theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ"

    Προχτές πλατσουρώντας παρά κολυμπώντας στα  νερά του διαδικτυακού αρχιπελάγους μετά από ένα κάλεσμα του αγαπητού φίλου Ανδρέα Σπηλιώτη νάμαι μεμιάς  στη σελίδα "ΆΓΙΟΣ ΗΛΊΑΣ". 
  Ήταν  για μένα εξαρχής μια ευχάριστη έκπληξη κι ένα καλό μαντάτο. Μερικοί Αλιώτες [1] δημιούργησαν ένα Πολιτιστικό Σύλλογο "Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ", όπου μετά από τα απαραίτητα διαδικαστικά προέβησαν σε εκλογές και συγκροτήθηκε  Δ.Σ. με πρόεδρο τη Χριστίνα Φουκά, αντιπρόεδρο τον Ανδρέα Σπηλιώτη, γραμματέα τον Ανδρέα Μπάκα, ταμία τη Διαμάντω Κρανίτη και τον Φώτη Ζιά μέλος. 

Το πάλαι ποτέ Δημοτικό σχολείο!!!
   Σας προτρέπω να επισκεφτείτε τη συγκεκριμένη  σελίδα, γράφοντας στην αναζήτηση Άγιος Ηλίας, και να συγχαρείτε αυτούς που είχαν την ιδέα και πάλεψαν για την υλοποίησή της. 
  Όπως κατάλαβα πρώτη τους δραστηριότητα είναι η λαχειοφόρος αγορά με κλήρωση την παραμονή του πανηγυριού του Αλιός (20 Ιουλίου) που είναι και το κεντρικότερο  γεγονός του χωριού. Δικαιολογημένα λοιπόν  η κύρια στοχοπροσήλωση του νεοσυσταθέντος συλλόγου είναι η διαμόρφωση του χώρου της εκκλησίας, της πανυγυρίστρας  κάτω από τα αιωνόβια πουρνάρια που αποτελεί παλαιόθεν και το σημείο αναφοράς του χωριού. Η ανταπόκριση είναι αρκετά ικανοποιητική από πάρα πολλούς  επαγγελματίες του τόπου και όλα δείχνουν θετικά για την επιτυχή έκβαση. 
    Έχουμε χρέος λοιπόν, ο καθένας από τη μεριά του με ότι δυνάμεις διαθέτει, μικρές ή μεγάλες, να γίνει συμπαραστάτης και αρωγός σε αυτή τη την ωραία συλλογική προσπάθεια. Εμείς ήδη, ρητά και κατηγοριματικά καταθέσαμε την άδολη διαθεσιμότητά μας. Δηλαδή με απλά λόγια πουθενά δεν αποβλέπουμε και τίποτα δεν επιζητούμε.
 Τούτο το βήμα δε είναι πάντοτε ανοιχτό και προσβάσιμο σε όποιο κάλεσμά τους. Πάραυτα με την πρώτη μου ενημέρωση απέστειλα στη σελίδα τους το εξής σχόλιο:
Μπράβο σε όλες και όλους σας.
Σήμερα για πρώτη φορά έμαθα από τον Ανδρέα στο fb περί του Συλλόγου σας και πραγματικά χάρηκα για την ωραία προσπάθειά σας.Πάντα είμαι διαθέσιμος με ότι μπορώ σε κάθε συλλογικό και κοινωνικό εγχείρημα, πόσο μάλλον για συγχωριανούς και φίλους..Εν πρώτοις σας αποστέλλω μια φωτογραφία που κοσμεί το βιβλίο μου "ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ" στο οποίο υπάρχουν πολλές αναφορές στον Αλιά μια και οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωριών [¨Αγιος Ηλίας-Γιαννιτσοχώρι] είναι δεσμοί ψυχής, μάνας και κόρης. 
Εξάλλου πάμπολλες αναρτήσεις περί τον Αλιά πλουτίζουν το http://yannitsochori.blogspot.com/ καθόλη τη δεκαετή του λειτουργία, με την κυριότερη https://yannitsochori.blogspot.com/2013/04/1.html
    Προσεχώς δε σκοπεύουμε να προβούμε σε σχετικά δημοσιεύματα με τον Άγιο Ηλία, από διάφορα βιβλία είτε ενθυμήματα από μεγάλους Αλιώτες αλλά και ότι άλλο προκύψει χρήσιμο και ωφέλιμο. 
   Τελειώνοντας, επειδή όλοι γνωρίζουμε τη σοφή λαϊκή παροιμία "Κακό χωριό τα λίγα σπίτια"  θέλω να κάνω μια έκκληση εκ βαθέων σε όλους τους Αλιώτες, ντόπιους και απανταχού διαμένοντες, να αγκαλιάσουν τον νεοσυσταθέντα σύλλογο και να παραμερίσουν τις όποιες μεμψίμοιρες, προσωπικές ή άλλες αντιπαλότητες. 
     Επιτέλους STOP στα μικρά και στα τιποτένια....
     Η ισχύς εν τη Ενώσει!!!
[ Άλλες, παλιές αναρτήσεις για τον Αλιά:
κλικ ΕΔΩ, ΕΔΩΕΔΩ & ΕΔΩ
[1] Αλιώτες όπως τονίζω στο βιβλίο μου "ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ" είμαστε το 80-90% των Γιανιτσοχωριτών, αφού το Γιαννιτσοχώρι είναι αποικία του Αγίου Ηλία. Η σχέση των δυο χωριών είναι σχέση μάνας και κόρης παντρεμένης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου