{το πρωτοείδα στη φίλη μου την Αρετή}
Σε κάθε περιοχή της γης ανάλογα με τις γεωφυσικές παραμέτρους, ορισμένα τρόφιμα, φαγητά είναι πολύ διαδεδομένα και δημοφιλή με αποτέλεσμα να θεωρούνται εθνικά. Όπως στη χώρα μας η φασολάδα, τα γεμιστά, ο μουσακάς, το παστίτσιο, οι τηγανιτές πατάτες, το σουβλάκι και μερικά άλλα.
Μετά χαράς λοιπόν και .... περηφάνιας (εννοείται για ποιο λόγο, καθώς σίγουρα δεν αναφέρεται πουθενά) σας παρουσιάζω ένα πολύ υγιεινό και απλό τρόπο για ψητές πατάτες, που είναι πεντανόστιμες και τραγανές....όπως οι τηγανιτές κι ακόμα πιο λαχταριστές.
Λοιπόν :α) Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ξέβαθο ταψί.
β) Κόβουμε 5-6 πατάτες , όπως τις τηγανητές, (ροδέλες, κυδωνάτες, τριγωνικές η όπως γουστάρουμε), πιπέρι, αλάτι - τι να κάνουμε, όσο επιτρέπεται (1) , τις λαδώνουμε και τις απλώνουμε στη λαδόκολλα.
γ) Επάνω από τις πατάτες απλώνουμε μια άλλη λαδόκολλα.
δ) Ψήνουμε στο φούρνο με αέρα, στους 160 βαθμούς για (1) μια ώρα περίπου.
Υπόψη μαζί με τις πατάτες μπορούμε να βάλουμε και τα σχετικά ζαρζαβατικά μας (μελιτζάνες, κολοκυθάκια,πιπεριές). Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε -στο τέλος- αβγά,τυριά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε με λίγο "βαλσάμικο με μέλι"
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!
(1) Το άτιμο! Κάθε τι το ανθυγιεινό και το .....ανήθικο είναι πολύ...νόστιμο!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου