theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Η ΜΕΓΑΛΗ ...ΠΡΟΚΑ ΣΤΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ


Α Ν Ω     Κ Α Τ Ω   Τ Ο  Χ Ω Ρ Ι Ο 
             Το τελευταίο καιρό το Γιαννιτσοχώρι βράζει. Σε μια μεγάλη μερίδα  χωριανών επικρατεί μια ανησυχία και μια παράξενη αδημονία για το τι πρόκειται να συμβεί. Ο λόγος είναι μια καταγγελία    που έχει γίνει σε βάρος εννέα κατοίκων (1) ότι έχουν διαπράξει στις κατοικίες τους πολεοδομικές παραβάσεις, κυρίως έχουν υπερβεί τα μέτρα της πολεοδομικής άδειας ή  έχουν προσθέσει οικιστικούς χώρους μετά την έκδοσή  της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγγελία είναι ανώνυμη και φέρει την υπογραφή "Νέοι επιστήμονες του δήμου Ζαχάρως". Παραλήπτες δε είναι πάμπολλες αρμόδιες και μη δημόσιες υπηρεσίες  από το Υπουργείο, την Περιφέρεια, το δήμο αλλά και το ΙΚΑ. Μάλιστα το ΙΚΑ έχει αρχίσει τις έρευνες στο χωριό. Εν πρώτοις πάντως το όλο θέμα προκαλεί πολλά ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στην απάντησή τους.

Έχουμε και λέμε λοιπόν ξεκινώντας από τα δεδομένα και τα χαρτιά που έχουμε:
  •   Όλες οι καταγγελλόμενες πολεοδομικές παραβιάσεις, είναι παλιές, πάνω από 20ετία και αφορούν τον εξωτερικό  χώρο. Επομένως είναι εμφανείς, πόσο μάλλον  σε ένα έμπειρο μάτι…
  •  Ανάλογη καταγγελία έχει γίνει πριν λίγο καιρό και για την περιοχή της Ζαχάρως, που είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί δημότες να πληρώσουν στην πολεοδομία του δήμου αρκετά μαλλιοκέφαλα..
  •  Μαζί με τους εννιά (9) Γιαννιτσοχωρίτες καταγγέλλεται και   ο έκπτωτος δήμαρχος, ο Πανταζής για το περιβόητο …βιλαέτι στον Καϊάφα και μάλιστα η καταγγελία επικαλείται  τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή.
   Λοιπόν από τα δεδομένα συμπεραίνεται μετά μεγάλης πιθανότητας που αγγίζει την βεβαιότητα ότι ο ή οι δράστες δεν είναι Γιαννιτσοχωρίτης αλλά το θέμα είναι γενικού ενδιαφέροντος και αφορά όλο το δήμο.Έτσι δεν είναι;
   Το βασικό ερώτημα είναι ποιοι έχουν συμφέρον και ποιοι ωφελούνται από μια τέτοια εξέλιξη. Σίγουρα η άμεση υπηρεσία που είναι η πολεοδομία του δήμου αλλά και οι μηχανικοί της περιοχής. Βεβαίως επουδενί τεκμαίρεται ότι στην καταγγελία εμπλέκονται και οι μηχανικοί. Το σίγουρο δε είναι ότι ο μόνος που γνωρίζει ποια παρανομία έχει γίνει, πώς και πότε είναι η πολεοδομία(2).
  Ας πάμε πιο κάτω, παρόλα  τα χαρτιά είναι απλωμένα επάνω στο τραπέζι δεν έχει ξετυλιχτεί ο μίτος της Αριάδνης. Λοιπόν ένας καταγγελλόμενος στο χωριό εξέφρασε την εξής ερώτηση:    "Γιατί και οι 9 είναι Πανταζικοί"
   Μα ένας άλλος του απαντά γελώντας: "Πού να βρεθούν άλλοι; Πανταζικοί δεν είναι όλοι περίπου οι Γιαννιτσοχωρίτες;"
    "Πολύ εύκολα βγάζει κανείς το συμπέρασμα ότι αφού διώκονται μόνο Πανταζικοί, σε ένα Πανταζικό χωριό, είναι φανερό ότι πίσω από την αόρατη και παράξενη υπογραφή είναι  άτομα της αντιπολίτευσης και δη της μείζονος" ισχυρίζεται ο πρώτος.
    Μακάρι να ήσαν τα πράγματα τόσο απλά και εξηγήσιμα. Ακούτε τι ισχυρίσθηκε ο άλλος που είναι και ολίγον τι γάτος 
   :"Τι λες; Εμένα μου μυρίζει προβοκάτσια από την ίδια τη δημοτική αρχή, προκειμένου να δημιουργηθεί σύγχυση και φόβος στον κόσμο και έτσι να τους ξαναμαζέψει στο μαντρί, γιατί ο κόσμος έχει εντελώς αποκοπεί.Και να ξέρετε ότι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται!...."
       Αυτά που λέτε διεμήφθησαν, αυτά γράφω και τα συμπεράσματα δικά σας...
       
Εμείς πάντως σχετικά με τις προβοκάτσιες έχουμε να σημειώσουμε τα εξής: 
  •  Στην  μικρή και μεγάλη ιστορία μας έχουν συμβεί πάρα πολλές προβοκάτσιες από την αρχαιότητα ακόμη έως σήμερα. Θα θυμάστε το σαμποτάζ στον Έβρο με τη ζάχαρη στα ρεζερβουάρ των ΡΕΟ του στρατού πριν την χούντα αλλά και τη φωτιά στην Καγκελαρία του Βερολίνου που αποδόθηκαν δολίως  στους κομμουνιστές!
  • Όλες τις προβοκάτσιες τις έχουν μηχανευτεί πανούργα και άρρωστα μυαλά, όπως ο δικτατορίσκος Παπαδόπουλος υπεύθυνος για τον Έβρο και εκείνο το τέρας των Ναζί, ο Γκαίμελς στη Γερμανία!  
(1) Οι εννιά (9) Γιαννιτσοχωρίτες που καταγγέλλονται είναι:Γιάννης Κ. Βλάμης, Στάθης Γεντίμης, Αλέξης Παπαλεξόπουλος, Νίκος Κορκολής,Τάσος Πετρόπουλος,Θύμιος Παπακυριακόπουλος, Νίκος Γρίβας,  Ιωάννης Γεντίμης και Νίκος ;(αδιάβαστο το επίθετο).
(2) Για τα έργα και τις ημέρες αυτής της υπηρεσίας έχουν γίνει πάρα πολλές αναρτήσεις από τις οποίες φαίνεται η ποιότητα και η λειτουργία της. Άντρο της παρανομίας την είχε χαρακτηρίσει ο πρώην πολύκαιρος νομάρχης. Απλώς γράφετε τη λέξη πολεοδομία στην "αναζήτηση" στη δεξιά στήλη του blog για να τα ...φρεσκάρετε..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου