theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

         Απόψε στον Άγιο Σπυρίδωνα στις 18.00 θα τελεσθεί Εσπερινός, όπου θα χοροστατήσει ο Επίσκοπος της Μητρόπολης Τριφυλίας-Ολυμπίας  Χρυσόστομος, εν μέσω όλων των ιερέων της περιοχής, πρωτοσταντούτος του  Παπαγιάννη. ΄


   Ενημερώνουμε δε το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας  της Ζαχάρως ότι αύριο μετά την περίλαμπρη λειτουργία θα λάβει χώρα Περιφορά της Εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα καθώς και παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας. Ελπίζουμε στος εγγύς μέλλον να σας παρουσιάσουμε αρκετά σπουδαία αποσπάσματα από τον σημερινό εσπερινό αλλά και από την αυριανή γιορτή. (1)

(1) Πολλοί φίλοι μας και μη αναρωτιούνται γιατί τέτοια σπουδή για τον Άγιο Σπυρίδωνα και τα καθέκαστα της Εκκλησίας από ανθρώπους που κάθε άλλο φημίζονται για τα θρησκευτικά τους φρονήματα. Σας γνωστοποιούμε λοιπόν ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις αφενός ενέχουν και χαρακτηρίζονται από μέγιστη κοινωνικότητα και αφετέρου επιθυμούμε να τους προσδώσουμε το μέγεθος των πολιτιστικών αξιών που  δικαιωματικά κατέχουν. Βεβαίως λαμβάνουμε υπόψη την πλειονότητα των δημοτών που η ψυχή τους πάλλεται από τέτοια ή συναφή πιστεύω. 
 Να τονίσω δε  και το άλλο, όπως αναφέρεται σε πρωθύστερη ανάρτησή μας ότι η  συγκεκριμένη γιορτή σε όλους που έχουμε διατελέσει μαθητιώσα νεολαία μας φέρνει ωραίες αναμνήσεις από τον καιρό εκείνο με τις παρελάσεις και όλα τα πρώτα παιχνιδίσματα του φτερωτού έρωτα. Περισσότερο φαντάζομαι σε όσους διατελέσαμε μαθητές στο Γυμνάσιο εκείνα τα αλλοτινά χρόνια με τα ταρατατζούμ της πολυθρύλητης φιλαρμονικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου