theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΛΟΓΙΑ-ΛΟΓΙΑ, ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΔΑΚΙΣΜΟΙ

    Τις προάλλες οι τοπικές εφημερίδες φιλοξένησαν βαρύγδουπες δηλώσεις του αντιδήμαρχου του δήμου μας κ. Λαμπρόπουλου για κοινωνική πρόνοια του δήμου ως αμέριστο ενδιαφέρον για τον λαό που δοκιμάζεται και υποφέρει (1). Υπό αυτό το πρίσμα εξαγγέλλει την ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
   Τώρα το θυμηθήκατε κ Αντιδήμαρχε το Κοινωνικό Παντοπωλείο; Αλλού το έχουν κάνει εδώ και χρόνια, όπως ο δήμος Πύργου με πολλαπλάσιο πληθυσμό. 
 Ως προς το Κοινωνικό Φροντιστήριο τίποτα δεν πήρατε χαμπάρι για το Πρόγραμμα Ενισχυτικής Διδασκαλίας του υπουργείου Παιδείας; (κλικ ΕΔΩ )
  Βεβαίως, χίλιες φορές μακάρι να υιοθετήσουν και να εφαρμόσουν τέτοιους κοινωνικούς θεσμούς και μέτρα κι ας είναι τελευταίοι και καταϊδρωμένοι, αλλά πολύ φοβάμαι, όπως λέει και ένας φίλος μου θα το κάνουν σαν τη σκύλα που βιάζεται και κάνει τα κουτάβια στραβά. Πολύ φοβάμαι λοιπόν ότι εάν ...αξιωθούν,   θα το κάνουν με κακό και ψηφοθηρικό τρόπο και στο τέλος θα έχουμε μια καινούργια έκδοση της πάλαι πότε Αποθήκης, όπου είχαμε τραγελαφικές ιστορίες.
  Κύριε. Αντιδήμαρχε γιατί δεν είπατε κουβέντα για Κοινωνικό Τιμολόγιο στη ΔΕΥΑ, στα Δημοτικά Τέλη αλλά και στη ΔΕΗ, που μπορείτε να τα εφαρμόσετε χωρίς πολλά νταραβέρια; Μήπως σας είναι δύσκολο να καταγράψετε τα άπορα και τα καταχρεωμένα νοικοκυριά; 
   Γιατί τόσα χρόνια δεν έχετε κάνει την παραμικρή παρέμβαση για θεσμούς και μέτρα υπέρ των αδυνάτων που τόσο κόπτεστε, όπως τα "Κοινωνικά Ταμεία Συνοχής" τις "Κοινωνικές Τράπεζες Χρόνου", "Κοινωνικά Συσσίτια" κτλ; Εμείς από το Νοέμβριο του 2010 σας τα έχουμε επισημάνει (κλικ ΕΔΩ)
   Να σας υπενθυμίσουμε δε ότι ο Καλλικράτης έχει δώσει στους δήμους πολλές και σημαντικές αρμοδιότητες, όπως  

  • άσκηση κοινωνικής πολιτικής, πρόνοια και δημόσια υγιεινή, 
  • περιβαλλοντική και πολιτική προστασία, πολεοδομικές αρμοδιότητες,  
  • παιδεία, εκπαίδευση, σχολικές υποδομές, 
  • αθλητισμός, νέα γενιά, προγράμματα κατάρτισης.
  • πολιτισμός κτλ. 
Μήπως έχετε κάνει κάτι σε αυτούς τους κρίσιμους τομείς και δεν το ξέρουμε;(2)

     Τι άλλο να πω; Ο λαϊκισμός, οι φανφάρες και οι κορδακισμοί τους ακόμη δεν έχουν όρια...Ενδιαφέρονται δήθεν και διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για τον δοκιμαζόμενο λαό, και δεν βλέπουν που το μόνο που έχουν φέρει σε πέρας είναι που έκαναν τη Ζαχάρω ...με αισθητική πόρνης!!!


(1) Για αυτή την πρεμούρα και την επίκληση για το λαό με λόγια μεγάλα, που στην ουσία είναι ψεύτικα και προσποιητά  αφιερώνω στο κ. Αντιδήμαρχο, ναι τον..."πολεοδόμο", τον κάτωθι στοίχο του Χρονά:

..και εσύ κοπέλα μου που πλέκεις τόσο γρήγορα
σε συμβουλεύω να φορέσεις ένα θώρακα 
γιατί φοβάμαι θα τρυπήσεις τα βυζιά σου..
(2) Για αυτό το πρόγραμμα διανομής τροφίμων στους απόρους έχετε υπόψη σας κ. Αντιδήμαρχε; (κλικ ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου