theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Η ΑΛΛΗ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΩΝ ΖΑΧΑΡΑΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ....

    Η ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΚΑΓΙΑΦΑ

     Πάμε τώρα στην  "ηρωική" Έξοδο στο δασύλλιο του Καγιάφα με όλα τα τραγελαφικά καθέκαστα.
    Ήμαστε στην πρώτη δεκαετία του ΠΑΣΟΚ, εκεί γύρω στα 1983 με ΄84, όταν η  άξεστη πασοκίλα ή αλλιώς πρασινοφρουραρχία με κύριο εκφραστή τον αυριανισμό, την ανωτάτη μορφή του λαϊκισμού και της λασπολογίας, δεν ήταν μόνο μια ψηφίδα στο παζλ της κοινωνίας αλλά θεμελιακό στοιχείο της. 
  Τότε λοιπόν πολλοί Ζαχαραίοι, που δεν είχαν προλάβει να αποκτήσουν αυθαίρετο εξοχικό στην παραλία του Αγίου Νικολάου, υπό την επήρεια του υπερεπαναστατικού οργασμού (1) της Αλλαγής, έκαναν ντου  και εν μία νυκτί  κατέλαβαν την δασώδη περιοχή από το Παρά Θιν΄ Αλός  μέχρι πέρα τον Καγιάφα και έστησαν τα φυλάκια τους, τις θρυλικές αραποκαλύβες. Μάλιστα συνέβησαν αρκετές επικαλύψεις σε ήδη καταπατημένους χώρους.
   Γιουρούσι...σαν τους κατσαπλιάδες.
  "Όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε".  . 
   Πατείς με πατώ σε, κόβανε κομμάτια!!! 
 Γιατί αυτοί και όχι εγώ φώναζαν τότε οι ...μεγάλοι φιλοτομαριστές επαναστάτες πρασινοφρουροί! (2)
   Οι αχρείοι!!!
     Ακούτε τι έπαθαν όμως. Τη βρήκαν από πίσω τους!
 Αργότερα, μια θεοσκότεινη νύκτα μια ομάδα "ακτιβιστών", φαντομάδων (3) της εποχής εκείνης, τωρινοί φίλοι,  εξόρμησαν και γκρέμισαν αρκετές καλύβες, 7 με 8, στις οποίες οι "μάγκες" καταπατητές από μέσα είχαν αρχίσει τα κτισίματα με πλίθες και καδρόνια. 
   Τους έκοψαν τα ούμπαλα, στις δυο από τις πέντε πτώσεις της ιδεοληπτικής μέθης!
   Στη συνέχεια συμπληρώθηκαν και οι πέντε πτώσεις, ολική καταστροφή και με το νόμο. 
   Η τότε λοιπόν  νομάρχης Ηλείας, η Κρητικιά Αλεξάνδρα Μαρκογιαννάκη (1986-89) έστειλε τις μπουλντόζες και όλα τα παράνομα τα έκανε λίμπα. Αυτή η ενέργεια αποτέλεσε μια από τις πρώτες ριζοσπαστικές και προοδευτικές πράξεις εκείνη την εποχή. Ευτυχώς γιατί τώρα όλη αυτή η περιοχή θα ήταν σαν τα ..... μούτρα του Άγίου Νικόλα. 
 Πολλοί από δαύτους το έκαναν επερώτηση στη Νομαρχιακή!!!  
 Τώρα βέβαια οι κουραδόμαγκες αυτοί, το παίζουν αθώοι, άμωμες περιστερές, τόσο που αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή στη νυχτερινή έφοδο για την κατάληψη και βεβαίως καθυβρίζουν τον Τσοχατζόπουλο, τον Παπαντωνίου, τον Μαντέλη,να πω κι άλλους; Τον Τσουκάτο, τον Ανθόπουλο, τον Σπυρόπουλο και πόσοι άλλοι θα υπάρχουν που δεν βγήκαν στη φόρα...(4) 

 (1)  Μιλάμε για τους φοβερούς και τρομερούς πρασινοφρουρούς της εποχής, Πανταζή, Τζίνο, Αγριόπουλοι και λοιπούς, "σουραύλια" τότε του Ζαφειρόπουλου (τον θυμάστε;). Τότε η τοπική κομματική οργάνωση (Τ.Ο) του Πασοκ αριθμούσε κοντά στα 59 άτομα.Τότε που έστησαν δήμαρχο τον άοσμο και άγευστο Γιαννάκη Τάγαρη, που δεν ήταν στους δεύτερους  επιδρομείς  μια και είχε από τους πρώτους καπαρώσει περίοπτη θέση στο ...θέρετρο του Αγίου Νικόλα. Όμως σαν δήμαρχος γνώριζε και ευλογούσε τις παράνομες αυθαιρεσίες. Λίγα χρόνια πριν, 78 με 79, είχε προηγηθεί η επιδρομή από τον  ....κόκκινο επαναστάτη μακαρίτη Βαγγέλη Αποστολόπουλο, που όπως μου έλεγε ένας φίλος αρωγός στην αυθαίρετη νυκτερινή επιδρομή κατοχής, αφού πρόλαβαν και. τσιμένταραν το δάπεδο και άρχισε το κτίσιμο με πλίθες πλάκωσε η μπατσαρία, βεβαίως μετά από καρφί και τον πήγαν στο δικαστήριο στο Ναύπλιο, οπότε αναγκάσθηκε και όλα τα γκρέμισε.  
(2) Το πώς η Τ.Ο. πασοκ ψήφισε και ανέδειξε 4  χρόνια αργότερα τον Πανταζή πρώτη φορά υποψήφιο δήμαρχο θα είναι αντικείμενο άλλης αναφοράς, ζωντανά από τον Γιάννη Σχίζα, που εκείνη την εποχή ήταν ένας από τους πρωτεργάτες της πρασινοκρατορίας. 
(3)  Τότε ό,τι το προοδευτικό στη Ζαχάρω το αντιπροσώπευε η ΚΝΕ
(4) Και έχεις τον μασκαρά τον Πάγκαλο να διατυμπανίζει¨μαζί τα φάγαμε" και τη σιγανοπαπαδιά τον κ. Σημίτη να υποστηρίζει ότι ¨η διαφθορά είναι κοινωνικό φαινόμενο"   και ότι "ουδέν είδε" όταν όλη η οικουμένη βούιζε. Η  ρήση του Πάγκαλου  που έχει μείνει ιστορική, κάπως μου θυμίζει το ανέκδοτο που έκαναν δυο έρωτα και στο τέλος μετά από πολλά ...φιλάκια φώναζαν: αχ ....τελειώνω ο ένας,...αχ-αχ κι εγώ  η άλλη και πετάγεται ο μπανιστηριτζής και λέει: περιμένετε ρε να ...τελειώσω κι εγώ. Μόνο που οι πασόκοι έτρωγαν και με το στόμα και με  χέρια και από πάνω γαμούσαν και...έδερναν. Ο λαός; και ψιλομπανιστήρι  που έκανε το πλήρωνε ...παπορίσιο!!! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου