theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΟΥ ΚΑΓΙΑΦΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.......

Το παρακάτω κείμενο είναι γραμμένο κανά μήνα 
πριν τις εκλογές και το άφησα έτσι αν και τώρα 
έχουμε μερικές μικρές διαφοροποιήσεις, οπότε
 τα λέμε πάλι για το μεγάλο θέμα 
του Καγιάφα σύντομα.         
 Δεν υπάρχει άνθρωπος που να περνά τον Καγιάφα και να μην κλαίει η ψυχή του. Από τη μια μένει έκθαμβος και μαγεμένος από το θεσπέσιο κάλος και το σπάνιο μεγαλείο της φύσης και από την άλλη αναρωτιέται γιατί τέτοια ανθρώπινη συμπεριφορά και αναισθησία. Γιατί τέτοια εγκατάλειψη;Πόσο μάλλον εμείς οι ντόπιοι, που γνωρίζουμε και τη πανάρχαιη ιστορία του και συνάμα όλα τα περασμένα μεγαλεία, την μετέπειτα πλήρη εγκατάλειψη, υπανάπτυξη και τα κατά καιρούς  σχέδια και δήθεν προγράμματα ανάπλασης (εκμετάλλευσης καλλίτερα) της αμαρτωλής πολιτείας. Έτσι με αυτές τις μαύρες σκέψεις νάμαστε πάλι και πάλι για τον Καγιάφα μας ....
   Για το Master plan και το σχέδιο ανάπλασης του Καγιάφα κατά κόρον έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν. Εάν δε ανατρέξετε λοιπόν σε παλιές αναρτήσεις(...κλικ ΕΔΩ,) θα εκπλαγείτε με την βεβαιότητα των παραγόντων της ΕΤΑΔ ΑΕ (ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ) ότι το περιπόθητο έργο ανάπλασης του Καγιάφα θα άρχιζε από τον Σεπτέμβριο  που μας πέρασε. Βλέποντας λοιπόν και εγώ που δεν κουνιέται φύλλο αλλά ούτε και ακούγεται τίποτα επισκέφτηκα πάλι (η προηγούμενη κλικ εδωτην ίδια αρχή, όπου πληροφορήθηκα τα εξής: 
     Ο σχετικός φάκελος έχει εγκριθεί ήδη από το ΥΠΕΧΩΔΕ ως προς τη ΖΟΕ (Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου) και έχει αποσταλεί στην Περιφέρεια, προκειμένου να γίνουν και οι εγκρίσεις ως προς τα υπόλοιπα από τις κατά τόπους υπηρεσίες (περιβάλλον, δάση, αρχαιολογία) για να ολοκληρωθεί ο φάκελος και να υπογραφεί η τελική οικοδομική άδεια. Όμως έχει κολλήσει στην περιφέρεια πάνω από 3 μήνες και ούτε φωνή ούτε ακρόαση.  Μάλιστα το μοίρασμα του φακέλου στις κατά τόπους αρχές δεν έχει γίνει ακόμα, όπως ρητά και κατηγορηματικά μου δήλωσε ο αρμόδιος μηχανικός της ΕΤΑΔ..
     Επίσης μου κατέστει ηλίου φαεινότερον, περισσότερο από πριν,  ότι οι χρήσεις δεσμεύονται από τα περιβαλλοντικά πόσο μάλλον από την Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη και το περιβόητο Π.Δ. Όλα δηλαδή που αφορούν τον Καγιάφα άπτονται της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης, επομένως  και του περιβόητου Π.Δ.*  Με ένα λόγο εάν δεν υπογραφεί το Π.Δ. στον Καγιάφα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. 
          Επομένως δυο είναι οι λόγοι που το θέμα του  Καγιάφα δεν ξεκίνησε:
  • Ο φάκελος βρίσκεται για διάφορους λόγους (δημοσιουπαλληλική γραφειοκρατία μαζί με το σχετικό ξεχαρβάλωμα των υπηρεσιών περισσότερο αυτή την δύσκολη και μπερδεμένη εποχή) κολλημένος στην Περιφέρεια.
  • Η καθυστέρηση υπογραφής του Π.Δ. με την υπαιτιότητα της κυβέρνησης, που προσπαθεί να συνταιριάξει εντελώς αντίθετα πράγματα, όπως τα άνομα συμφέροντα για οικοδόμηση και την προστασία του περιβάλλοντος.*
      Και μπαίνει το μεγάλο ερώτημα: Ο δήμος Ζαχάρως για αυτή την οικτρή κατάσταση του Καγιάφα ευθύνεται  πού και πώς; ΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ. Ο δήμος καιρό τώρα, έπρεπε κάθε μέρα να πιέζει την Περιφέρεια να προωθήσει το θέμα. Έπρεπε να γίνει τσιπούρι. Όλοι ξέρουμε ότι εάν δεν πιέσει ο άμεσα ενδιαφερόμενος η υπόθεσή του σκουριάζει στα συρτάρια. Είμαι σίγουρος όμως ότι στο δημαρχείο δεν γνωρίζουν τίποτα. Έχουν παραμείνει σε εκείνη την παλιά δημοτική απόφαση που με λεονταρισμούς και άλλες μεγαλοστομίες αξίωναν ο Καγιάφας να δοθεί στο δήμο. Αλλά θα μου πείτε και το άλλο που έχει κι αυτό μεγάλη βαρύτητα! (κλικ ΕΔΩ) Πώς ο δήμος να κουνηθεί αφού θεωρεί το Π.Δ. ταφόπλακα; Αντί να πιέσει να κλείσουν όλα τα παράθυρα που καταγγέλλονται από όλους τους οικολογικούς και περιβαλλοντικούς φορείς και συλλόγους, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΖΑ, αντιθέτως έχει ταυτιστεί με τους γειτονικούς δήμους και το πολεμά λυσσαλέα εν πλήρη συγχύσει και άγνοια.**  Στο κάτω-κάτω αγαπητοί μου μόνο ο δήμος μας καίγεται για την τύχη του Καγιάφα.   Τους παραπλήσιους δήμους ουδόλως τους ενδιαφέρει για  μην πω ότι το βλέπουν ανταγωνιστικά ή και ζηλοφθονούν. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε: Αλλά εδώ οι κύριοι στο δήμο περί άλλων τυρβάζουν και μάχονται. Ποιόν θα βάλλουν δήμαρχο και πως να γλυτώσουν από τα νόμο και τα δικαστήρια.
 Δεν έχω δίκιο!

Να με θυμηθείτε: Ο Καγιάφας θα ξεβαλτώσει μόνο εάν γίνουν δύο πράγματα τα οποία έρχονται σαν τα ορμητικά νερά της Νέδας, παρά τους τόσους μαιανδρισμούς  στην πορεία τους.;
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ 
  • ΟΛΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

* Παρόλα αυτά μου είναι ανεξήγητο πώς μερικοί αξιόλογοι φίλοι στη Ζαχάρω πιστεύουν ότι αυτά τα δυο μεγάλα θέματα (Π.Δ. και Καγιάφς)  δεν σχετίζονται μεταξύ τους όταν όχι μόνο οι διατάξεις βοούν αλλά και ο αρμόδιος υπάλληλος το βεβαιώνει με κατηγορηματικό τρόπο. 
** Εννοείται έτσι όπως προωθείται με διάφορα παραθυράκια για οικοδόμηση στην παράκτια ζώνη και δη στον Αγιαννάκη και να υπογραφεί, η Ε.Ε.όπως ρητά καταγγέλει δεν πρόκειται να το αποδεχτεί και θα το αποστείλει πάλι στα μούτρα μας.
ETΣΙ ΓΙΑ ΠΕΡΣΣΟΤΕΡΗ ΘΛΙΨΗ 
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ
 ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου