theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΔΑ: ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΙΔΙΑ (3)

            Τρία είναι τα θέματα περί τη Νέδα που άμεσα θα ασχοληθούμε:
1] ΠΑΡΑΝΕΔΕΙΑ ΟΔΟΣ (ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ – ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ )
2] ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ- ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΝΕΔΑΣ «ΟΙΚΟΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΔΑΣ» ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
3] Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΜΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΛΙΜΠΑ
            Αρχίζουμε από το τρίτο που είναι λίαν επίκαιρο. 
          Η Νέδα λοιπόν είναι πολύ θυμωμένη πρώτα με τους Γιαννιτσοχωρίτες αλλά και τους κυρίους του δήμου της Ζαχάρως-Φιγαλίας και τους άλλους της άλλης όχθης, που τόσα χρόνια την έχουν ευνουχίσει και της άλλαξαν το  φύλλο της. Αθλητική ομάδα ΝΕΔΑΣ, τοπικοί γεωγραφικοί χάρτες ποταμός ΝΕΔΑΣ. Τα ντουβλούκια αγνοούν ότι όλα τα ποτάμια και τα βουνά καταγράφονται στους χάρτες με την ονομαστική, ενώ στη γενική οι λίμνες και οι οδοί.(κλικ ΕΔΩ) Επομένως  έπρεπε να γράφουν ποταμός ΝΕΔΑ και όχι ποταμός Νέδας που γράφουν όλοι οι γύρω χάρτες με αποκορύφωμα στην Εθνική οδό. Προσοχή λοιπόν η Νέδα είναι δικαιολογημένη και ο κίνδυνος μεγάλος.
    Διαβάστε λοιπόν τη συνέχεια του εγγράφου, που δημοσιεύσαμε προχθές, όπου για το πρόβλημα του κινδύνου της Νέδας, που η γνωστοποίηση-επίκληση της Κοινότητας Γιαννιτσοχωρίου έγινε από το 2011, η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας με όλη της τη ....μεγαλοπρέπεια ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ την εκπόνηση Μελετών Οριοθέτησης ( τοπογραφική, υδραυλική με προ εκτιμώμενη δαπάνη 200.000 ευρώ. 
    Προχθές λοιπόν παίρνω τηλέφωνο τον κ. Ρόδη που υπογράφει το επίμαχο έγγραφο. Αμέσως με  παρέπεμψε στον προϊστάμενο Υδραυλικών Έργων τον κ. Καραγιάννη, ο οποίος με ενημέρωσε ότι το αίτημα έχει αποσταλεί στην Οικονομική Υπηρεσία για έγκριση. 
   : "Να έχεις υπόψη σου, μου λέει ότι αυτό αργεί πολύ και εξάλλου αντίστοιχα αιτήματα έχουν γίνει για τον Αλφειό, το Μόρνο και τον Αχελώο κι ακόμα περιμένουν.Οπότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι είναι με την Πολιτική Προστασία, να επέμβει άμεσα και να ανοίξει το ποτάμι." 
  Έτσι με τη σειρά του με παρέπεμψε στον Δ/ντή της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, κ. Αγγελόπουλο. Αφού μίλησα με ένα τύπο στο τηλέφωνο της υπηρεσίας, που δεν ήξερε ούτε που πέφτει η Νέδα, με τα πολλά τον βρίσκω στην Αιτωλ/νία στο κινητό  και ορίστε τι διαμηνύθηκαν:
     : " Ναί κ. Κόλλια χθες το βράδυ έδωσα οδηγίες στους προϊσταμένους της υπηρεσίας  αμέσως να προβούν σε απευθείας ανάθεση και να μισθώσουν μηχάνημα και να καθαρίσουν το ποτάμι."
 - Μα του λέω, οι Μεσσήνιοι έχουν οπλίσει τη δική τους πλευρά, την από κει όχθη, η από δω πότε θα γίνει; 
: Μα νομίζω σήμερα κιόλας.....αλλά καλύτερα  τηλεφωνείτε στον ίδιο το προϊστάμενο της Ηλείας κ. Αναγνωστόπουλο,
 Νάμαι λοιπόν με τον κ. Αναγνωστόπουλο, ο οποίος πράγματι επιβεβαίωσε τα παραπάνω και με ενημέρωσε ότι έχει έρθει ήδη σε επαφή με τον κ. Μπιλιώνη στη Ζαχάρω και συμφώνησαν να γίνει μετά από επί τόπου εξέταση, προσφορά για το έργο, οπότε όπου νάναι το ποτάμι θα το φτιάξουν, όπως στην άλλη όχθη της Μεσσηνίας στο σημείο πάνω από τη γέφυρα που είναι και το πιο επικίνδυνο.
     Αυτά λοιπόν με τις φοβέρες της Νέδας. Τι διάτανο ..για φέτος πιστεύω ότι κάτι θα γίνει. Αλλά για την αποκατάσταση στην περιοχή του ποταμού κατάντη της γέφυρας, που απαιτούνται μελέτες οριοθέτησης "ζήσε, Μάη μου να φας τριφύλλι  και τον Αύγουστο σταφύλι..."  
(Υπόψη σε όλες τις επαφές επικαλούμουν ότι παίρνω
 από τη ΔΗΜΑΡ και ενδιαφερόμαστε για το θέμα...ενώ 
παράλληλα τα λέγαμε και με τον πρόεδρο του χωριού, 
τον Νώντα Τριγάζη. )     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου