theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΜΥΘΩΔΙΑ

Το βιντεάκι που ακολουθεί είναι το πρώτο μέρος (movement 1) της ΜΥΘΩΔΙΑΣ, του έργου που έγραψε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου (ο Vangelis)  για να γιορταστεί η εκτόξευση του διαστημοπλοίου για τον πλανήτη Άρη το 2001.
Η συναυλία έγινε στον ναό του Ολυμπίου Διός (στους στύλους του Ολυμπίου Διός) κάτω από την Ακρόπολη και ήταν μια έκκληση στον Δία (και την Ήρα) και γενικά τους αρχαίους Έλληνες θεούς οι οποίοι βέβαια όπως μας λέει και ο Καβάφης καθόλου δεν πέθαναν επειδή εμείς σπάσαμε τα αγάλματά των!
Καλά, δεν είναι ανάγκη να πάθουν κλακάζ οι ορθόδοξοι, Ας ησυχάσουν, ο ελληνικός λαός είναι 99% ορθόδοξος οπότε ουδέν πρόβλημα, εγκεφαλικά παιχνίδια του Vangelis και της παρέας του είναι αυτά (θα ήθελα να είμαι σε αυτή την παρέα!)
Μην ανησυχείτε νεοέλληνες ελληνοχριστιανοί!
Για να γίνει ένας Νεοέλληνας Έλληνας πρέπει πρώτα να γίνει Ευρωπαίος γιατί οι Ευρωπαίοι ανακάλυψαν τους Έλληνες και τους ανέσυραν στην επικαιρότητα χαρίζοντάς τους στην ανθρωπότητα από τον Καιάδα όπου τους είχε ρίξει ο μονοθεϊσμός εδώ και χίλια πεντακόσια περίπου χρόνια. Και όταν πια γίνει Ευρωπαίος (διαφωτισμένος δηλαδή) μετά πρέπει να απορρίψει τους Ευρωπαίους και να γίνει Έλληνας. Δύσκολη διαδρομή!
Απλά, εμείς οι τυχεροί νεοέλληνες που ζούμε στη χώρα των Ελλήνων, νιώθουμε στο πετσί μας τον δικό τους ήλιο και βρεχόμαστε από τη δική τους θάλασσα αναπνέοντας τον δικό τους αέρα, και που έχουμε την τύχη να μιλάμε (στο περίπου βέβαια) την δική τους γλώσσα, ε, ίσως εμείς οι νεοέλληνες να καταφέρουμε κάποτε (μετά από 100, 200, 300 χρόνια;;) να γίνουμε αρχικά Ευρωπαίοι και κατόπιν Έλληνες και να δει η ανθρωπότητα τον ορθολογισμό και την ομορφιά να κυριαρχούν αντί του παραλογισμού, της δεισιδαιμονίας και της ασχήμιας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου