theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΛΑΘΗ που γίνονται στην Κ Η Δ Ε Ι Α

          αντώνης αντωνοπουλος ο κυπαρισσευς
    Το λάθος έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς:  το 95% των  Ελλήνων είμαστε παρανόμως βαπτισμένοι χριστιανοί σε βρεφική ηλικία, και είχαμε λάβει χριστιανική παιδεία στην οικογένεια, στο σχολείο, στην κοινωνία. Όλα αυτά είναι προσηλυτισμός, είναι παράνομα. Είναι και αντιχριστιανικά διότι οι πρώτοι χριστιανοί γίνονταν μόνον ενήλικες , εθελοντικά, και ύστερα από κατήχηση - πολλή σκέψη - και πολλές δοκιμασίες.

   Επειδή –λοιπόν- έχουμε γίνει ‘χριστιανοί’ χωρίς να το γνωρίζουμε και χωρίς να το έχουμε διαλέξει , και επειδή όλοι οι άνθρωποι εκ φύσεως φοβόμαστε το θάνατο, κανείς από μας δεν έχουμε σκεφτεί πώς θέλει να γίνει η κηδεία του.          Και τελικά – επειδή ως γνωστόν οι πεθαμένοι δεν μιλούν- μας κάνουν οι άλλοι θρησκευτική ‘χριστιανική’ κηδεία…, μόνο και μόνο από έθιμο…  Ενώ η αλήθεια είναι πως οι μισοί πολίτες δεν θρησκεύουν, δεν πιστεύουν, και δεν θα ήθελαν τέτοια κηδεία.
  ---Ακόμα και πολλοί που ήταν εντελώς άθρησκοι και άθεοι στη ζωή τους, ακόμα και μερικοί πού ζήτησαν εγγράφως να έχουν πολιτική κηδεία, όμως όταν πέθαναν, οι συγγενείς τους από φόβο-σεβασμό και βλακεία έφεραν παπά. Είναι μια πράξη που αποτελεί  μεγάλη ασέβεια, και είναι και αυτό ποινικό αδίκημα., ‘προσβολή νεκρού’. Κανονικά πρέπει να τηρείται αυτή η τελευταία επιθυμία του ανθρώπου.

  Στην πράξη μόνο ένας στους 1000 ζητάει από πριν πολιτική κηδεία. Μόνον λιγοστοί, μετρημένοι στα δάχτυλα: διάσημοι - πλούσιοι - καλλιτέχνες, κλπ. ζήτησαν ρητά να τους κάνουν πολιτική κηδεία, ή να τους κάψουν, και κατάφεραν να γίνει αυτό που ήθελαν.
  Όλους εμάς τους υπολοίπους  μας περιμένουν τα εξής:
 
-- Αν είναι φτωχός ο πεθαμένος, του κάνουν φτωχική κηδεία. Αλλά αν έχει εξουσία ή αν είναι πλούσιος, τότε κάνουν επίσημη κηδεία . Ακριβά αμάξια, φιλαρμονική, στεφάνια, δεσποτάδες, επικήδειοι, κλπ. κλπ  Όλα αυτά είναι ασέβεια, γιατί  σ τ ο  θ ά ν α τ ο   ε ί μ α σ τ ε   ό λ ο ι   ί δ ι ο ι.    Θα έπρεπε να έκαναν σε όλους απλή, σεμνή και δημοσία δαπάνη κηδεία.
--Τα γραφεία κηδειών τσακώνονται ποιός θα πρωτοπάρει την κηδεία. Δίνουν μίζα σε νοσοκόμους για να πάνε πρώτοι . Έχουν γίνει ένα επάγγελμα σαν όλα τα άλλα. Βγάζουν με πένσα τα χρυσά δόντια, κλέβουν ό,τι βρουν. Ο λαός μας τους ονομάζει ‘κοράκια’, παρομοιάζοντάς τους με τα γνωστά πουλιά που μυρίζονται από μακριά τα  ψοφίμια…
--Βάζουν τον νεκρό σε ψυγείο μέχρι να έρθουν οι συγγενείς. Ή τον μεταφέρουν με το αεροπλάνο έως την άλλη άκρη του κόσμου για να τον θάψουν στον τόπο του.  Οι αρχαίοι έλεγαν επ’ αυτού: ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος.

--Στην εκκλησία κανείς δεν προσέχει τα λόγια του παπά και τις ψαλμωδίες, κανείς δεν καταλαβαίνει το νόημα. Η εξόδειος ακολουθία έχει στοιχεία από την Παλαιά Διαθήκη και από τον Παύλο, είναι μια διαστροφή του χαρμόσυνου μηνύματος του Χριστού.  Επαναλαμβάνεται η χωρίς νόημα φράση : ευλογημένος είσαι κύριε, δίδαξέ με τα δικαιώματά σου!!!  Τι δικαιώματα έχει ο Θεός?  Και όλοι όταν ακούν: σκωλήκων βρώμα και δυσωδία, νομίζουν πως λέει: άσχημη μυρωδιά  από σκουλήκια, ενώ η φράση μεταφράζεται: τα σκουλήκια θα φάνε τον πεθαμένο,  το οποίο είναι μεν αλήθεια αλλά είναι μεγάλη  ασέβεια να λέγεται παρόντος του νεκρού. Ο ψάλτης μας θυμίζει πως τα πάντα είναι ματαιότης, η ζωή αυτή δεν αξίζει τίποτα, μόνο η ανάσταση έχει ελπίδα!!! Στο τέλος ο παπάς ‘προστάζει’ να φιλήσουν τον πεθαμένο: ‘δεύτε τελευταίον ασπασμόν’! , και περνούν κατά σειρά ένας-ένας.  Όταν ο πεθαμένος είναι διάσημος, τον αφήνουν για πολλές ώρες και μέρες σε δημόσιο προσκύνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου