theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Μια συμβουλή στις νοικοκυρές και στους συζύγους τους

ΓΕΜΙΣΤΑ                                                 
   Επισημαίνω ότι δεν με απασχολεί η γνώμη και η άποψη των κάθε λογής Ελληνάρων και ...κουμπάρων σχετικά με την μαγειρική και γενικά την οικοκυρική, τις δουλειές στο σπίτι. Θεωρώ ότι όλες πρέπει να είναι κοινές και να μοιράζονται μεταξύ του άνδρα και της γυναίκας.  Βεβαίως όλα είναι σχετικά, λόγου χάρη  όταν ο ένας από τους δύο φέρνει τον επιούσιο ο άλλος ή η άλλη  δεν πρέπει να επιφορτίζεται τα βάρη; Η κυρία του φίλου μου του Σπύρου, του γυάλιζε καιτα παπούτσια, αφού ο Σπυράκος ακόμα, στα 67 δουλεύει 12 ώρες γεμάτες για να τα βγάλουν πέρα, με ένα παιδί για μάστερ στην Αγγλία και το άλλο στο πολυτεχνείο της Κρήτης 
    Τέλος πάντων πολλές φορές σας έχω δώσει συνταγές που όχι μόνο  αρέσουν  σε μένα  αλλά και σε πολλούς που έχουν δοκιμάσει.κλικ Εδω, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ και....ΕΔΩ, ΕΔΩ
    Σήμερα θα σας περιγράψω προτρέποντάς σας για τα ΓΕΜΙΣΤΑ.
    Πάμε λοιπόν:
     Βασικά τα "γεμιστα" είναι πολύ ωραία την άλλη μέρα από το ψυγείο, εγώ τα φτιάχνω με κιμά, όχι ορφανά που λέμε και βάζω 2 ντομάτες, 2 μελιτζάνες, 2 κολοκυθάκια στρογγυλά,  2 πιπεριές  κόκκινες  και 6 πιπεριές Φλωρίνηςνης (όλη η μαγκιά είναι οι Φλωρίνης, τις οποίες τα κομμένα καπάκια τα σταθεροποιώ με 2-3 οδοντογλυφίδες)


         Όλα τα λεφτά είναι η γέμιση
    Μπόλικο κρεμμύδι (2 μεγάλα) σε ένα βαθύ τηγάνι και μετά το σχετικό τσιγάρισμα με το αρκετό λάδι προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε λίγα λεπτά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα υλικά που έχουμε  "βγάλει" από τα ζαρζαβατικά μαζί με μια φλωρίνης, όλα ψιλοκομμένα με μαχαίρι ή στο μπλέντερ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε,
προσθέτουμε μία συσκευασία κουκουνάρια  μια μικρή χούφτα σταφίδες, ένα μήλο, μια πατάτα μεγαλούτσικη μαζί με μια συσκευασία αποξηραμένα δαμάσκηνα ή κάτι άλλο σχετικό, όλα ψιλοκομμένα. 
   Μετά από το ανάλογο ανακάτεμα και λίγο βράσιμο, ρίχνουμε το χυμό από 3 ώριμες ντομάτες (μπλέντερ) και μισό  ποτήρι νερό κι αφού πάρουν μια βράση ρίχνουμε περίπου 250 gr ρύζι καρολίνα και μετά από 6-7 λεπτά βράσιμο με χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο (μισό μάτσο από τον καθένα ψιλοκομμένα), Ανακατεύουμε και η γέμιση είναι έτοιμη. Καλό είναι να είναι λίγο νερουλή με μέτρο.
    Γεμίζουμε τα  ζαρζαβατικά και τη γέμιση που θα μείνει σίγουρα τη ρίχνουμε μεταξύ τους. Με λίγο λάδι περιχύνουμε τα γεμιστά και..τελειώσαμε. 
 Στους  180 στο φούρνο για 40΄-60 λεπτά, ανάλογα το φούρνο και ...γλείφουμε τα δάκτυλα μας!!!
Έτσι και έτσι τα "γεμιστά" παίρνουν χρόνο γιατί να μην τα κάνουμε φίνα και μαγκιώρικα!!!  
   
Και για το ...άλλο αλατοπίπερο κλικ ΕΔΩ
  Όταν με το καλό κάνω "γεμιστά" θα πάρω σχετικό βιντεάκι ......


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου