theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Τουρκία. Όταν ο ξυλοδαρμός μιας γυναίκας ισούται με την οικογενειακή ευτυχία.

απο τη λίτσα
      Σε μερικά πράγματα εδώ στην Τουρκία δεν κάνουμε διάλειμμα ποτέ. Η θρησκευτική εκπαίδευση των πολιτών είναι πράξη ιερή. Πρέπει να είναι αδιάλειπτη.
-Θα σας ακουστεί σαν ψέμα. Δεν είναι. Λυπάμαι πολύ τις γυναίκες που οι άνδρες τους θα υπακούσουν στις εντολές του βιβλίου που εξέδωσε με τις ευλογίες του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, ΑΚΡ – που πρόεδρός του είναι, παράλληλα, και πρόεδρος της χώρας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν.
-Στην Νοτιοανατολική πλευρά της χώρας, στον δήμο Gaziantep-Şahinbey, κυκλοφόρησε το βιβλίο που μεταφρασμένο στα ελληνικά λέγεται «Οικογενειακή Ευτυχία». Διανέμεται δωρεάν στα φρεσκοπαντρεμένα ζευγάρια. Οι αναγνώστες μπορούν να εντρυφήσουν στις περιπτώσεις και στις τεχνικές που ο άνδρας δικαιούται να χτυπήσει τη γυναίκα του. Ο Muhammed Saki Erol είναι συγγραφέας του βιβλίου. Είναι ένας από τους ηγέτες της κίνησης «Menzil». Θεωρεί πως η Χούντα του Εβρέν, 12  Σεπτεμβρίου 1980, στην Τουρκία έγινε για το καλό της χώρας. Η Menzil, που έχει έδρα το ομώνυμο χωριό, είναι μια από τις ανερχόμενες θρησκευτικού τύπου δυνάμεις στην Τουρκία. Μπορεί να ξεπεράσει και εκείνη του Φετουλάχ Γκιουλέν.  Ας επιστρέψουμε όμως στο επίμαχο βιβλίο. Όπως σας είπα λέγεται «Οικογενειακή Ευτυχία» και διανέμεται δωρεάν. Αυτό που δεν σας είπα είναι πως προσφέρεται σε ένα πακέτο δώρων που διανέμει η κοινότητα στα νέα ζευγάρια και περιλαμβάνει, επίσης, το Κοράνι, ένα χαλί προσευχής, κομπολόι, ένα καπέλο.
– Το περιεχόμενο του βιβλίου μοιάζει περισσότερο με μάνιουαλ λειτουργίας των σχέσεων του ζευγαριού εντός γάμου. Και απευθύνεται, κυρίως, σε άνδρες. Δίνει εντολές ζωής για το πώς οι γυναίκες μπορούν να χτυπηθούν, από τους άνδρες τους, εντός των κανόνων του Ισλάμ.  Σύμφωνα με το βιβλίο “Η γυναίκα που θα περάσει την γραμμή των σχεδόν μηδαμινών οικογενειακών της δικαιωμάτων πρέπει αρχικά να προειδοποιηθεί με ένα μικρό αλλά συμβολικό βασανιστήριο.” Θα κοιμάται μόνη της στο κρεβάτι. Και δεν πρέπει να έχει σεξουαλικές σχέσεις με τον σύζυγό της.  Αν αυτό το προληπτικό μέτρο δεν δουλέψει, σημαίνει πως δεν νοιάζεται για την οικογένειά της. Προβάλλει την ευχαρίστησή της ως κυρίαρχη προτεραιότητα. Σ’ αυτή την περίπτωση χρειάζεται διαφορετική «θεραπεία».
-Πριν ο άνδρας αποφασίσει να χωρίσει πρέπει να φοβίσει την γυναίκα του. Να την χτυπήσει με τον σωστό τρόπο.
 Το βιβλίο επισημαίνει πως οι γυναίκες είναι ευαίσθητες. Και πως οι αγανακτισμένοι σύζυγοι πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν χειροδικούν.  Το ξύλο που θα ρίξουν πρέπει να έχει κανόνες. Είναι τόσο περιγραφικοί. Όσο οι κανόνες «Καλής ζωής» που κατά καιρούς φιλοξενούν στις σελίδες τους περιοδικά life – style.  Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση οι εντολές είναι βάναυσες.  Το βιβλίο επισημαίνει:
-Το ραβδί που θα χτυπηθεί η γυναίκα δεν πρέπει να είναι σιδερένιο.
-Η χειροδικία του άνδρα προς τη γυναίκα δεν πρέπει να είναι δημόσια άλλα ιδιωτική.
-Μετά τον ξυλοδαρμό η γυναίκα δεν πρέπει να «πεταχτεί» στον δρόμο. -Οι φωνές και τα χτυπήματα δεν πρέπει να είναι συνεχή.
-Δεν επιτρέπεται το κάψιμο στο πρόσωπο, τα κόκκαλα, το κεφάλι, την κοιλιά και τα όργανα αναπαραγωγής.
-Κανένα από τα όργανα της γυναίκας δεν πρέπει να τραυματιστεί. Μέρη από το τριχωτό της κεφαλής δεν πρέπει να αφαιρούνται.
-Ακόμα και μετά τον ξυλοδαρμό η γυναίκα δεν θα θεωρείται καταραμένη και δεν πρέπει να ακούει βωμολοχίες.
-Πρόσφατα η βουλευτής Aylin Nazlıaka έφερε το θέμα του παραπάνω βιβλίου στην  Τουρκική βουλή. Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση γύρω απο το περιεχόμενο του. Ο λόγος της ήταν πύρινος. Δήλωσε πως το βιβλίο είναι ο ορισμός του πρωτόγονου. Πως επιστρέφει τον κόσμο σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος και, κυρίως, πως νομιμοποιεί τη βία ενάντια των γυναικών.  Μέρος του λόγου που έδωσε στη βουλή ήταν και μια σειρά ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό της χώρας Binali Yildirim.
-Έχει γίνει κάποια έρευνα γύρω από τις επίσημες αρχές που διανέμουν το βιβλίο;
-Το κόστος έκδοσης του έχει προέλθει από κρατικά κονδύλια;
Άποψή μου είναι πως η βουλευτής δεν θα πάρει κάποια απάντηση. Είμαι σίγουρος πως το περιεχόμενο του βιβλίου θα δηλητηριάσει τις ψυχές ανθρώπων. Θρησκεία ίσον Όπιο, για μένα. Για σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου