ. Ψαρρά «Το κρυφό χέρι του Καρατζαφέρη» στην αίθουσα της Ε.Σ.Η.Ε.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου