theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

η μέρα μεγαλώνει από τις 6-7 Δεκεμβρίου! (απ τη δύση του ηλίου)

     ΑΝΤΩΝΗΣ Ο ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΥΣ

                                                --- το  Ηλιοστάσιο κρατά 1 μήνα!!!  ---

  Στο σημαντικό θέμα του πότε αλλάζει ο χρόνος, ό λ ο ι    κ ά ν ο υ ν   λ ά θ ο ς !!! Όλοι έχουν βαθειά μεσάνυχτα!   Ας τους εξετάσουμε έναν-έναν…

  ●--Οι παλαιοημερολογίτες γιορτάζουν την αλλαγή του χρόνου 13 μέρες μετά από τους υπόλοιπους!. Στις 13 Ιανουαρίου το βράδυ,  αυτοί έχουν 31 Δεκέμβρη! 
 Αυτοί οι φανατικοί ορθόδοξοι (Άγιο Όρος, Σέρβοι, Ρώσοι, κλπ) προτιμούν να έχουν το λάθος ημερολόγιό τους από αντίδραση στον Πάπα Γρηγόριο που εφάρμοσε το νέο Γρηγοριανό ημερολόγιο. Προτιμούν να ζουν στον Μεσαίωνα.

 ●--Αλλά και οι άλλοι, οι ‘μοντέρνοι χριστιανοί’  , που γιορτάζουν τον νέο χρόνο ‘κανονικά’, την 1 Ιανουαρίου,  κι αυτοί κάνουν λάθος. Ήδη από τους πρώτους αιώνες μ.Χ.  αντικατέστησαν την παγανιστική γιορτή του θεού Ηλίου , δηλαδή το Ηλιοστάσιο, με τα Χριστούγεννα. Και επειδή κατά το ευαγγέλιο του Λουκά 2:21 : ‘όταν συμπληρώθηκαν 8 ημέρες  για την περιτομή του παιδιού, του έδωσαν το όνομα Ιησούς’, αυτοί έβαλαν την αρχή του χρόνου την 8η μέρα μετά τις 25 Δεκέμβρη-(Χριστούγεννα), δηλαδή στις 1 Ιανουαρίου. Οι επίσκοποι των πρώτων Οικουμενικών Συνόδων, λόγω της θρησκοληψίας τους   έδωσαν μεγάλη σημασία  στην υποτιθέμενη περιτομή, του Χριστού, και  π α ρ ά λ λ α ξ α ν   το παγκόσμιο η μ ε ρ ο λ ό γ ι ο,   το οποίο έρχεται με λάθος καθυστέρηση 7 ημερών!!! . Πριν γίνει αυτή η αλλαγή, οι μήνες άλλαζαν 7-8 μέρες πιο πρίν, όπως και τα ζώδια, ακολουθούσαν δηλαδή το φυσικό, το σωστό ημερολόγιο. Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά ισχύει.
   Δυστυχώς είμαστε όλοι  ‘παλαιοημερολογίτες’ , αν και λιγότερο από τους άλλους τους κανονικούς ,οι οποίοι τελικά πέφτουν έξω :   13+7=20 μέρες!!
      Όλοι όσοι στις 31 Δεκεμβρίου το βράδυ κοιτάζουν τηλεόραση και  περιμένουν τους δείκτες του ρολογιού να πάνε 11 και 59 και 59 δευτερόλεπτα για να αγκαλιαστούν για το νέο χρόνο, είναι πιο χαζοί ακόμα κι  απ τα παιδιά που περιμένουν τον Αγιοβασίλη. Ίσως τιμωρούνται που κοροϊδεύουν τα αθώα παιδάκια...
    Ωστόσο υπάρχει και ένα άλλο λάθος, που κάνουν οι χριστιανοί. Το χειμωνιάτικο Ηλιοστάσιο ή Ηλιοτρόπιο δεν γίνεται στις 25 Δεκεμβρίου!!! Από λάθος έβαλαν τότε τα Χριστούγεννα. Οι επιστήμονες μας λένε πως γίνεται 4 μέρες νωρίτερα , στις 21 Δεκεμβρίου.  Όπως και στο θερινό ηλιοστάσιο, πάλι η θρησκεία έχει βάλει την Γέννηση του Ιωάννη Νηστευτή στις 24, αλλά το Ηλιοστάσιο γίνεται 3 μέρες πριν, στις 21. Δηλαδή η αρχαία γιορτή που ανάβουμε  φωτιές και περνάμε από πάνω, -ανάμνηση τελετής πυροβασίας-, γίνεται 3 μέρες λάθος. Οι παλαιότεροι άναβαν φωτιές στην ύπαιθρο κυρίως  κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο, όπου εκτός από το εορταστικό μέρος,  υπήρχε και πρακτικός λόγος: για να πυρωθούν, να ζεσταθούν...

●--Αλλά ας πάμε στους αστρονόμους επιστήμονες , ας δούμε αυτοί τί λένε, πότε αλλάζει ο καινούργιος χρόνος. Μας λένε πως τα δύο Ηλιοστάσια γίνονται στις 21 Δεκεμβρίου και 21 Ιουνίου. Και μάλιστα ορίζουν και την ώρα, μια νυχτερινή ώρα, π.χ. 2:15, όταν φεύγει η 21 και έρχεται η 22 του Μηνός.
  Κι αυτοί κάνουν συνειδητά λάθος, δηλαδή λένε ψέματα, (όπως θα εξηγήσουμε παρακάτω) και ντροπή τους τη στιγμή που είναι επιστήμονες. Οι παπάδες συγχωρούνται πιο πολύ σε σχέση μ’ αυτούς.
●--Θα λέγαμε- πως ακόμα και η ίδια η φύση φαίνεται να κάνει ‘λάθος’. Διότι ενώ αρχίζει να μεγαλώνει η μέρα και έχουμε περισσότερες ώρες ήλιο, στην ουσία όμως τότε αρχίζει να έρχεται ο χειμώνας, από τότε και μετά έρχονται τα μεγάλα κρύα...
------------Μα αν όλοι αυτοί κάνουν λάθος, τότε ποιό είναι το σωστό???

                                      η αλήθεια είναι με απλά λόγια η εξής:
  
   Η ημερομηνία κατά την οποία αρχίζει να μεγαλώνει η διάρκεια της ημέρας, και να μικραίνει η διάρκεια της νύχτας, δεν είναι μία μέρα, δεν είναι μια  ώρα, αλλά είναι 3-4 μέρες!!!! Είναι από 21 Δεκεμβρίου έως 24 –περίπου-, όπου έχουμε την ίδια διάρκεια μεγάλης νύχτας και μικρής μέρας, μέχρι σιγά-σιγά  να αρχίζει να μεγαλώνει η μέρα. Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς. Δεν είναι μια συγκεκριμένη ώρα…
   Δεκαπέντε μέρες πριν, στις 6-7-8 Δεκεμβρίου, αρχίζει να μεγαλώνει η μέρα από τη δύση, ενώ μέχρι και 15 μέρες μετά το ηλιοστάσιο, στις 6-7-8 Ιανουαρίου συνεχίζει να μικραίνει η μέρα από την ανατολή!!!
 Είναι κάτι που έπρεπε να ξέραμε όλοι μας, αλλά δυστυχώς το γνωρίζουν μόνο λίγοι.

 Όπως μπορούμε να δούμε σε εφημερίδες, ημερολόγια τοίχου ή στο ιντερνέτ,  οι ώρες ανατολής-δύσης είναι οι εξής: Τυχαίο παράδειγμα η  Κυπαρισσία.
   Ημερομηνία             ανατολή                    δύση                    διάρκεια ημέρας
 6 Δεκεμβρίου               7:33                       17:17                          9: 44
 8       »                          7:35                       17:17                          9: 42    
10      »                          7:36                       17:17                          9: 41
12      »                          7:38                       17:17                          9: 39
14      »                          7:39                       17:17                          9: 38
16      »                          7:41                       17:18                          9: 37
18      »                          7:42                       17:18                          9: 36
20      »                          7:43                       17:19                          9: 36
22      »                          7:44                       17:20                          9. 36
24      »                          7:45                       17:21                          9: 36   
26      »                          7:45                       17:22                          9: 37
28      »                          7:46                       17:23                          9: 37
30      »                          7:47                       17:24                          9: 37
 2  Ιανουαρίου               7:47                       17:27                          9: 40
 4       »                          7:47                       17:28                          9: 41
 6       »                          7:47                       17:30                          9: 43
 8       »                          7:47                       17:32                          9: 45  
10      »                          7:47                       17:33                          9: 46    

     Παρατηρούμε πως για αρκετές μέρες μένει στάσιμη η δύση στις 17:17. (από την 1 Δεκεμβρίου έως τις 14)  Στο μέσον αυτών των ημερών αρχίζει δειλά-δειλά να μεγαλώνει η μέρα από τη δύση. Είναι περίπου η 6-7-8 Δεκεμβρίου .Πιό καθαρά  η αύξηση φαίνεται από τις 9-10.
   Τις επόμενες μέρες ( 16-28) συνεχίζουν να αργούν και ανατολή και δύση , σαν να χορεύουν μαζί ‘ταγκό’ . Αυτές τις μέρες έχουμε συνεχώς ίδια διάρκεια ημέρας.
  Και μετά  αποχωρίζονται: μένει στάσιμη η ανατολή έως τις 12 Ιανουαρίου (στο 7:47) ενώ η δύση συνεχίζει να αργεί.
   Στη μέση αυτών των ημερών, στις 6-7-8 Ιανουαρίου αρχίζει δειλά-δειλά να μεγαλώνει η μέρα από την Ανατολή. Και φαίνεται αυτό πιο καθαρά στις 12-13 Ιανουαρίου.
  Όλες αυτές τις 20-30 μέρες, η γη γυρίζει κάπως ‘τρελά’, σαν σβούρα . Τη μέρα φλερτάρει τον ήλιο στρίβοντας λίγο πλάγια, τη νύχτα το αντίθετο.
 Από τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου έως τις πρώτες του Γενάρη,  έχουμε ίση διάρκεια νύχτας,  9 ώρες και περίπου 40 λεπτά ,είναι οι πιό μεγάλες νύχτες  του χρόνου. Δηλαδή το Ηλιοστάσιο,  κ ρ α τ ά   έ ν α ν   ο λ ό κ λ η ρ ο   μ ή ν α !!!

   Αν παρατηρήσουμε διάφορα ημερολόγια, θα δούμε πως λένε αόριστα: ώρα ανατολής και δύσης , και μάλιστα δεν συμφωνούν μεταξύ τους, δίνουν λάθος ώρα,   άλλα λέει το ένα, άλλα το άλλο. Μια εξήγηση είναι πως κάπου το αντέγραψαν , δεν το έχουν ελέγξει αν είναι αληθές. Αλλά η σωστή εξήγηση είναι πως το λάθος βρίσκεται στο ότι αναφέρουν α ό ρ ι σ τ α, ενώ θα έπρεπε να έλεγαν π.χ. ώρα ανατολής σε Αθήνα.   Όλοι κάνουμε αυτό το λάθος , να νομίζουμε πως όλοι στην Ελλάδα έχουμε ίδια ώρα ανατολής, ίσως μπερδευόμαστε επειδή έχουμε την ίδια ώρα στο ρολόι. Η αλήθεια είναι πως κάθε πόλη έχει τις δικές της ώρες ανατολής και δύσης. Ακόμα και 30 χιλιόμετρα αν είναι δυτικότερα ή ανατολικότερα  μια πόλη από μια άλλη, έχουν διαφορά 1 λεπτό!!!  Στη Ρόδο ανατέλλει 8 λεπτά νωρίτερα από την Κέρκυρα, κι όταν στη Ρόδο έχει δύσει , στην Κέρκυρα δεν έχει γίνει ακόμα κόκκινος.
 
  Κάθε τόπος, κάθε πόλις και χωριό, θα έπρεπε να ήξερε τις ώρες ανατολής και δύσης του. Θα έπρεπε να είχε το δικό του ημερολόγιο. Να μια ωραία καινοτομία. Να εκδοθεί ένα ημερολόγιο ειδικό για κάθε τόπο.
 Και ας μην δεχόμαστε τις μετρήσεις που λέει το ιντερνέτ. Ο καλύτερος τρόπος μετρήσεως είναι  πας στον ορίζοντα της θάλασσας, και να σημειώσεις ακριβώς το λεπτό που ανατέλλει ο ήλιος ή πότε δύει. Αν το προσέξεις μια φορά, το συγχρονίζεις με τις μετρήσεις των αστρονόμων.

  Μα θα πεί κάποιος:
 Τι μας ενδιαφέρουν εμάς όλα αυτά? Τι μας νοιάζει (?), πότε ξημερώνει και πότε βραδιάζει, αφού ζούμε πάντα στον ίδιο θλιμμένο σκοπό…
   Θα τους απαντήσουμε πως η βασική αιτία για την οικονομική κρίση, για την κατάθλιψη και τις άλλες μοντέρνες ασθένειες που όλοι έχουμε, είναι η απομάκρυνσή μας από τη φύση, από τα φυτά, τα ζώα, τα πουλιά, από το ξημέρωμα και το λιόγερμα. Αν ήμασταν στα χωριά μας -με την βοήθεια και της σύγχρονης τεχνολογίας-, θα περνούσαμε παραδεισένια. Θα γιορτάζαμε κάθε μέρα, κάθε ώρα.
 Ας αναβιώσουμε, λοιπόν, την υπαίθρια γιορτή για το χειμερινό ηλιοστάσιο, που αρχίζει να μεγαλώνει η μέρα. Είναι η  μ ε γ α λ ύ τ ε ρ η   γ ι ο ρ τ ή  του χρόνου, και πρέπει να τη γιορτάζουμε στη φύση, με γλέντια και χορούς, αλλά και με φωτιές, όπως έκαναν οι προγόνοί μας, όπως κάνουν ακόμα σε μερικά χωριά της Βόρειας Ελλάδας. Να μια ωραία καινοτόμος ιδέα.

  Καλή χρονιά σε όλους ,ήδη από τις 7-8 του Δεκέμβρη. 
 Ειδικές ευχές σ’ αυτούς τους τυχερούς που βλέπουν ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα, στους Κυπαρισσιώτες, στους Σαντορινιώτες, και σε όλα τα δυτικά  παραθαλάσσια μέρη της Ελλάδας και του κόσμου.

  Ανάψτε φωτιές στο ηλιοβασίλεμα, για να γιορτάσετε και να πυρωθείτε.
  Ανάψτε φωτιές στο ηλιοστάσιο 21-24 Δεκέμβρη. Και ξανανάψτε και τρίτες φωτιές στις 5 Γενάρη, των ‘φώτων’, τότε που αρχίζει και μεγαλώνει η μέρα και απ το πρωΐ!!!

                         antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr

υποσημείωση: όλα τα ανωτέρω ισχύουν μόνο για το Βόρειο Ημισφαίριο. Για το Νότιο (Ν. Αμερική, Αφρική, Ν. Ασία, Αυστραλία, Ινδονησία, Πολυνησία, κλπ) ισχύουν τα ακριβώς αντίθετα.  Παραλλήλως, στις 10 Ιουνίου γίνονται  ακριβώς τα αντίστροφα. Το Καλοκαιρινό Ηλιοστάσιο κρατά κι αυτό περίπου ένα μήνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου