theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ;

         Η με αριθ.Πρωτ.77897/3678/9-9-2011 διαπιστωτική πράξη έκπτωσης του Πανταζή Χρονόπουλου  αποτελεί  γεγονός και σε λίγες ημέρες οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δυναμικής Πρωτοβουλίας θα κληθούν να εκλέξουν έναν από αυτούς ως νέο Δήμαρχο.
            Πιστεύετε ότι θα αλλάξει τίποτε τώρα με την έκπτωση;
           Απολύτως τίποτε. Θα γίνει ότι ακριβώς έγινε και με την αργία.Θα εκλεγεί ένας νέος Δήμαρχος  καθ’υπόδειξιν του Πανταζή όπως έγινε και στην περίπτωση  της αργίας και τα καθήκοντα του Δημάρχου θα τα εκτελεί ο ίδιος ο Πανταζής απλώς θα υπογράφει ο νέος Δήμαρχος. Δεν αλλάζει λοιπόν τίποτε και να μην υπάρχουν αυταπάτες για αυτό. Τουλάχιστον έτσι πιστεύει ο Πανταζής και οι γύρω από αυτόν.
ΟΜΩΣ
     Πρέπει να καταστεί γνωστό στους πάντες ότι η έκπτωση αποτελεί διοικητικό μέτρο που έχει θεσπισθεί για χάρη του δημοσίου συμφέροντος. Η έκπτωση είναι διαφορετική από την αργία. Με την αργία  υπήρχε έστω και μια περίπτωση  να αποδειχθεί αθώος οπότε η εμπλοκή του στη διοίκηση  του Δήμου γινόνταν ανεκτή τόσο από την  αποκεντρωμένη διοίκηση όσο και από τους δημότες. Μετά όμως από την απόφαση του Αρείου Πάγου  η καταδίκη του κατέστη αμετάκλητη με επακόλουθο την έκπτωση του από  το αξίωμα του Δημάρχου για να διασφαλισθεί το δημόσιο συμφέρον.
Κύριοι της αντιπολίτευσης
      Εϊστε υποχρεωμένοι από την θέση που κατέχετε να διασφαλίσετε το δημόσιο συμφέρον  κάθε στιγμή. Δεν πρέπει να υπάρχει  εκ μέρους σας ουδεμία ανοχή στην έστω και παραμικρή ανάμιξη ενός έκπτωτου στην διαχείριση και διοίκηση του Δήμου. Μόλις αντιληφθείτε κάτι ανάλογο θα πρέπει να το καταγγείλετε αμέσως στον Εισαγγελέα και στην αποκεντρωμένη διοίκηση ώστε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα  για την απομάκρυνση του.
Θα πρέπει να σας γίνει κατανοητό  ότι ένας έκπτωτος Δήμαρχος όχι μόνο δεν πηγαίνει στα γραφεία της Διοίκησης του Δήμου αλλά είναι απαγορευτικό να τα πλησιάζει ακόμη και από 100 μέτρα απόσταση. Πάνω από όλα προέχει το δημόσιο συμφέρον το οποίο πρέπει να προστατευθεί από άτομα που αποδεδειγμένα και με την βούλα το έχουν  καταστρατηγήσει.
Κύριοι της συμπολίτευσης
      Γνωρίζω ότι για εσάς Δήμαρχος παραμένει ο Πανταζής  Χρονόπουλος άσχετα από καταδικαστικές αποφάσεις και διαπιστωτικές  πράξεις.Είστε όμως υποχρεωμένοι άσχετα με το τι πιστεύετε να πράξετε το καθήκον σας όπως έχετε ορκισθεί. Και το καθήκον σας είναι να προστατεύετε το δημόσιο συμφέρον. Σε εσάς που έχετε την διοίκηση του Δήμου σας υπενθυμίζω ότι η ανοχή σας για την ανάμιξη  στη  διοίκηση του Δήμου,έστω και ατύπως, ενός   προσώπου που καταδικάστηκε και εξέπεσε για παράβαση καθήκοντος αποτελεί και για εσάς ύψιστη παράβαση καθήκοντος. Αυτό αποτελεί το νομικό μέρος.
     Το ηθικό μέρος ορίζει ότι  η ανοχή σας αυτή σας καθιστά ηθικούς συνένοχους σε όλα τα αδικήματα που έχει διαπράξει  ο Πανταζής και έχει καταδικαστεί για αυτά και για όλα όσα δεν έχουν εκδοθεί ακόμη καταδικαστικές αποφάσεις και αφορούν  τη θητεία του ως Δήμαρχου.                                                                        


ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου