theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Η ΠΛΑΤΕΊΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ...ΔΗΜΟ.

            Στην ανάρτηση της Πέμπτης (3 Ιουλίου) "Μπράβο ρε σαΐνια.."  ο Γιάννης Σχίζας μας έστειλε το εξής σχόλιο:
"ΕΑΝ ΗΣΑΝ ΝΟΜΙΜΟΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ
 ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ; ΛΕΩ ΕΑΝ.....". 
    Έχει δίκιο ο κ. Σχίζας, αλλά λέγω αλλά..κι ας πάρουμε τα πράγματα ένα-ένα και με τη σειρά. Βασικά όμως για να έχει αποτέλεσμα μια όποια αρχή καθολικά, πρέπει εκ των προτέρων να έχουν καθορισθεί και να ισχύουν ορισμένοι θεμελιώδεις κανόνες και προϋποθέσεις, τα προαπαιτούμενα, με πρώτες και κυρίαρχες την ισονομία και την ισοπολιτεία! Εσύ Γιάννη τι λες; Αυτά ισχύουν στο χώρο της Ζαχάρως;
     Δεν μπορούσε η Δημοτική Αρχή να διασφαλίσει και να διαφυλάξει την εύρυθμη λειτουργία όλων των άμεσα ενδιαφερομένων επιχειρηματιών περί την πλατεία  μέσα στα πλαίσια της ευνομίας και της τάξης; Και η πίτα, η πλατεία να είναι ακέραιη ως ΑΓΟΡΑ του λαού και οι γύρω καταστηματάρχες ευχαριστημένοι.  Ο δήμος μεριμνά για τα συμφέροντα όλων των δημοτών γιατί τότε και μόνο επιτυγχάνεται το καλό του  τόπου  σε μια κοινωνία δικαίου. Αλλιώς επέρχεται το μπάχαλο και η γνωστή διχόνοια! 
Δεν είναι μπάχαλο όταν:
  •  Ο ένας στον πλάτανο έκλεισε και ξανάνοιξε κουτσά -στραβά,με άλλη μορφή χρήσης, σίγουρα  υποδεέστερη της προηγούμενης (1) 
  • Ο άλλος απέναντι βρίσκεται σε κατάσταση συνεχούς δίωξης, (αστυνομικά μέτρα επιβολής, μηνύσεις και τέτοια …) για τα τραπεζοκαθίσματα σε δημοτικό χώρο. 
  • Τα ίδια και απαράλλαχτα κι άστα να πάνε στο διάβολο, στην πλατεία ο Κούκιος με αποτέλεσμα προχθές να πάει στο νοσοκομείο μια και τα πράγματα έχουν φτάσει στο αμήν. 
  • Αλλά τέτοια παρατράγουδα υπάρχουν και στην επάνω πόλη. Ο δημοτικός χώρος αφαιρέθηκε εντελώς  από την εκμετάλλευση του Κότσαλου, οπότε τα πράγματα είναι πολύ στριμώκολα και η κατάσταση πολύ τεταμένη.
         Εσείς τι λέτε ο δήμος δεν έχει καμία ευθύνη για αυτή την απαράδεχτη κατάσταση; Δεν έπρεπε από την άνοιξη ή καλύτερα από τα τόσα χρόνια που είναι η αποκλειστικά αρμόδια αρχή να έχει διευθετήσει μια και καλή το θέμα όπως έχουν κάνει σε όλες τις πλατείες της χώρας;  Τόσα χρόνια ποιο καθεστώς επικρατούσε; Μήπως μπάτε σκύλοι αλέστε και  αλεστικά  μη δίνετε, αλλά το αφεντικό να κρατά από τη μύτη όλα τα …σκυλιά και τα γατιά;
     Και ιδού τα αμείλικτα ερωτήματα: 
  • Γιατί διώκονται, κυρίως  καταστηματάρχες που δεν ..φίλησαν σταυρό; 
  • Εάν  στις εκλογές δεν είχαν πρωτεύσει οι λεβέντες τότε θα είχαμε αυτό το αλαλούμ;
   Βεβαίως, όπως σε ένα κράτος ευθύνη  έχουν και οι πολίτες που  παρανομούν έτσι και οι δημότες, οι καταστηματάρχες στην προκειμένη περίπτωση. Όμως η κύρια ευθύνη ανήκει στο κράτος, στην αρμόδια αρχή  που πρέπει απαρέγκλιτα να εφαρμόζει το νόμο δίκαια σε όλους και ΠΟΤΕ με μικροπολιτικά κριτήρια και αλλότριους σκοπούς. 
Για το πρόβλημα της πλατείας και 
τις σχετικές παλιές ....ρίζες κλικ ΕΔΩ
          (1) Αλήθεια οι σχετικές άδειες των καταστημάτων από ποια υπηρεσία δίνονται; Ο δήμος δεν είναι ο άμεσα προϊστάμενος. των αντίστοιχων υπηρεσιών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου