theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΛΑΛΗΤΟ Π.Δ.

Προχθές το Σάββατο το βράδυ έλαβε χώρα η εκδήλωση -ενημέρωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ζαχάρως για το Π.Δ.(Περιφερειακό Πάρκο στον Κυπαρισσιακό Κόλπο) στη Ζαχάρω με αρκετή επιτυχία. Τη μάζωξη τίμησαν αρκετοί πατριώτες με πρώτη τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Σαλτάρη-Γεωργακοπούλου, που σημειωτέον κατάγεται από το Μπισχοίνι.  

Ο προέδρος του συλλόγου, Κώστας Αγραπιδάς ΄και ο γραμματέας Γιάννης Χαραλαμπόπουλος με απλό τρόπο  και σαφήνεια αναφέρθηκαν σε όλες τις διαστάσεις του Π.Δ. (1) και τόνισαν ότι μαζί με την προστασία του περιβάλλοντος το Π.Δ. θα οδηγήσει στην ήπια ανάπτυξη του τόπου και κυρίως του Καγιάφα, μια και η ανάπλασή του σχετίζεται άμεσα με αυτό.
     Η βουλευτής Έφη Σαλτάρη που πήρε αμέσως μετά το λόγο τοποθετήθηκε πολύ θετικά στο Π.Δ. και τόνισε ότι είναι πολύ κακός ο γενικός αφορισμός αντί των προτάσεων από θεσμοθετημένους φορείς και πολίτες. για την καλυτέρευση μερικών σημείων, όπως π.χ. για την έδρα του φορέα αντί για την Ελαία να καθοριστεί η Ζαχάρω, καθότι ο Καγιάφας αποτελεί το κέντρο της όλης προστασίας και ανάπτυξης. Επίσης καταφέρθηκε εναντίον του επιτρεπόμενου οικισμού στην περιβόητη περιοχή Κανελάκη-Παπά, πράγμα που θα γίνει αιτία το Π.Δ. να επιστραφεί στα μούτρα της χώρας από την Ε.Ε. 
    Εντύπωση έκανε η αρνητική γενικά τοποθέτηση στο Π.Δ. του Νίκου Αλεξανδρόπουλου, που υποστήριξε σε αντίθεση με όλους τους άλλους ότι είναι αντιαναπτυξιακό και εντελώς άδικο αφού στη Μεσσηνία είναι πολύ λιγότερο αυστηρό από ότι είναι στη δική μας περιοχή αν και στη μεριά εκείνη υπάρχει το 70% της φωλεοποίησης της Καρέτας.Υποστήριξε δε ότι η ανάπτυξη με το μάστερ πλαν του Καγιάφα δεν εξαρτάται από το εν λόγω Π.Δ. 
Στο  πνεύμα αποδοχής του Π.Δ. σαν θωράκιση της παραλίας τοποθετήθηκαν η εκπρόσωπος της Περιβαλλοντικής Δράσης Ηλείας, αλλά και η αφεντιά μου.          Τελείως αρνητικά στο Π.Δ τοποθετήθηκε ο Θ. Γιαννόπουλος,  χρησιμοποιώντας άσχετα με το θέμα και αλλοπρόσαλλα επιχειρήματα όπως ΤΑΪΠΕΔ, ύποπτο προϊόν του κράτους της δεξιάς, σκάνδαλο Ελληνικού, Ναβαρίνου κτ.λ.(2)

(1) Αύριο θα δημοσιεύσουμε το σχετικό κείμενο του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ζαχάρως, που πράγματι είναι σπουδαίο!
(2) Για την αλλοπρόσαλλη τακτική του Θοδωρή  αλλά και την αδιανόητη αυτή του Νίκου Αλεξανδρόπουλου θα υπάρξει ειδική ανάρτηση, καθότι θεωρώ ότι αυτοί οι δύο είναι οι βασικοί υπεύθυνοι για το τοπικό αλαλούμ ως προς το περιβόητο Π.Δ. και από τον δήμο και την Αξιωματική αντιπολίτευση.) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου