theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Νεότερα για το ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΪΑΦΑ [MASTER PLAN ]

    Πιστεύω πραγματικά οι καλοί μας αναγνώστες, που κατά το μεγαλύτερο ποσοστό είναι ενεργοί πολίτες, θα αναγνωρίζουν  το αστείρευτο και μόνιμο μέλημά μας για όλη την περιοχή μας και περισσότερο για τον Καγιάφα.  Για τον λόγο ότι ο Καγιάφας ενώ αποτελεί  ότι πιο ωραίο διαθέτουμε, απαράμιλλου φυσικού κάλους, παραμένει εντελώς εγκαταλειμμένος και μαραζωμένος με τα περασμένα μεγαλεία. Οπότε θα ενθυμούνται και για το MASTER PLAN
      Στις 11-4-13 λοιπόν  κλικ ΕΔΩ είχαμε αναφερθεί λεπτομερώς για το Master (Γενικό, Κύριο Σχέδιο) που εκπονήθηκε για τον Καϊάφα από την ΕΤΑΔ ΑΕ, στην οποία ανήκει εξ ολοκλήρου και είχαμε αναγγείλει ότι το έργο  προγραμματιζόταν να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2014. Κι όμως ούτε φωνή ούτε ακρόαση! Έτσι λοιπόν ήρθαμε σε επαφή με τον αρμόδιο υπάλληλο-μηχανικό της ΕΤΑΔ που μας ενημέρωσε ότι το έργο έχει μπλοκαριστεί αποκλειστικά για τον εξής λόγο:
  • Η Περιβαλλοντική Μελέτη για την περιοχή, που είναι Νatura, ακόμη δεν έχει εγκριθεί και έχει μπλέξει στα πλοκάμια   της αναίσθητης γραφειοκρατίας του Κράτους, αλλά και της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς των οικείων δήμων.
     Με απλά λόγια αναφέρεται στην περιβόητη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη για το Περιφερειακό Πάρκο του Κυπαρισσιακού Κόλπου που βρίσκεται σε διαβούλευση και ποιος ξέρει πότε θα υπογραφεί το σχετικό Π.Δ.   
    Όλοι καταλαβαίνετε το μέγεθος του εγκλήματος που έχουν διαπράξει και συνεχίζουν διαπράττουν όλοι οι μονομάχοι τοπικοί παράγοντες με την εντελώς ανόητη, απερίσκεπτη στάση τους. Κυρίως αναφέρομαι στο Δήμο Ζαχάρως αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και στους όμορους δήμους της Ηλείας,. 
     Τονίζαμε τότε ότι: Πολλοί υποστηρίζουν ότι το έργο οικοανάπτυξης του Καϊάφα δεν έχει καμία σχέση με το Π.Δ. της ΕΙ.ΠΕ.ΜΕ. για το οποίο υπάρχει μεγάλη αντίδραση ........
  Τώρα όλα επιβεβαιώνονται και οι αφελείς, ανόητοι  ή πονηροί ξεσκεπάζονται. Πλέον δεν αποδεικνύεται περίτρανα ο λόγος που πέρυσι η Περιβαλλοντική Μελέτη έφθανε μέχρι τη Νέδα;
    Ο Δήμος Ζαχάρως, που είναι και ο άμεσα ενδιαφερόμενος αντί να πιέζει θεούς και δαίμονες για την υπογραφή του Π.Δ., ..ψάχνει για ψάρια στη Μάκιστο και στην Άλβενα. Για τέτοια ανοησία πρόκειται, μεγαλύτερη από αυτή των χιλίων πιθήκων. 
  Τώρα πλέον η υπογραφή του Π.Δ. μια και καλύπτει όλη την περιοχή μέχρι την Κυπαρισσία, βρίσκεται σε διελκυστίνδες όπου παίζονται χοντρά παιχνίδια. 
    Ας ελπίσουμε ότι η συνεχής πίεση της ΕΕ (επί 12 χρόνια περίπου) θα φέρει αποτελέσματα.   
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου