theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ; ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ!!!

      Πρέπει να απαρνηθούμε τον τίτλο που μας επιβλήθηκε μέσα από απίστευτη βία και επίσης πρέπει να τιμωρηθεί κάθε έκφραση της θρασύτητας που ούτε λίγο ούτε πολύ θέτει σήμερα εκτός νομου όλα και όλους που δεν ανήκουν στη χριστιανική σέχτα.
   Παντού πια αυτό το όνομα έχει υποκαταστήσει το όνομα του ανθρώπου, σε σημείο που κάποιος απειλείται να μη θεωρείται άνθρωπος αν δεν είναι χριστιανός. (Μάρτιος 1896).
Η πηγή της προόδου είναι η ελεύθερη κυκλοφορία των ιδεών, συνεπώς ως κακό μπορεί να ορισθεί καθετί που εμποδίζει αυτήν την κυκλοφορία ενώ ως καλό καθετί που την ενισχύει και την αναπαράγει. Υπό αυτή την οπτική η ανακάλυψη της τυπογραφίας απετέλεσε τη μεγαλύτερη ευεργεσία για την ανθρωπότητα και ο χριστιανισμός τη χειρότερη πληγή της, αφού αλυσσοδένει το ανθρώπινο πνεύμα σε ένα ακίνητο        δόγμα και απαιτεί θεωρητικά και έμπρακτα τη συστηματική καταστροφή όλων των ιδεών, με σκοπό τη διατήρηση μιας αυτόκλητης απόλυτης αλήθειας και μιας αιώνιας ακινητοποίησης της σκέψης. 
Δεν είναι αυτό μια ανοικτή επίθεση ενάντια σε όλη την ανθρωπότητα;
   Καθετί που αποσκοπεί στη διαιώνιση αυτή της θρησκείας αποτελεί το κατ’ εξοχήν έγκλημα και η δική μας πρωταρχική υποχρέωση είναι η με κάθε τίμημα εξαφάνιση αυτής της πανούκλας.
Ωγκύστ Μπλανκί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου