theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

              Σε κάθε Δήμο  έπρεπε να είχε συγκροτηθεί και να λειτουργεί    Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών
   Στους μετανάστες και στις πολιτικές των κρατών απέναντί τους  με ότι αυτό συνεπάγεται έχουμε αναφερθεί και μάλιστα επισταμένως από αυτό εδώ το βήμα ΚΛΙΚ ΕΔΩ.      Τα τελευταία 200 χρόνια με την έξαρση του εθνικισμού, τα Βαλκάνια αποτέλεσαν το πρώτο ίσως παράδειγμα πολεμικών διώξεων και εκκαθαρίσεων, εθνοκαθάρσεων και γενοκτονιών στον ευρωπαϊκό χώρο. Οπωσδήποτε και η χώρα  μας ακολούθησε τον ίδιο κανόνα της εθνικιστικής υστερίας,....παλιγγενεσίας, με πρώτο και οδυνηρό  επεισόδιο την αδυσώπητη σφαγή των 30.000 έγκλειστων Τούρκων και Αρβανιτών στην Τριπολιτσά το 1821.(1) 
STAVENTO: Bertolt Brecht - Μετανάστες     Παρά ταύτα η μετανάστευση στη χώρα μας κατά την τελευταία τριακονταετία έλαβε νέες διαστάσεις από όλα τα βαλκανικά κράτη και περισσότερο από την Αλβανία.(2). Εάν δε υπολογίσουμε όλα τα μεταναστευτικά κύματα   των Αλβανών   από την αρχαιότητα με τον μεγάλο βαθμό αφομοίωσης και ενσωμάτωσης τότε εύκολα συμπεραίνεται ότι αυτά τα φύλα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια του ελληνικού πληθυσμού. Αυτό ΄γίνεται κατανοητό σε κάθε δύσπιστο εάν ρίξει μια ματιά στη σύνθεση των δημόσιων σχολείων στα χωριά της περιοχής μας (3) 

         Για την καλύτερη δε ένταξη των μεταναστών στην τοπική κοινωνία το κράτος μεταξύ άλλων διατάξεων έχει μεριμνήσει και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με πολύ σαφή τρόπο καθορίζει στο άρθρο 78 του ν. 3852/10 (Καλλικράτης) τα εξής:

      1. Σε κάθε δήμο συγκροτείται και λειτουργεί με από­φαση του δημοτικού συμβουλίου, συμβούλιο ένταξης με­ταναστών ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Τα συμβούλια ένταξης μεταναστών αποτελούνται από πέντε (5) έως έντεκα (11) μέλη, τα οποία ορίζονται από το οικείο δημοτικό συμβούλιο. Ως μέλη ορίζονται δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων μεταναστών, εφόσον η έδρα αυτών ή παραρτήματος βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου, ή εκπρόσωποι που επιλέγονται από την κοινότητα των μεταναστών που κατοικούν μόνιμα στον οικείο δήμο, σύμφωνα με τους ό­ρους που προβλέπει σχετικός κανονισμός, που εκδίδει με απόφασή του το οικείο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων οι οποίοι αναπτύσ­σουν εντός της διοικητικής περιφέρειας του οικείου δή­μου δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών. Με την ίδια απόφαση ορίζεται πρόεδρος στο συμβούλιο ένταξης μεταναστών ένας εκ των δημοτικών συμβούλων μελών του. Στα παραπάνω συμβούλια ορίζονται υποχρε­ωτικά ως μέλη αλλοδαποί δημοτικοί σύμβουλοι που έ­χουν τυχόν εκλεγεί. Η συμμετοχή στα ανωτέρω συμβού­λια είναι τιμητική και άμισθη.
2. Έργο των συμβουλίων ένταξης μεταναστών είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμε­τωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του οικείου δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρ­χές ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον οικείο δήμο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.
     Δυστυχώς για τον δήμο μας αυτά είναι ψιλά γράμματα. Στην προηγούμενη θητεία είχαν κατασκευάσει ένα τέτοιο Συμβούλιο, αλλά ήταν εντελώς στα χαρτιά που ούτε οι ίδιοι το γνωρίζουν. 
            Εμείς από την Πολύμνια θα καταθέσουμε έγγραφη διαμαρτυρία στον Δήμο και στην Περιφέρεια  και θα επιζητούμε ευθύνες για την μη τήρηση του νόμου. Μαζί στην ίδια διαμαρτυρία θα συμπεριλαμβάνεται και η άλλη μεγάλη παράλειψη, παρατυπία της παντελούς απουσίας των Γενικών Συνελεύσεων στις τοπικές Κοινότητες (κλικ ΕΔΩ)
     Επίσης προσεχώς θα αναρτήσουμε δυο σχετικά κείμενα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο μου "ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΕΠΟΧΕΣ" , καθώς και ένα αξιόλογο άρθρο του Ν. Ιωάννου "Η παρουσία των Αλβανών στον ελλαδικό χώρο από τον 13ο αιώνα".
Διονύσιος Σολωμός - Βικιπαίδεια(1) Η άλωση της Τριπολιτσάς και η σφαγή 32000 Τουρκαλβανών που ακολούθησε επί τρεις ημέρες αποτελεί μια αποτρόπαιη σελίδα της Ελληνικής Επανάστασης και μία από τις χειρότερες στρεβλώσεις της ιστορίας. Και δυστυχώς αυτή η ανθρωποσφαγή (μήπως είναι εθνοκάθαρση;) δοξολογείται από τον εθνικό μας ποιητή στον "Ύμνο εις την Ελευθερία" από τον οποίο οι δυο πρώτες στροφές αποτελούν τον Εθνικό μας Ύμνο. Υπόψη το ποίημα αποτελείται από 156 στροφές και στις 38 (35 μέχρι την 73) περιγράφεται η σφαγή των "μιαρών σκυλιών" όπως ακριβώς αποκαλούνται οι Τούρκοι. Περισσότερα  για αυτό το φρικιαστικό γεγονός αλλά και το σχετικό απόσπασμα από τα απομνημονεύματα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε άλλη μας ανάρτηση.
... στους σκλάβους και στους μετανάστες2) Δεν αναφέρομαι στο μεγάλο κύμα των προσφύγων που έχει κατακλύσει τη χώρα μας και όλη την Ευρώπη. Κύριος φυσικός κανόνας είναι "ότι σπείρεις θα θερίσεις" κι αυτό τώρα πληρώνουν τα "πολιτισμένα" κράτη της Δύσης. Εμείς όμως; 
(3) Παρά τον μεγάλο βαθμό ενσωμάτωσης και ειρηνικής συνύπαρξης  όμως, ακόμα εμφανίζονται συμπτώματα ξενοφοβίας και ρατσισμού στην περιοχή μας. Δυστυχώς συμβαίνουν  και έξω από τον ειδεχθή χώρο της χρυσής αυγής, που πάει στο διάβολο το περιμένουμε μια και αποτελεί υπαρξιακό στοιχείο αυτής της φασιστικής οργάνωσης. Αυτά τα  συμπτώματα πλέον έχουν πάρει πιο ήπια μορφή και δη στον ευαίσθητο νεολαιίστικο χώρο, οπότε είναι και πιο ύπουλα. Συγκεκριμένα στο χώρο των ακαδημιών ποδοσφαίρου (Κακόβατο, Ζαχάρω), μάλιστα από απρόσμενους "φίλους". Περισσότερα σε άλλη μας ανάρτηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου