theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΤΗΣ SUGAR TOWN

       Προχθές την Πέμπτη 31-1 παρακολούθησα το Δ.Σ του δήμου με κύριο θέμα τον προϋπολογισμό του 2013. Βασικά έμεινα εμβρόντητος με το πολύ χαμηλό επίπεδο της συνεδρίασης το δε κύριο που αποκόμισα είναι όσα διαδραματίσθηκαν και άκουσα ήταν σκηνές από θέατρο του παράλογου. Το πακέτο του προϋπολογισμού είχε 50 σελίδες και είμαι σίγουρος ότι κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν το είχε διαβάσει.   

      Πρωταγωνιστής διετέλεσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος με τα τεχνικά, ο κ. Λαμπρόπουλος. Με μια κουβέντα ο κύριος ήταν τουλάχιστον προκλητικός. Μετά  πάθους υποστήριζε ότι για μια σειρά έργων που έχουν μείνει ημιτελή φταίει η μείζονα αντιπολίτευση, που καταγγέλλει την ανομία τους. Τόσες και τόσες αποφάσεις τους που τελικά  η εποπτεύουσα αρχή τις βγάζει άκυρες και άλλες τόσες καταγγελίες ανεξάρτητων αρχών είναι δάκτυλος της αντιπολίτευσης;
     Κύριε αντιδήμαρχε αλήθεια σε ποιόν πλανήτη ζείτε;
    Πολλά έχω να καταμαρτυρήσω αλλά θα περιορισθώ μόνο σε δυο τρία που μου έκαναν μεγάλη εντύπωση. Όλα τα υπόλοιπα, όπως οι κορώνες και τα λαϊκίστικα φληναφήματα  είναι ανάξια λόγου. Λοιπόν τα εντυπωσιακά:
  • Η διαβεβαίωση του αντιδήμαρχου κ. Λαμπρόπουλου ότι έχουν γίνει ενέργειες και αναμένεται γρήγορα ότι θα νομιμοποιηθεί το "Δημαρχείο"(1)
  • Η καταγγελία πάλι από τον ίδιο ότι το περιβόητο ΣΧΟΑΠ (2), αν και είναι το κυριότερο αναπτυξιακό σχέδιο για το δήμο δεν εγκρίνεται από το αρμόδιο υπουργείο επειδή έχει γίνει καταγγελία από τη μείζονα αντιπολίτευση.   
  •  Ο δε δήμαρχος υποστήριξε μετά μανίας ότι για τον βιολογικό καθαρισμό της Ζαχάρως που είναι η βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε σχέδιο ανάπτυξης και αξιοποίησης του Καϊάφα και όλης της  παράκτιας περιοχής έχει γίνει μελέτη και επίκειται να γίνει δημοπράτηση το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο, καθότι με τις νέες ισχύουσες διατάξεις δεν απαιτείται έγκριση από τον από τον υπουργό Εσωτερικών κ.Στυλιανίδη.(3)
  • Αμ εκείνο εκείνο το "ψηφίζω τον προϋπολογισμό με τις επιφυλάξεις" του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, κ. Αγραπιδά  τι είναι πάλι; Ισχύει το ολίγον έγκυος;

 (1) Όλοι βεβαίως ξέρουν ότι πρόκειται για το έργο που έγινε με τα χρήματα των Αυστραλών για τους πυροπαθείς και η δημοτική αρχή τα χρησιμοποίησε για την κατασκευή του δημαρχείου. Τελικά η ανέγερση έμεινε στη μέση γιατί ήταν αυθαίρετο. Συγκεκριμένα κτίσθηκε σε χώρο καταγεγραμμένο για κατασκευή πρασίνου.
(2)  Για το ΣΧΟΑΠ, που τόσος ντόρος έχει γίνει, επισκέφτηκα το μελετητικό γραφείο δύο φορές και έβγαλα το συμπέρασμα ότι οι τύποι ή μας δουλεύουν με το ψιλό γαζί ή έχουν την αφέλεια χιλίων πιθήκων, αρκεί να τσεπώσουν τη παχυλή τους αμοιβή. Μα είναι δυνατόν να επιμένουν για χάραξη του δρόμου που ευαγγελίζονται   κόντρα σε τελεσίδικες  αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου και της Κοινότητας αλλά και άλλων αποφάσεων που  έχουν ήδη εγκριθεί και οσονούπω έρχονται και αυτοί κάνουν τον ψόφιο κοριό. Τα ίδια και  οι ακραιφνείς υποστηριχτές τους, δημοτική αρχή και ελάσσονα αντιπολίτευση. Ναι κ. Αγραπιδά αναφέρομαι στην ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ, που θωρακίζει την περιοχή μας και σπάει τα μούτρα όλων των υπονομευτών, που έχουν οχυρωθεί πίσω από το ΣΧΟΑΠ, το οποίο και εσύ υποστηρίζεις, αν και είσαι και πρόεδρος Περιβαλλοντικού Συλλόγου. Εντάξει με επιφυλάξεις... Εάν κάνω λάθος ιδού μετά χαράς αναμένουμε την άποψή σας. 
(3)   Αυτό το θέμα είναι η μαύρη τρύπα του δήμου και συνάμα το μέγα φιάσκο. Πάρα πολλά έχουμε αναφέρει οπότε είναι περιττό  οποιαδήποτε επανάληψη. (γράψε δίπλα στη μηχανή αναζήτησης του μλογκ  τη λέξη βιολογικός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου