theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 18 Μαΐου 2015

ΤΗΝ ΚΑΝΤΙΝΑ ΤΗΝ ΕΚΑΨΑΝ ΟΙ ........ΧΕΛΩΝΑΔΕΣ

      Η λύπη αλλά και η αγανάκτηση έχουν κυριεύσει όλους τους Γιαννιτσοχωρίτες για την απώλεια της καντίνας στην ωραία παραλία του χωριού. Από τα αλλοτινά χρόνια της πρώτης μας νιότης οι δυο καντίνες είχαν ταυτιστεί με τα ξέγνοιαστα καλοκαίρια μας. Πραγματικά ήταν ένα αλληλένδετο στοιχείο για το χωριό μας. Ήταν το καμάρι μας γιατί αφενός η όλη κατασκευή και η εικόνα τους  έδενε με το σπάνιο περιβάλλον (Natura 2000) με ένα τρόπο φυσικό, απλό και αφετέρου πρόσφεραν σε όλους τους λουόμενους, ντόπιους  και επισκέπτες, μεγάλη ευχαρίστηση και ψυχαγωγία. Τα καραφάκια με ουζάκι και τσίπουρο με τα καλαμαράκια και τους κεφτέδες είναι αλησμόνητα. 
   Τα τελευταία δυο χρόνια  είχε μείνει η μία καντίνα, αλλά παρόλα αυτά γέμιζε και στόλιζε την παραλία. Όλοι παραδέχονταν ότι ήταν μοναδική, όχι μόνο στην περιοχή αλλά γενικά. Δυστυχώς όμως κι αυτή έγινε παρανάλωμα του πυρός, βεβαίως όχι από ατύχημα αλλά από .... αναπτήρα κάποιων επιτήδειων. Σίγουρα η εξιχνίαση και η εύρεση των πυρομανών δραστών είναι θέμα της αστυνομίας και επ΄ αυτού ουδέν. 
     Ξέρετε ποια φήμη επικρατεί, όχι μόνο στο χωριό αλλά και σε όλη την περιοχή του δήμου;"Την έκαψαν οι χελωνάδες" υποστηρίζουν οι περισσότεροι. Αν είναι δυνατόν. Κρίμα, μεγάλο κρίμα!!! Αλλά μη κρυβόμαστε, αυτές οι κακόβουλες και στην κυριολεξία αστείες πεποιθήσεις είναι απόρροια της  μεγάλης παραπληροφόρησης των κατοίκων σχετικά με την περιλάλητη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και το σχετικό Π.Δ για την παραλιακή ζώνη του Κυπαρισσιακού κόλπου, που τα τελευταία χρόνια  έχει πάρει διαστάσεις εκστρατείας μαύρης πανούκλας. Όταν οι άρχοντες του τόπου, δήμαρχοι και παραδήμαρχοι, κοινοτάρχες και διάφοροι παράγοντες διατυμπανίζουν όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, άλλοι  για λόγους ύποπτους και ιδιοτελείς και άλλοι αθελά τους λόγω πλήρους άγνοιας ή χαζομάρας, εντελώς παραπληροφορημένοι και κατευθυνόμενοι, ότι αυτά τα περιβαλλοντικά μέτρα είναι ταφόπλακα για την τοπική ανάπτυξη δεν παρασύρουν  και οδηγούν την κοινή γνώμη σε τραγελαφικά συμπεράσματα; Όλοι αυτοί μαζί με τα απαραίτητα αργυρώνητα ψιττακοειδή του τοπικού τύπου γίνονται αβανταδόροι υπερεργολάβων και εφοπλιστών της άρπα κόλας.  Ένα τσούρμο μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά!
   Το χειρότερο όμως είναι ότι  όλοι αυτοί είναι υπαίτιοι για το νοσηρό, φοβικό κλίμα μισαλλοδοξίας που έχει κυριεύσει τον απλό κόσμο. Τώρα μάλιστα με τις νέες εξελίξεις  που θα επέλθουν από την απόφαση του ΣτΕ (Εθνικό Πάρκο με ότι αυστηροποιείσεις  και δεσμεύσεις συνεπάγονται, κλικ ΕΔΩ) η όλη εκστρατεία θα πάρει διαστάσεις πολεμικής προπαγάνδας, χαλκεύοντας την αλήθεια και καπηλευόμενοι την κρίση και την ανέχεια του κοσμάκη, ασφαλώς με λίαν επικίνδυνα αποτελέσματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου