theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΝΟΥΚΑΣ [ΜΕΡΟΣ 3ον ΚΡΥΟΝΕΡΙ(ΠΑΝΩ ΚΟΠΑΝΙΤΣΑ} - ΤΡΙΑΝΤΑ]

Στο 1ο μέρος ιστορήσαμε τα ωραία της Άλβενας 
στο 2ο μέρος το Βρεστό και τα Μυρώνια και
τελειώνουμε σήμερα με το 3ο μέρος ...

  Μετά το Μπάρτζελi ανεβήκαμε πιο πάνω & νότια και βρεθήκαμε σε ξέφωτα και οροπέδια πίσω από τη Βουνούκα. Σε λίγο αντικρύσαμε τα βουνά της Μεσσηνίας και λίγο δυτικά να το απέραντο Ιόνιο πέλαγος. Μπήκαμε στο τρίτο ηπειρωτικό πόδι της Ν.Δ. Ελλάδα, γης πάλε πότε Επαρχίας Ολυμπίας. Το πρώτο είναι τα χωριά της Κρέστενας, το δεύτερο τα χωριά της Ζαχάρως και το τρίτο τα χωριά της Ζούρτσας. Απέναντι τα παρανέδεια χωριά της Μεσσηνίας
Θάλαττα ώ θάλαττα!


Κατεβαίνοντας εν μέσω μαγευτικής πανδαισίας της φύσης νάμαστε σέ ένα ωραίο χωριό, το Κρυονέρι. Εδώ όλα τα λεφτά είναι η γιαγιά που συναντήσαμε.
Βάστα ψυχή μου, βάστα! Απολαύστε τη.... Στενοχωρήθηκε που δεν μας φιλοξένησε και δεν μας κέρασε κάτι.
Σε λίγα χιλιόμετρα βγαίνουμε στον κυρίως δρόμο για την αρχόντισσα τη Ζούρτσα, που επιβλητική απλώνεται μπροστά μας με όλη την ιστορικότητά της!
Βεβαίως τα προηγούμενα χρόνια οι εξορμήσεις και τα ταξίδια είχαν απόλυτη ανάγκη τον περιγραφικό λόγο. Έτσι έχουν γραφτεί μνημειώδη έργα μεγάλων συγγραφέων, Λουντέμης, Καρκαβίτσας, Καζαντζάκης...
Τώρα όμως η πένα και η περιγραφή έχουν δώσει τη θέση τους στην εικόνα, βίντεο και ταινίες. Οπότε κι εμείς μπροστά στη μεγάλη δύναμη των νέων θεών, αναγκαστικά...υποχωρούμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου