theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ- ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ : η ζωή εν τάφω

"Τα βόδια τα δένουν απ΄ τα κέρατα, 
τον άνθρωπο από το λόγο"


Από τα πλέον τραγελαφικά που συμβαίνουν στην Ηλεία είναι στο χώρο της πολιτικής και της δημοσιογραφίας. Οι επίσημοι δίαυλοι της επικοινωνίας (τοπικές εφημερίδες, κανάλια TV και από κοντά και οι εφημεριδούλες των κατά τόπους πολιτιστικών συλλόγων) για το θέμα που ταλανίζει το Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλίας (φαινόμενο Πανταζή και όλα τα συμπαρομαρτούντα…) παίζουν το ρόλο του νεκροθάφτη. Το έχουν θάψει στην κυριολεξία[i] Οι δε πολιτικοί (βουλευτές) εννοείται του νομού και περισσότερο όσοι κατάγονται από το δήμο, παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου. Και ο σκύλος χορτάτος και η πίττα ολόκληρη. Από τους 4 κοντοπατριώτες (Πολύδωρας, Ζαφειρόπουλος, Πιπιλή και Κανελόπουλος) θα αναφερθούμε στους δύο, ως πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα. Στη Φωτεινή Πιπιλή και στον Γιάννη Ζαφειρόπουλο.  Ένα βουλευτή από  το ΠΑΣΟΚ και ένα από τη Ν.Δ. Φτου  να μην τους ματιάσουμε και τους δύο.  Η Πιπιλή από τη Φιγαλία (Ζούρτσα) και ο Ζαφειρόπουλος από τη Ζαχάρω.  Η κυρία Πιπιλή λοιπόν στην προσωπική της ιστοσελίδα fpipili.blogspot.com τα λέει έξω από τα δόντια για πολλά και διάφορα. Μασάει η Πιπιλή …..ταραμά; γράφει ή ίδια. Και τι δε...μασάει: καταγγελίες για τον Τατούλη[ii], διαξιφισμούς, αντιπαραθέσεις και μηνύσεις στον Νοδάρο και πολλά άλλα. Για τη ταμπακιέρα της Ζαχάρως όμως; Ουδεμία αναφορά. Γιατί κυρία Πιπιλή; Εκεί στο τέσλος του Νοεμβρίου στο blog  της, καθαρά κι ξάστερα με το όνομά μου και όλα τα σχετικά, σχολίασα τα εξής:

« Κυρία Πιπιλή αφού πρώτα σε χαιρετήσω και σε συγχαρώ ως βουλευτή της γενέτειράς μου θα ήθελα να σε ρωτήσω τη γνώμη σου, που είναι βαρύνουσα ως γνώμη βουλευτή, για τον δήμαρχο του τόπου μας, του δήμου Ζαχάρως - Φιγαλίας, το Πανταζή Χρονόπουλο. Εάν κάπου υπάρχει κατατεθειμένη, παρακαλώ να με ενημερώσεις για να την αναρτήσω στο blog  yannitsochori.blogspot.com»
Επειδή δεν πήρα ουδεμία απάντηση, μετά από 10 μέρες περίπου το ξαναέγραψα το βράδυ στις 7-12-2010 και μαζί άφησα και το κινητό μου.
Δε χρειάζεται να πω τίποτα… Τα συμπεράσματα δικά σας. (Μόνο το Heliotypon μου έγραψε χθες: σιγά μην απαντήσει...)
Ανάλογη περίπτωση και ο κύριος Ζαφειρόπουλος[iii]. Για αυτόν βοά η πόλη της Ζαχάρως. Λένε ολόκληρος υπουργός και δέστε πώς  έχει καταντήσει  το πατρικό του σπίτι στο καλλίτερο σημείο της πόλης. Εδώ που κάποτε ήταν το μοναδικό ζαχαροπλαστείο της καλής κοινωνίας, το στέκι των νέων και της δημοκρατίας., τώρα πετούν νυχτερίδες. Ακούτε τι μου έλεγαν προχθές δυο κολλητοί του συμμαθητές στο γυμνάσιο Ζαχάρως, ασχέτως   αν ο ένας έχει να του μιλήσει πάμπολλα χρόνια: Η Ζαχάρω έχει βγάλει 4 πολιτικούς-βουλευτές. Τη δεκαετία του ΄50 τον Τσιρώνη και το Σπηλιόπουλο με την ΕΡΕ και τη τελευταία εικοσαετία τους άλλους δύο, το Ζαφειρόπουλο και τον Λάμπρο τον Κανελόπουλο. Και οι τέσσερεις τενεκέδες ξεγάνωτοι. Οι δυο πρώτοι το μόνο που έκαναν ήταν να τρώγονται μεταξύ τους και οι άλλοι να …δουλεύουν τη Ζαχάρω… Δέστε το χάλι του Καϊάφα…


Αυτά! Προσυπογράφω η όχι, είναι ακριβώς το ίδιο!!!


                                    


[i] Μόνο ο Μάκης Νοδάρος από τα Λεχαινά, δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας, συνεχώς καταγγέλλει και σηκώνει το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις. Τους δε κάθε λογής κουμανταδόρους της ενημέρωσης και τα γνωστά παπαγαλάκια, δημοσιογράφους της Ηλείας τους αποκαλεί πληρωμένους κλακαδόρους  και κανείς δεν αισθάνεται τη ανάγκη, έστω, να απολογηθεί. Τα ρέστα είναι για άλλους. Βεβαίως κόλαφος για τον Πανταζή είναι και ο Βαξεβάνης στο Κουτί της Πανδώρας στη ΝΕΤ και ο Τσακίρης  με τις γνωστές ταινίες του.  
[ii] Βεβαίως όλα τα καταγγέλλει μετά την ανεξαρτητοποίηση του Τατούλη και πριν τις περιφερειακές εκλογές.
[iii] Στις 9-6-2010 ο Ζαφειρόπουλος κατέθεσε στην Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων  για περιφερειάρχης στη Δυτική Ελλάδα. Fakosgeorge.blogspot.com  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου