theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ...ΚΟΛΟΒΟΣ!

Αποτέλεσμα εικόνας για ο  τοπικός τύπος     Πασιφανές είναι ότι ο τοπικός τύπος, όχι μόνο στην Ηλεία αλλά σε όλη τη χώρα, είναι εφημερίδες της είδησης και όχι της γνώμης, είναι των ελαφρών  ρεπορτάζ για διάφορα συμβάντα  καθημερινής τριβής όπως τα τροχαία, φόνοι, κλοπές, πυρκαγιές και όχι της κριτικής, της αποκάλυψης πόσο μάλλον της καταγγελίας στους τοπικούς άρχοντες [βουλευτές και ειδικά δημάρχους και παραδημάρχους] . Αντίθετα επιδιώκουν να τα έχουν καλά με όλους τους τοπικούς άρχοντες μια και οι δημοσιεύσεις {ανακοινώσεις, δελτία κτ.λ.] από αυτούς παίζουν μεγάλο ρόλο στις σκληρές συνθήκες του ανταγωνισμού, σε αυτή την ίδια την επιβίωση. 
  Πολλάκις τους σιγοντάρουν σαν αβανταδόροι  και τους διαφημίζουν καταλλήλως μια και το παραδάκι είναι μπόλικο . 
   Με αυτή την αντιμετώπιση πολλάκις υπερισχύει ο Κιτρινισμός  με τον δίδυμο  αδελφό του τον Λαϊκισμό.  
   Τρανταχτό παράδειγμα είναι η θέση τους για το Π.Δ. του Κυπαρισσιακού κόλπου, αλλά και τον Καϊάφα. Και οι 4 όμοροι δήμαρχοι  ήσαν πέρα για πέρα αρνητικοί, οι δε εφημερίδες από τη μεριά τους ακολουθούσαν  και χτυπούσαν τα τύμπανα του χορού. 
     Μην έχετε καμία ελπίδα μπας κι αλλάξουν μυαλό τώρα μετά τις εκλογές. 
    Εννοείται ότι δεν επεμβαίνουν σε οτιδήποτε σκάνδαλο, ακόμα και να βουίζει ο τόπος.  Στο τελικό σημείο που τα πράγματα καταλήγουν στο δικαστήριο, αναφέρουν  απλά την όποια ποινή σαν είδηση σε μια μικρή στήλη.
  Έτσι με αυτή την ..κολοβή γραμμή του εκδότη, όλοι οι δημοσιογράφοι γίνονταιν  αν δεν είναι ήδη, αναγκαστικά  αργυρώνητοι, χειραγωγημένοι και κατευθυνόμενοι.  Τρέμει το ...καρδιοπούλι τους μη χάσουν τη θεσούλα τους και έτσι δέχονται τη αλλοτρίωση της γνώμης και τον βιασμό της προσωπικότητάς τους.

  Ειδικά  εμείς στην Ζαχάρω, που είχαμε στο σβέρκο μας τόσα χρόνια τον Δον Πανταζή, έχουμε πικρά πείρα από τον τοπικό τύπο, Εδώ λοιπόν όποια πέτρα κι αν σήκωνες θα έβγαινε ένα σκάνδαλο και όμως όλοι αυτοί τον έκαναν θεό και μάλιστα τον καλούσαν σε κοινωνικές εκδηλώσεις που έπαιζε επιβλητικό ρόλο. Αν και έκπτωτος και υπόδικος στον τύπο ήταν σε πρώτο τραπέζι πίστα.
    Έτσι για να βουρλιστείτε, καλύτερα   να σας σηκωθεί η τρίχα διαβάστε πάλι τον διθύραμβο του...Μπερλουσκόνι  στη διπλανή φωτογραφία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου