theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: ΟΙ ΠΟΜΦΟΛΥΓΕΣ ΕΞΑΓΓΕΛΟΥΝ ΦΛΥΚΤΑΙΝΕΣ

            Επιτέλους, όπως εύκολα διατυμπανίζουν μετά από τόσα προβλήματα και περιπέτειες ο δήμος βρήκε τη λύση στα σκουπίδια, που αποτελούν τη δαμόκλειο σπάθη και τον μεγάλο κίνδυνο για το περιβάλλον. Λίαν εκτάκτως προχθές τη Δευτέρα συγκάλεσε Δ.Σ. και αποφάσισαν την υπογραφή σύμβασης με εκπρόσωπο εταιρείας η οποία για μια 25ετία  θα διαχειρίζεται τα απόβλητα και τα απορρίμματα του δήμου. Ο δήμος θα έχει μόνο την υποχρέωση της συλλογής και της αποκομιδής των σκουπιδιών στη μονάδα της εταιρείας και από εκεί και πέρα έχει να κάνει η εταιρεία με τους υπεργολάβους της.
             Όπως αναφέρεται στη σύμβαση που δημοσιεύουμε:
  • Η εταιρεία δεν υφίσταται αλλά θα συσταθεί αμέσως μετά την υπογραφή
  • Το κόστος της μονάδας θα είναι 20-30 εκατ.  ευρώ 
  • Ο δήμος όχι μόνο δεν θα επιβαρυνθεί με τίποτα στην κατασκευή της μονάδας αλλά θα γίνει και μέτοχος 5% στα κέρδη της εταιρείας.
      Όμως επειδή  τα σκουπίδια αποτελούν χρυσάφι, σύμφωνα με την Ε.Ε. (Κλικ ΕΔΩ), πρόκειται για μια επικερδέστατη επιχείρηση η οποία θα προβαίνει στη μηχανική ανακύκλωση των σκουπιδιών. 
       Γεννάται το μεγάλο ερώτημα:
       Για ένα τόσο μεγάλο έργο δεν έπρεπε να γίνει σχετικός διαγωνισμός; 
     Γιατί άρον-άρον προβαίνουν σε μια απευθείας ανάθεση και μια τόσο πολύχρονη δέσμευση; 
     Τελικά έτσι γρήγορα και πρόχειρα, έχουμε ένα ξεπούλημα των συμφερόντων του δήμου και μια  από τις χειρότερες μορφές στυγνής ιδιωτικοποίησης κοινού αγαθού.
       Καταλαβαίνετε τι παιχνίδια θα παιχθούν πίσω από την πλάτη μας;
       Και το άλλο, τόσο δύσκολο είναι να κατανοήσουν ότι η μηχανική ανακύκλωση είναι ένα στάδιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης που έχει ως κύριο στοιχείο την ύπαρξη ΧΥΤΑ (Χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων) 
       Για καλύτερη ενημέρωση κάνετε κλικ ΕΔΩ και κλικ ΕΔΩ και πάλι τα λέμε γιατί ανοίγεται πολύ μεγάλο κεφάλαιο....
      Αλήθεια τι έγινε με εκείνη τη δεματοποίηση; 
Θυμόσαστε εκείνες τις πομπώδεις εξαγγελίες πριν από λίγους μήνες; Οι λεβέντες της Sugartown ότι θυμούνται χαίρονται. Μια στο καρφί και μια στο πέταλο! 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου