theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΡΑΜΑ....

ΚΑΤΩ  ΤΑ  ΧΕΡΙΑ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ !                                                         Γιάννης Ζίβας


From: Avaaz.org <avaaz@avaaz.org>

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,
Κάθε 15 λεπτά, ένας ελέφαντας σφάζεται εν ψυχρώ για τους χαυλιόδοντές του. Με αυτόν τον ρυθμό, οι ελέφαντες θα έχουν εξαφανιστεί μέσα σε λίγα χρόνια. Η πίεση για καθολική απαγόρευση του εμπορίου ελεφαντόδοντου κλιμακώνεται, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μόλις δήλωσε αντίθετη σε αυτό το σχέδιο!
Η σφαγή των ελεφάντων είναι αποτρόπαια. Σε κάποιες περιοχές, αυτά τα υπέροχα, ευαίσθητα πλάσματα φοβούνται τόσο τους ανθρώπους που κυκλοφορούν μόνο τη νύχτα, ενώ τα ορφανά ελεφαντάκια θρηνούν για μέρες πάνω από το κομματιασμένο πτώμα της μητέρας τους. 29 αφρικανικά κράτη έχουν δηλώσει ότι, αν η Ευρώπη δε στηρίξει την απαγόρευση, οι ελέφαντες θα εξαφανιστούν και γι' αυτό ζητούν τη βοήθειά μας.
Σύντομα, θα λάβει χώρα μια σημαντική παγκόσμια διάσκεψη, όπου μπορούμε να πετύχουμε την πλήρη απαγόρευση που χρειαζόμαστε, ενώ υπάρχουν ενδείξεις ότι ισχυρές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, μπορεί να πρωτοστατήσουν ενάντια στη θανατική ποινή που επιβάλλει η ΕΕ στους ελέφαντες. Οι αφρικανικές κυβερνήσεις θα παραδώσουν τις υπογραφές μας απευθείας στις συναντήσεις για να απαιτήσουν την απαγόρευση. Υπόγραψε τώρα για την επιβίωση των ελεφάντων και στείλε την εκστρατεία στους πάντες:

https://secure.avaaz.org/el/global_ivory_ban_loc/?tCzmDhb

Ενώ η πίεση για απαγόρευση του ελεφαντόδοντου κλιμακώνεται, η Κομισιόν μόλις δήλωσε ότι θέλει να συνεχιστεί η σφαγή ελεφάντων. Λάβε μέρος στην παγκόσμια έκκληση για να σώσουμε τους ελέφαντες από την εξαφάνιση!

Σε όλο τον κόσμο, μεγαλοπρεπή είδη ζώων οδηγούνται στα πρόθυρα της εξαφάνισης εξαιτίας του παράνομου κυνηγιού και της καταστροφής των βιοτόπων τους. Και μας αφορά όλους και όλες. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι κάθε είδος που εξαφανίζεται είναι σαν να αποκόβεται ένας κρίκος από την αλυσίδα της ζωής. Αν σπάσουμε πολλούς κρίκους, τα οικοσυστήματα από τα οποία εξαρτόμαστε θα καταρρεύσουν.
Η Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας νόμιμου ελεφαντόδοντου στον κόσμο και ισχυρίζεται ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τον αφανισμό των ελεφάντων είναι η αυστηρή πάταξη του παράνομου εμπορίου με παράλληλη διατήρηση του νόμιμου εμπορίου. Όμως, λαθροκυνηγοί ελεφάντων «ξεπλένουν» το αιματοβαμμένο ελεφαντόδοντο πουλώντας το ως νόμιμο και καλύπτοντας έτσι τα εγκλήματά τους. Οι ειδικοί λένε ότι η περαιτέρω νομιμοποίηση μπορεί να κάνει τη λαθροθηρία να αυξηθεί με γεωμετρική πρόοδο.

Είναι στο χέρι μας να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο κύμα υπεράσπισης των άγριων ζώων για να πιέσουμε τα κράτη μέλη της ΕΕ να απορρίψουν το καταστροφικό σχέδιο που θα επιτρέπει περισσότερες σφαγές ελεφάντων. Θα είναι τραγικό για τα παιδιά και τα εγγόνια μας να γνωρίσουν τους ελέφαντες μόνο μέσα από βιβλία και βίντεο. Πρόσθεσε το όνομά σου και διάδωσε παντού την εκστρατεία για να σώσουμε τους ελέφαντες:

https://secure.avaaz.org/el/global_ivory_ban_loc/?tCzmDhb

Το παγκόσμιο κίνημά μας έχει κερδίσει μεγάλες μάχες για την επιβίωση και ευημερία των άγριων ζώων. Βοηθήσαμε να καταργηθεί το εμπόριο ελεφαντόδοντου στο Χονγκ Κονγκ, πετύχαμε την απαγόρευση στην ΕΕ των φυτοφαρμάκων που αφάνιζαν τις μέλισσες και πιέσαμε για τη δημιουργία δεκάδων θαλάσσιων πάρκων και δρυμών σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα έχουμε αγοράσει και ένα τροπικό δάσος για τους ουρακοτάγκους! Τώρα, πρέπει να ενώσουμε και πάλι τις φωνές μας για τους ελέφαντες και να καταφέρουμε άλλη μία παγκόσμια νίκη για τα άγρια ζώα.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Bert, Rosa, Rewan, Emma, Σπύρος, Marie, Danny και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:

Δυσοίωνο μέλλον για τους ελέφαντες μετά την αντίθεση της Ε.Ε. στην παγκόσμια απαγόρευση ελεφαντόδοντου — Ναυτεμπορική
http://www.naftemporiki.gr/story/1125982/dusoiono-mellon-gia-tous-elefantes-meta-tin-antithesi-tis-ee-stin-pagkosmia-apagoreusi-elefantodontou

Οι αρμόδιοι για τα άγρια ζώα της Αφρικής είναι συγκλονισμένοι από την αντίθεση της ΕΕ στην πλήρη απαγόρευση του εμπορίου ελεφαντόδοντου (στα Αγγλικά) — The Guardian
https://www.theguardian.com/environment/2016/jul/06/african-wildlife-officials-appalled-as-eu-opposes-a-total-ban-on-ivory-trade

29 αφρικανικά κράτη ζητούν επίμονα από την ΕΕ να σταματήσει τη σφαγή ελεφάντων (στα Αγγλικά) — Environment News Service
http://ens-newswire.com/2016/07/04/29-african-nations-urge-eu-to-halt-elephant-slaughter/

Η ΕΕ υστερεί στην καταπολέμηση του παράνομου ελεφαντόδοντου (στα Αγγλικά) — National Geographic
http://news.nationalgeographic.com/2016/06/ivory-trafficking-european-union-china-hong-kong-elephants-poaching/

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι απαιτείται επείγουσα ανάληψη δράσης για να σώσουμε τους ελέφαντες από την εξαφάνιση (στα Αγγλικά) — The Guardian
https://www.theguardian.com/us-news/2016/mar/03/obama-urgent-action-needed-save-elephants-extinct

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου