theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Η ΝΕΔΑ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ

    Σήμερα 24/2 των Αγίων Θεοδώρων, μεσημέρι στις εκβολές της Νέδας   ο Φλεβάρης έχει "φλεβίσει" και δείχνει τα δόντια του. Βροντές και αστραπές από τη νύχτα με καταιγίδες και χαλάζι. Κι όμως μετά από λίγο ο ουρανός ξανοίγει και βγαίνει ο λαμπρός ήλιος και σε λίγο πάλι μαύρος ουρανός, βροχή και καταιγίδα. 
   Η Νέδα κατεβαίνει από πάνω το Τετράζι με ορμή και φοβέρα. Φέρνει  "λιθάρια ριζιμιά"(1) και σμίγει με την αντάρα της φουρτουνιασμένης θάλασσας. Η πάλη είναι αβυσσαλέα, τα κύματα αντρειωμένα προσπαθούν να εμποδίσουν την είσοδο του ποταμιού, αλλά αυτό καταφέρνει και εισέρχεται στον μεγάλο κόλπο της θάλασσας και εκσπερματώνει με επίμονη σταθερότητα.  Μάλιστα παρά την τρικυμία σε μια μεγάλη έκταση τα γαλάζια νερά της έχουν λερωθεί και έχουν γίνει θολά με πολλές κατεβασιές που το κύμα τις ξεβράζει στην παραλία.

 
(1)   Σαν πήρα έναν κατήφορο στην ά… στην άκρη στο ποτάμι, /και το ποτά… άιντε ρούσα παπαδιά και το ποτάμι ήταν θολό./Και το ποτάμι ήταν θολό θολό θολό κατεβασμένο,/σέρνει λιθά… άιντε ρούσα παπαδιά σέρνει λιθάρια ριζιμιά./Σέρνει λιθάρια ριζιμιά δέντρα δέντρα ξεριζωμένα, /σέρνει και μια άιντε ρούσα παπαδιά σέρνει και μια γλυκομηλιά./Σέρνει και μια γλυκομηλιά τα μή… τα μήλα φορτωμένη,/κι ανάμεσα άιντε ρούσα παπαδιά κι ανάμεσα στους κλώνους της./Κι ανάμεσα στους κλώνους της δυ’ αδέ… δυ’ αδέρφια ‘γκαλιασμένα,//τονα τον λε… άιντε ρούσα παπαδιά τονα τον λέγαν Θοδωρή./Τονα τον λέγαν Θοδωρή, τον άλλο Κωνσταντίνο άιντε ρούσα παπαδιά.
Για περισσότερα κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου