theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟΡΗΜΑΤΟΦΟΡΟ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ Η ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΜ ΑΠΌ ΤΟΤΕ!!!

ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΠΡΙΝ 5
 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΙΣ 17-3-12 ΠΕΙΔΗ ΣΗ-
ΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑ-ΑΝΕ-
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της πρωινής μας  ανάρτησης για τις 7-17 πληγές του δήμου και λάβαμε από την Μείζονα Αντιπολίτευση  την κάτωθι Ανακοίνωση-Διαμαρτυρία για το νέο απορριμματοφόρο που δεν κυκλοφορεί με όλες τις συνέπειες στους δημότες και στους ίδιους τους εργαζόμενους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ MEIOΨΗΦΙΑΣ (ΝΕΔΑ)
ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ - ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ
                       
«Τι συμβαίνει με το νέο απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας» ;
Ο Δήμος Ζαχάρως το καλοκαίρι του 2010 παρέλαβε ένα μεταχειρισμένο απορριμματοφόρο όχημα. Ένα χρόνο μετά (στις 18.8.2011) η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την ψήφιση πίστωσης ύψους 40.590 ευρώ για την αποπληρωμή του από  το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ», όμως το Δημοτικό Συμβούλιο με την κατά πλειοψηφία απόφαση (263/2010), αποφάσισε να το πληρώσει  από ίδια έσοδα του Δήμου,  και το εξόφλησε στις 30.12.2011.
Αν και έχουν περάσει δεκαεννέα (19) μήνες από την παραλαβή και τρεις (3) μήνες από την εξόφλησή του, το απορριμματοφόρο δεν έχει τεθεί σε κυκλοφορία, ενώ είναι γνωστό ότι κάθε προμήθεια  που παραλαμβάνεται με «Πρωτόκολλο Παραλαβής» και εγγράφεται στο «Μητρώο Παγίων» του Δήμου, ο Δήμος μπορεί να την χρησιμοποιεί ανεξάρτητα αν έχει εξοφληθεί ο προμηθευτής. Κατά συνέπεια ο Δήμος Ζαχάρως  έπρεπε να είχε κινήσει τις διαδικασίες για να τεθεί σε κυκλοφορία το απορριμματοφόρο από την στιγμή της επίσημης παραλαβής του, δηλαδή από τον Αύγουστο του 2010.
Η Δημοτική Αρχή, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας (γραπτές και προφορικές) τηρεί σιγή ιχθύος. Αυτή η μεγάλη καθυστέρηση της κυκλοφορίας του απορριμματοφόρου έχει οξύνει τα προβλήματα αποκομιδής των απορριμμάτων. Οι δημότες δεν εξυπηρετούνται, οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα  βασανίζονται και το κόστος της  συντήρηση του σαραβαλιασμένου απορριμματοφόρου είναι υπερβολικό (μόνο για το έτος 2011 έφθασε το ποσό των 11.000 ευρώ).
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να εξηγήσει άμεσα στους δημότες:
1ο        Γιατί  η πλειοψηφία του Δήμου υποχρέωσε  τους δημότες να πληρώσουν το νέο απορριμματοφόρο μέσα από τα αυξημένα δημοτικά τέλη, ενώ είχε την δυνατότητα να πληρωθεί από το πρόγραμμα «Θησέας» και
2ο        Για ποιους λόγους, αν και έχει παραληφθεί το όχημα εδώ και δεκαεννέα (19) μήνες δεν έχει ακόμη τεθεί σε κυκλοφορία, με αποτέλεσμα το χάος που κυριαρχεί στην αποκομιδή των απορριμμάτων.
                Ζαχάρω 27 Μαρτίου 2012
                                                   Κώστας Αλεξανδρόπουλος
                                                              επικεφαλής
                                                 της Μείζονος Mειοψηφίας (ΝΕΔΑ)

Προκειμένου να έχουμε μια επίσημη απάντηση από τη μεριά της Δημοτικής Αρχής, απευθυνόμαστε στον αντιδήμαρχο κ. Λάκη Λαμπρόπουλο, ως υπεύθυνο των τεχνικών υπηρεσιών του  δήμου και αναμένομεν..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου