theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

«Οι Άραβες καταγγέλλουν συνεχώς τη Δύση για όλα τα κακά που τους ταλαιπωρούν, αλλά...»

Ο καλύτερος αντίλογος στο εκτεταμένο 'αυτομαστίγωμα' των Ελλήνων/Ευρωπαίων
Από τον ΑΡΗ ΔΗΜΟΚΙΔΗ 15.7.2016 
                   Διάβασα και άκουσα δεκάδες απόψεις που συμπυκνώνονται με δυο λόγια στο «Οι Δυτικοί είναι οι Κακοί και οι τζιχαντιστές, αν όχι οι Καλοί, αυτοί που υπέφεραν απ' τη Δύση και γι' αυτό κάνουν ότι κάνουν».
Αποτέλεσμα εικόνας για τζιχαντιστέςΑυτή η άποψη είναι πολύ δημοφιλής, μαζί με αυτήν που, κουνώντας το δάχτυλο λέει «νοιαστήκατε για τους νεκρούς στη Γαλλία αλλά όχι γι' αυτούς στην Συρία». Έχει μερίδιο ευθύνης η Δύση, όπως έχει μερίδιο ευθύνης και η Ανατολή. Οι άνθρωποι είναι άνθρωποι, και ανέκαθεν πολεμούσαν με χίλιες δυο αιτίες κι αφορμές - τη θρησκεία, την επέκταση των συνόρων τους, το οικονομικό όφελος. Παρανοϊκοί αιμοσταγείς δολοφόνοι (και πρόβατα έτοιμα να τους ακολουθήσουν) υπάρχουν παντού.
Ως αντίβαρο στις τυφλές επικρίσεις εναντίον της Δύσης, θα δημοσιεύουμε (στην επόμενη ανάρτηση) ένα μικρό απόσπασμα από ένα βιβλίο του Κορνήλιου Καστοριάδη («H άνοδος της ασημαντότητας»). Αξίζει να διαβαστεί, ειδικά απ' όσους θεωρούν πως η Δύση και ο Διαφωτισμός ήταν και είναι μονίμως οι Κακοί της υπόθεσης. «Οι Άραβες καταγγέλλουν συνεχώς τη Δύση για όλα τα κακά που τους ταλαιπωρούν, αλλά...»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου