theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΚΑΪΑΦΑΣ ΚΑΙ Π.Δ

       Σήμερα στην "ΠΡΩΙΝΗ"
 δημοσιεύεται σχετικό άρθρο

  Μετά την εκτεταμένη αναφορά στον Βιολογικό Καθαρισμό της Ζαχάρως και τον Καϊάφα από την πλευρά του δήμου, την Δευτέρα 23/9 , σήμερα έχει σειρά ο Καϊάφας και το Π.Δ, και τι η κυβέρνηση της Ν.Δ. τι επίκειται περίπου να πράξει.    
     Για την κυβέρνηση της Ν.Δ.για τον  Καϊάφα και το Π.Δ υπάρχουν δύο δεδομένα:   
   1] Το πλάνο για την ανάπλαση του Καϊάφα της ΕΤΑΔ σε τρεις φάσεις  που έχει φτάσει στο τελικό στάδιο διαδικασίας [ο διαγωνισμός ανακήρυξε ανάδοχο κατασκευής του έργου την εταιρία «ΑΕΤΕΘ Α.Ε.» και ήδη ο σχετικός φάκελος είναι  στο Υπ. Περιβάλλοντος για έγκριση. 
    2] Η επίσκεψη τις προάλλες του υπουργού Τουρισμού κ. Θεοχάρη.
.  
 Α]                    Ν.Δ. και ΚαΪάφας
Αν και δεν είναι ο καθύλην αρμόδιος υπουργός για την ανάπτυξη του Καϊάφα, έχουν σημασία τα όσα διημείφθησαν. 
      Λοιπόν μετά τα πολλά ευχολόγια από τα διάφορα θεσμικά πρόσωπα, Περιφέρεια, Δήμος στην ερώτηση μου   εάν θα συνεχίσουν ή όχι το πλάνο της ΕΤΑΔ Α.Ε. της προηγούμενης κυβέρνησης του Σύριζα ή θα πάνε σε νέα σχεδιοποίηση, νέα επαναδημοπράτηση; απάντησε γενικά και αόριστα.
    Δεν ξέρω αλλά νομίζω από αυτά που είπε ότι δεν γνωρίζει το θέμα και δεν απάντησε επί της ουσίας  εάν θα πάνε σε νέο πλάνο ή θα συνεχίσουν του Σύριζα. Πάντως είπε ότι  όποια αξιοποίηση κι αν ακολουθήσουν  πρέπει να έχει πολύ υψηλά περιβαλλοντικά στάνταρ.γιατί αυτό επιζητεί η πραγματικότητα, οι σύγχρονοι τουρίστες. 
   Δείτε το σχετικό βίντεο και κρίνετε μόνοι σας

      Πιστεύω και θα δείτε ότι όπως η Ε.Ε έβαλε βέτο σε νέα επαναδημοπράτηση της οδού "Πάτρα-Πύργος" και το έργο θα τελεσθεί σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο του Σύριζα που ήδη άρχισε να εφαρμόζεται το ίδιο θα γίνει και στον ΚαΪάφα. Η κυβέρνηση θα κάνει άρον-άρον "μεταβολή" και θα υλοποιήσει το πλάνο, που ήδη έχει τελειώσει η όλη διαδικασία, διαγωνισμός, ανάθεση σε 3 φάσεις κ.τ.λ.    
Ίδωμεν.....

  β]     Για δε το περιβόητο Π.Δ, που έχει άμεση σχέση και με τον Καϊάφα, ο Υπουργός πάλι  μίλησε γενικά και αόριστα και εξέφρασε τη γνώμη ότι μπορεί να είναι θετικό που τόσο περιοριστικό και δεν πρέπει να φοβόμαστε. 
Μέχρι τώρα στα διάφορα μεγάλα έργα, όπως Ελληνικό" "Οδός Πάτρα-Πύργος" "Μετρό Θεσσαλονίκης" η Ν,Δ προσπαθεί να δώσει το δικό της στίγμα πιστή στην νεοφιλελεύθερη πολιτική.  
  Πιστεύω ότι το Π.Δ.επειδή είναι πρόταγμα της Ε.Ε. και επειδή αποτελεί τη νομική πράξη της Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης, που στηρίζεται σε κοινοτικές οδηγίες για την προστασία του περιβάλλοντος, είναι ακλόνητο. 1] ΄Για  δε την αυστηροποίησή του  το ΣτΕ έχει αποφανθεί θετικά δυο φορές. Οπότε  το πιθανότερο είναι η Ν.Δ να ακολουθήσει στον Καϊάφα την πολιτική του Σύριζα μετά βεβαίως τις δήθεν διαφοροποιήσεις στο επίπεδο του λόγου. Τα περισσότερα τοπικα ΜΜΕ είναι έτοιμα να..βοηθήσουν.

.[1]  Θα θυμάστε τις έξαλλες φωνές των βουλευτών της Ν.Δ, τον προηγούμενο καιρό με πιο χαρακτηριστική περίπτωση εκείνη του Αδώνιδος στην περιώνυμη επίσκεψή του στον Καϊάφα πέρυσι  με εκείνο το αμίμητο και αξέχαστο δεκάρικο λόγο:  "Το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο θα καταδικάσει  τη Ζαχάρω και την ευρύτερη περιοχή της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου σε οικονομικό μαρασμό και απομόνωση. Θα καταστραφείτε με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία. Η Ζαχάρω έπρεπε να είναι η πλουσιότερη περιοχή της Ευρώπης, διότι έχει εξαιρετικό κλίμα, απέραντη παραλία, φανταστική λίμνη, αρχαιολογικό πλούτο όλων των περιόδων και αγροτική παραγωγή. Είναι ευλογημένος τόπος και έχει τεράστια περιθώρια πλούτου. Όλοι κάναμε λάθη στο παρελθόν, όμως τώρα θα πρέπει να δώσουμε αγώνα για να μην περάσει το Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό ή να το ακυρώσουμε όταν εκδοθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου