theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

ΜΙΑ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Η ΚΑΥΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΟΤΕΦΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΩ!!!

    Να η ευκαιρία να γίνει ο δήμος μας επαξίως το πρώτο θέμα σε ολόκληρη τη χώρα για ένα βαθιά κοινωνικό και ανθρώπινο θέμα. (1)  
    Μάλιστα!!! Μια και πλέον, όπου νάναι,  η καύση και η αποτέφρωση των νεκρών (ΚΑΝ) αρχίζει δειλά -δειλά να εδραιώνεται και να εφαρμόζεται και στη χώρα μας μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση που φτάνει τα 50 χρόνια από τα κράτη της δύσης, είναι ευκαιρία πρώτη και καλύτερη στην Πελοπόννησο να το εφαρμόσει η Ζαχάρω.
     Υπόψη αν και έχει γίνει νομοθετική ρύθμιση για το θέμα, εν τούτοις  πολλοί δήμοι μέχρι τώρα έχουν προσπαθήσει να υιοθετήσουν το μέτρο της καύσης  αλλά ανέκρουσαν πρύμνη λόγω της λυσσαλέας αντίδρασης της Εκκλησίας, των φανατικών δογματικών ρασοφόρων και των λαϊκών υπερορθοδόξων.   Δεν υπάρχει ουδεμία αντίρρηση ότι η Ελλάδα μας αποτελεί θεοκρατικό κράτος και γιατί όχι φονταμενταλιστικό με τις ρίζες του στο Βυζάντιο, όπου ξεθεμελίωσαν και κατακρεούργησαν το μεγαλείο του αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού. Αλλά με τον καιρό όλα τα κάστρα κάποτε πέφτουν. Πλέον πάρα πολλοί Έλληνες, Χριστιανοί και μη, επιλέγουν την ΚΑΝ και πληρώνουν αδρά μερικά γραφεία κηδειών και μεταφέρουν τη σορό στη Βουλγαρία. 
      Φαντάζομαι τι πιο θεσπέσιο και υπέρλαμπρο θα ήταν εάν ο μακαριστός πατέρας μου είχε αποτεφρωθεί και αντί το σώμα του να είχε γίνει παρατεταμένο γεύμα των γεωσκωλήκων  να είχε γίνει στάχτη και να την είχαμε διασκορπίσει στις λεμονοπορτοκαλιές που έχει φυτέψει με τα χέρια του στο "Περιβόλι", που τόσο λάτρευε και κοπίασε  μια ζωή. 
... ομοφυλόφιλους – καύση νεκρών | 7 IMERES.GR      Για τους κάθε είδους "ιεροφάντες" και οργισμένους συνοδοιπόρους τους, που  κινούν γη και ουρανό εναντίον της ΚΑΝ τους παραπέμπουμε στον Ευαγγελιστή Ιωάννη που διακήρυξε: "το πνεύμα εστί το ζωοποιούν, η σάρξ ουκ ωφελεί ουδέν" (Κ6-63) ή στον Ματθαίο "εν γαρ τη αναστάσει ως άγγελοι Θεού εισι" 20-30 και όπως λέγουν τα ιερά κείμενα οι άγγελοι είναι άυλοι και ασώματοι. Όλοι μας ξέρουμε ότι η  χριστιανική πίστη βασίζεται στην ανάσταση της ψυχής και όχι στο φθαρτό σώμα κι αυτό ψάλλεται και δοξάζεται σε όλες τις ιερές πηγές, ήχους, ψαλμούς και συγχωρητικές ευχές όπως: " ..ανάπαυσον την ψυχή του δούλου σου εν τόπω φωτεινώ" . Και το άλλο:Η αποτέφρωση δεν καταργεί την νεκρώσιμη ακολουθία και τις επιμνημόσυνες δεήσεις. 
  Κάνουμε λοιπόν μια πρόταση: Ο δήμος να φέρει το θέμα στο Δ.Σ και να να δούμε ποιοι πραγματικά θέλουν την πρόοδο και ποιοι τη συντήρηση και την οπισθοδρόμηση.   
    Τελικά εμείς οι ίδιοι όπως έχουμε δικαίωμα να χρησιμοποιούμε το σώμα μας όπως θέλουμε έτσι έχουμε δικαίωμα και να επιλέγουμε τι θα  απογίνει το άφρον σώμα μας μετά την φυγή μας και την εγκατάλειψή του.
  
Σημειωτέον η "ΠΟΛΥΜΝΙΑ" σύμφωνα με τους σκοπούς της ίδρυσής της στο άμεσο μέλλον θα καταθέσει στο δήμο μας σχετικό αίτημα και ευελπιστεί να γίνει αποδεκτό από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, γιατί εκτός των άλλων η εφαρμογή της ΚΑΝ θα έχει και πολλά οικονομικά οφέλη για τον δήμο μας. 

(1) Η ανάρτηση μέσα στις γιορτές έγινε συνειδητά μια και οι 
οι  χριστιανικές αξίες δεν έρχονται επουδενί σε αντίθεση και σύγκρουση με την καύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου