theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

SUGARTOWN: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΧΤΑΡΜΑΣ .......ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΡΛΑ

(Χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο)
 ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΧΕΙ Ο ΜΠΑΞΕΣ
 πράσινακόκκινα και  μπλε παπαγαλάκια

Ανεξαρτήτως εάν  τα διαλαμβανόμενα είναι αλήθεια και αρεστά, από το video της ορκωμοσίας-μαϊμού βγαίνουν ορισμένα σαφή συμπεράσματα χαρακτηριστικά  της ιδιαιτερότητας της κοινωνίας της  Ζαχάρως. Αν και δεν είναι η μόνη σε όλη τη χώρα, ως προς το είδος και μέγεθος είναι μοναδική.
Τα συμπεράσματα είναι:
Α)   Οι απλοί  πολίτες αλλά  και αρκετοί άλλοι του δήμου Ζαχάρως, σε μεγάλο ποσοστό πίνουν νερό στο όνομα του παυμένου δημάρχου Πανταζή και εξυμνούν το "μεγαλείο" του (άξιος, δίκαιος, έντιμος, έκανε εκείνο και έφτιαξε το άλλο..).
Β)  Όλοι  οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του Πανταζή και αρκετοί άλλοι, ας πούμε επώνυμοι,  με απόλυτο τρόπο δικαιολογούν όχι μόνο την ορκωμοσία αλλά και όλα τα κακώς κείμενα. Αποκηρύσσουν την αργία που έχει επιβληθεί και την όποια θεσμική παρέμβαση επικαλούμενοι τη θέληση, την ισχύ και την εξουσία του Λαού, που την τοποθετούν πάνω από κάθε αρχή και νόμο.


Γ) Αυτή η σιγουριά του Πανταζή, ας αφήσουμε την έπαρση, το θράσος και τον κομπασμό, δεν είναι ανομολόγητη; Όταν εκτός των άλλων διατυμπανίζει:  «..ο λαός της Ζαχάρως γνωρίζει ποιόν ψήφισε και θα συνεχίσει να τον ψηφίζει όσο εγώ σκέπτομαι να ασχολούμαι με τα δημοτικά.  Διότι να λασπολογείς και να γράφεις στον τύπο είναι εύκολο αν διαθέτεις χρήμα..».
 Λοιπόν με αυτά τα συμπεράσματα έχει να κάνει το παρακάτω γραφτό.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Πανταζής συγκρινόμενος με όλους τους προηγούμενους δημάρχους της μεταπολίτευσης (Γιαννάκη, Μένη και λοιπούς) έφτιαξε έργα, αλλά τι έργα όμως; Όλα είναι για την εικόνα, τη  βιτρίνα. Όλα επουσιώδη, για δε το κέντρο υγείας η Κρέστενα και η Κυπαρισσία έχουν νοσοκομείο εδώ και πενήντα χρόνια και βάλε και στο κάτω-κάτω οι πατριώτες μας το χρησιμοποιούν κυρίως για τα βιβλιάρια του ΟΓΑ. Τι έκανε  ο Πανταζής επί 8 ολόκληρα χρόνια για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό (μήπως ξέρετε τι έγινε ο Ολυμπιακός με τόσα χρόνια ιστορία; Μήπως ξέρετε σε ποια φάση βρίσκεται το κλειστό στάδιο; Το έχουν καταγδύσει οι τσιγγάνοι και καλά εκαναν! Τι έκανε για το περιβάλλον που άμεσα κινδυνεύει από γαμψά νύχια κοράκων, τα σκουπίδια που τα πάει σε χωματερή (υπόψη τα λεφτά που πληρώνουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις χωματερές ανά τη χώρα είναι περισσότερα από τα λεφτά που εξοικονόμησαν από την περικοπή μισθών), την ύδρευση και την αποχέτευση που τόσο ανάγκη έχουν τα χωριά του κάμπου και τόσα άλλα ουσιώδη και αναγκαία; Όσο  για τη διαμόρφωση της πλατείας στη Ζαχάρω (με τσιμέντο και τσιμέντο είναι άλλο θέμα), για τα  πλακάκια στο προαύλιο της εκκλησίας στο Γιαννιτσοχώρι και άλλους τέτοιους παρεμφερείς λαϊκισμούς για φθηνούς λόγους ψηφοθηρικούς, όπως δρόμους και δρομάκια στα απόμερα σπίτια και κοτέτσια, σιγά τα ωά. Αλλά το σπουδαιότερο, τι έκανε για εκείνους τους έρμους τους αγρότες; ¨Όχι μόνο τους άφησε στα στόματα των λύκων, ελεύθερη αγορά  τη λένε τρομάρα μας, αλλά αυτούς τους λύκους τους έκανε και αντιδημάρχους.(Αυτούς τους γνωρίζουμε καλύτερα εμείς στο Γιαννιτσοχώρι) 
 
Για τους απλούς πολίτες που γίνονται χαλί να τους πατήσει  απλώς αναφέρω το στοίχο του ποιητή: Λαός ευκολόπιστος και πάντα προδομένος.
Για το θέμα που υποστηρίζει ο Πανταζής με περισσό θράσος (να λασπολογείς και να γράφεις στον τύπο είναι εύκολο αν διαθέτεις χρήμα.) να ξέρει πως υπάρχουν πολίτες που πάνω από το χρήμα και το ατομικό συμφέρον βάζουν την αλήθεια, το δίκαιο, τις πανανθρώπινες αξίες.
Τώρα για τους δήθεν επώνυμους πολίτες, τι επώνυμους γιατί στην ουσία είναι όλοι τους χρωματιστά παπαγαλάκια (δέστε τον ανεκδιήγητο Σχίζα  http://gortinia.blogspot.com/) που αναμασούν την ίδια καραμέλα: Ο λαός αποφασίζει και στη θέληση και αρχή του λαού όλοι πρέπει να υποκύπτουν τι να πώ;  Το τραγικό σε αυτή την περίπτωση είναι πως μπερδεύουν τη Λαϊκή Κυριαρχία όπου και όποτε τους συμφέρει, περιπλέκοντας και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Από δίδυμη αδελφή της Λαϊκής Κυριαρχίας την κάνουν σταχτοπούτα και θεραπαινίδα τους. Μα καλά σε κάθε ορκωμοσία δεν ορκίζονται να τηρούν τους νόμους και τις αρχές του κράτους; Ρε λεβέντες και λεβέντισσες δεν έχετε ακούσει για Καταστατικά Σωματείων; 

Καλά, αλλά για  εκείνο το ΣΥΝΤΑΓΜΑ; Δεν έχετε ακούσει για το 1ο Άρθρο που ρητά και κατηγορηματικά αναφέρει : Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η Λαϊκή Κυριαρχία. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Κατάλαβες κύριε Γυμνασιάρχα, αν θέλεις να λεγόμαστε δημοκράτες, όπως λες: Οι εξουσίες ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα!!!   


Γραψε το μήνυμά σου στα σχόλια έστω και ανώνυμα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου