theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

Μην τους δείχνεις...κάψ΄τους [τους π@στ@δες]

          Όποιος δεν το έχει διαβάσει
 να το διαβάσει  
ΕΝΑ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ  ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ                ΕΦΣΥΝ

   Για σας, βρε «ελληναράδες», ανθέλληνες στην πραγματικότητα.
Μια ζωή ανθέλληνες. Τα ίδια λέγατε και κάνατε για τις παστρικές και τους Λεβαντίνους της Σμύρνης. Τους αφήσατε να συνωστιστούν εσείς και οι πολιτικές σας και να πνιγούν στην προκυμαία της Σμύρνης, ενώ ο ελληνικός στόλος κατ’ εντολήν της ηγεσίας έβλεπε απαθής.
Τα ίδια κάνατε στους πένητες πρόσφυγες συντασσόμενοι με τον παπα-Γρηγόρη της εξουσίας και όχι με τον παπα-Φώτη, στο έργο του Καζαντζάκη «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται». Ξέχασα όμως, τέτοια ενθελληνικά έργα δεν διαβάζετε. Τουναντίον μελετάτε κηρύγματα αγυρτών για τα τσιπάκια στις ταυτότητες.

Τα ίδια υποστηρίζατε για τους Εβραίους και τα ναζιστικά πογκρόμ στη Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στην Κέρκυρα. Να «ξεβρομίσει» ο τόπος από τους Ιούδες. Και όπου διασώθηκαν οφειλόταν στο ΕΑΜ και κάποιους (δυστυχώς λίγους) φωτισμένους ιεράρχες που έσωσαν την τιμή της επίσημης Εκκλησίας.
Τα ίδια κάνατε για τους κομμουνιστές στα ξερονήσια, στην Ακροναυπλία, στην Κέρκυρα (βλ. Μεταξάς) που τους παραδώσατε στους φίλους σας τους ναζί και τους μελανοχίτωνες – μα είναι φίλοι μας λέγατε…
Τα ίδια κάνατε στη μετεμφυλιακή Ελλάδα σύροντας στα στρατοδικεία τους εαμοβούλγαρους αριστερούς. Ποιοι; Εσείς που συνεργαστήκατε με τη βουλγαρική κατοχή της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης –μα είναι φίλοι μας λέγατε– και τώρα φορέσατε τη μακεδονική περικεφαλαία κατά των Πρεσπών, αλλά ξεχάσατε να πολεμήσετε στην Κύπρο μετά το προδοτικό πραξικόπημα τον Ιούλιο του ’74.
Τα ίδια κάνατε, κυρ Παντελήδες, στέλνοντας στα ξερονήσια επί χούντας τον διαφορετικό γείτονα που δεν τον «γουστάρατε» και ως εθνικόφρονα παγόνια παρελαύνατε με τα ΤΕΑ, σπείροντας τον φόβο ειδικά στις μικρές κοινωνίες.
Τα ίδια κάνατε ελληναράδες με τους πρώτους δυστυχείς Βορειοηπειρώτες που πεζή περνούσαν τα βουνά και τα δυσπρόσιτα δάση της Ηπείρου. Κ@λοαλβανούς τους ανεβάζατε, άπλυτους τους κατεβάζατε. Ποιους; Αυτούς που στην Αλβανία τούς φώναζαν κ@λοέλληνες. Προφανώς δεν είχατε τα «δέοντα κότσια» να πάτε στην Αλβανία να τους υποστηρίξετε. Απλά κάτι προσπαθήσατε να κάνετε με κάτι Καλάσνικοφ στην ελληνοαλβανική μεθόριο αλλά δυστυχώς ο «δήμαρχος» συνελήφθη από την ελληνική ΚΥΠ. Παράδοξο ε;
Τα ίδια επιχαίρετε και τώρα. Θέλανε και πνίγηκαν στην Πύλο. Να μάθουν να μη «συνωστίζονται» σε σαπιοκάραβα. Τα ίδια κραυγάζετε και τώρα, «κάψ’ τους» κραυγάζετε αφιονισμένοι. Γιατί δεν έχετε το σθένος να τα βάλετε με αυτούς που πραγματικά σας φταίνε. Για σας φταίνε οι αδύναμοι, οι μη έχοντες στην ήλιο μοίρα. Τους άλλους, ως υπάκουα «σκυλάκια» της εξουσίας, περιμένετε μήπως σας ρίξουν κάποιο ψίχουλο από τα πλουσιοπάροχα γεύματά τους.
Αλήθεια τον Σολωμό τον γνωρίζετε; (προφανώς όχι το ψάρι…).
Σας προτρέπω δε να μην κάνετε μεγάλους σταυρούς διότι Εκείνος που κήρυξε: «επείνασα γαρ και ουκ εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα και ουκ εποτίσατέ με, ξένος ήμην και ου συνηγάγετέ με, γυμνὸς και ου περιεβάλετέ με, ασθενὴς και εν φυλακή και ουκ επεσκέψασθέ με… εφ’ όσον ουκ εποιήσατε ενὶ τούτων των ελαχίστων, ουδὲ εμοὶ εποιήσατε», θα σας πάρει με το φραγγέλιο στο κυνήγι.
*Εκπαιδευτικός (Πρωτοβουλία Καθηγητών Τρικάλων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου