theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Η κηδεία

             Με μια μαύρη άμαξα με τέσσερα μαύρα άλογα μεταφέρθηκε ο Κόμπους Λορσέ ("Κόμπους ο Τσιγγάνος"), βασιλιάς των τσιγγάνων της Ολλανδίας κι ένας από τους μεγαλύτερους βαρόνους ναρκωτικών, στην τελευταία του κατοικία. Πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων, στα 74, στο τροχόσπιτό του στον καταυλισμό στο Ρόττερνταμ. 

Το 1995 καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση για εμπόριο ναρκωτικών και φόνους, άσκησε έφεση και η ποινή του άλλαξε σε 15 χρόνια και πρόστιμο 1 εκατομμύριο ευρώ. Μπήκε σε φυλακή υψίστης ασφαλείας και μετά από 5 χρόνια εκεί έκανε απεργία πείνας, ζητώντας τη μεταφορά του σε λιγότερο αυστηρή φυλακή. Ήταν έτοιμοι να τον μεταφέρουν όταν μαθεύτηκαν σχέδια απόδρασής του μαζί με άλλους αρχηγούς μαφίας.
Το 2001 ανακοινώθηκε χωρίς άλλες λεπτομέρειες ότι αθωώνεται για τους φόνους που τον κατηγορούσαν και το 2003 αποφυλακίστηκε, μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού τμήματος του δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το οποίο είπε ότι οι συνθήκες κράτησής του θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Το 2014, κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του γαμπρού του (πρώην συζύγου της κόρης του) και καταδικάστηκε για δώδεκα χρόνια, παρόλο που ο ίδιος επέμενε ότι ήταν αθώος. Αποφυλακίστηκε πριν 3 μήνες, λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας του. Ξεκίνησε ως καπνοδοχοκαθαριστής, αλλά εξελίχθηκε σ' έναν από τους πιο διάσημους γκάνγκστερ με συνεργασίες με τα πιο μεγάλα ονόματα του υποκόσμου, ήταν σκληρός κι αδίστακτος στη δουλειά του και όλοι τον φοβούνταν όπως λέει ο γιος του, αλλά γλυκός με τα παιδιά και τα εγγόνια του. Υποστήριζε πάντα ότι ήταν αθώος κι ότι τα χρήματά του προέρχονταν από εμπόριο αυτοκινήτων και ποδηλάτων. Δεν μίλησε ποτέ σε δημοσιογράφους, δεν ήθελε να είναι στα φώτα της δημοσιότητας και δεν μίλησε σχεδόν ποτέ στο δικαστήριο. Ήθελε να τον προσφωνούν πάντα και παντού με το κανονικό του όνομα.
Ματαιότης. Όλα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου