theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

"Λες πως είσαι από τον Πύργο κι ό άλλος κάνει το σταυρό του"

       ΤΟ ΚΕΊΜΕΝΟ ΕΊΝΑΙ ΓΡΑΜΜΈΝΟ
 ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ ΤΟΥ 13. ΓΡΑΦΤΗΚΕ 
ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΙΑΣΜΟ..
   Η Ηλεία απ΄πλευράς οικονομικής ανάπτυξης είναι από τις τελευταίες περιοχές της χώρας. Όμως από πλευράς ανηθικότητας (1) κρατά τα πρωτεία και με διαφορά. Έτσι δικαιολογημένα  έχουμε και το όνομα και τη ..χάρη. Πώς το λένε: "Από που είσαι; Από τους άγιους τόπους.."

     Άρχισα αυτό το σορολό από ένα περιστατικό στη Ζαχάρω. Μιλάνε για ένα  βιασμό, από έναν απέλπιδα άνδρα, αλλά τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Τι  ακριβώς έγινε, ούτε ο Θεός δεν το ξέρει.Γιατί εάν το ξέρει, θα το ήξερε κι από πριν, ως θεός που είναι. Όμως με όλη την  Παντοδυναμία  και η Σοφία Του δεν το απέτρεψε.....βεβαίως εάν έγινε, αλλά ο ..καπνός υπάρχει κι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά"  Έτσι δε λένε;Προέχουν ορισμένες αρχές, αξιώματα που έχουν διαχρονική σημασία.Ειδικά όταν είναι  απαύγασμα αιώνων της λαϊκής σοφίας. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν, τα γνωμικά  οι παροιμίες, τα αποφθέγματα  ρητά κτλ, όπως ακριβώς είναι κι ..ο καπνός. 
  Όπως δε πληροφορήθηκα η υπόθεση πήρε την άγουσα, το δρόμο της δικαιοσύνης. Μην ξεχνάτε όμως ότι τόσα και τόσα παρόμοια περιστατικά έμειναν στο...δρόμο από λάστιχο.Απλώς εξαγοράζεται η συνείδηση και η αξιοπρέπεια εξαιτίας της ένδειας σε συνδυασμό με το βούκινο και το σεργούνι.
Βεβαίως υπάρχει το τεκμήριο αθωότητας του κατηγορουμένου, που σημαίνει ότι κάθε άνθρωπος θεωρείται αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου και η Πολιτεία μέσω των οργάνων της οφείλει να αποδείξει την ενοχή του κατηγορουμένου, όχι ο κατηγορούμενος την αθωότητά του. Απόρροια του τεκμηρίου αθωότητας είναι η αρχή της επιείκειας προς τον κατηγορούμενο. Η αρχή αυτή επιβάλλει το δικαστήριο εν αμφιβολία να αποφανθεί υπέρ του κατηγορουμένου (in dubio pro reo).
         Ναι αλλά ειδικά στο Βιασμό υπάρχει και το τεκμήριο της ενοχής.Ιατρική πραγματογνωμοσύνη, σπέρματα κτλ.Εάν δεν υπάρχουν αυτά τότε μπλέκει πολύ το πράγμα....

(1)Ηθικότητα είναι η ικανότητα του ατόμου να ξεχωρίζει το «καλό» από το «κακό». Σύμφωνα με την ηθικότητα ο άνθρωπος έχει την ικανότητα να υπακούει τόσο στους ηθικούς κανόνες που έχει θεσπίσει η κοινωνία όσο και στους εσωτερικά θεσπισμένους κανόνες.
   


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου