theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΝΕΟΣ ΠΑΠΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ!!!

Επιτέλους στο χωριό ξημέρωσε ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ! 
    
ΝΑΤΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΜΑΣ ΠΑΠΑΣ!!!!!


ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΖΕΥΓΑΣ
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ!!!!!!!!   

Στον νέο μας Παπά στέλνουμε τις ευχές μας και τα συγχαρητήρια μας. Είμαστε σίγουροι ότι θα αγκαλιάσει όλους τους χωριανούς, εκκλησιαζόμενους και μη με αγάπη και συμπόνια!!!!

Είναι ο 3ος στην ιστορία του χωριού μας μετά τον θρυλικό Παπαλέξη και τον περιώνυμο Παπανίκο(1)


(1) Εδώ και πάμπολλα χρόνια, κοντά στον μισό αιώνα, στο χωριό ήταν παπάς ο περιώνυμος Παπανίκος, κατά κόσμο Νίκος Γκουβάτσος από τη Ζούρτσα. Τόσες και τόσες φορές έχω αναφερθεί στο βίο και στην πολιτεία του. Με την ανήκουστη, απαράδεχτη συμπεριφορά του είχε καταφέρει ΟΛΟΙ οι χωριανοί όχι μόνο να είναι εναντίον του αλλά κανείς να μην τον χαιρετά εκτός από κάτι γυναικούλες που του φιλούσαν το χέρι. Επίσης λόγω της αλαζονείας και της παροιμιώδους φιλαργυρίας του ΟΛΟΙ οι παπάδες των γειτονικών χωριών δεν τον έχουν σε καμία    υπόληψη και αναφέρονται με τα χειρότερα λόγια! 
  Βεβαίως τόσα χρόνια τον έχω στολίσει καταλλήλως, όπως ακριβώς του αξίζει.
   Προχθές δήλωσε επιτέλους παραίτηση.
Σας γράφω μόνο αυτά τα δυο λόγια: 
 Ένα Σάββατο πρωί πριν 4 με 5 χρόνια που ήμουν στην Κυπαρισσία επισκέφτηκα το δεσπότη στην Ιερά Μητρόπολη, ο οποίος τυχαίνει να είναι φίλος από την περιοχή που κατάγεται, με τον  αγαπητό παλιόφιλο και συγκάτοικο στα φοιτητικά μας χρόνια στη Θεσσαλονίκη Γιώργο Ασημακόπουλο (Κορέλα). Γιατρός - άνθρωπος παράδειγμα με όλη τη σημασία της λέξης, χρόνια δ/ντής στο νοσοκομείο της Σπάρτης. Για να μην πολυλογώ, όταν του ανάφερα του δεσπότη ότι ο παπάς σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των κατοίκων, 95% περίπου, είναι ανεπιθύμητος, ξέρετε τι μου είπε:Εάν τον διώξω όπως πρέπει το χωριό θα μείνει χωρίς παπά διότι έχουμε μεγάλη έλλειψη. Οπότε μη μιλάτε καθόλου..   Και ξέρετε τι μου είπε ο ίδιος ο παπάς στη συμβουλή μου να αποχωρήσει τώρα εν μέσω τιμών, ως υπέργηρος; Παραμένω και δε φεύγω έτσι για να μη ευχαριστηθείτε εσύ και μερικοί άλλοι.....

2 σχόλια: