theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

"ΕΛΙΑ" ΣΤΕΛΛΑ ΣΟΡΩΤΟΥ

       Να το τονίσω εξαρχής: Πρώτη φορά πήγα σε παρουσίαση βιβλίου που υπήρχε μια τόσο καλή και πλήρης οργάνωση. Υπήρξε συμμετοχή πολλαπλών δράσεων. Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή.
    Από τη σχετική πρόσκληση (κλικ ΕΔΩ)  οδηγηθήκαμε με τη Λένα στο Πνευματικό Κέντρο "Μελίνα Μερκούρη" του Κορυδαλλού(1) μετά από ψιλο-περιπετειώδες ταξείδι, μια και μεσολάβησαν δύο Μετρό μέχρι το Αιγάλεω και το 806 λεωφορείο αλλά και λίγο ποδαρόδρομο έως τον προορισμό μας.

Τελικά φτάσαμε περίπου στην ώρα μας.Το αρκετά μεγαλούτσικο αμφιθέατρο ήταν γεμάτο.Μπροστά-μπροστά σε ένα σεμνό τραπέζι καθόταν μια εξίσου σεμνή κυρία, καλόβολη με μια ευγένεια αλλά και μια εσωτερική αρχοντιά που λαμπύριζε στο πρόσωπό της. 
   Η μια έκπληξη πάνω στην άλλη. 
   Και τι δεν είχε η βραδιά. Στην αρχή εμφανίσθηκε μια παρέα μαθητών που έπαιξαν ένα μικρό θεατρικό σκετσάκι, ύμνο στην ελιά  και αμέσως ακολούθησε ή εξαίσια χορωδία του δήμου αποτελούμενη από σεβάσμιες κυρίες, γιαγιάδες και παπούδες.
    Στη συνέχεια η Αρχοντία Παπαδοπούλου (ιστορικός-συγγραφέας) μίλησε εκθειάζοντας το βιβλίο και ακολούθησε η συγγραφέας Στέλλα Σορώτου (2)που με λόγια απλά συγκίνησε όλο το ακροατήριο. Εμβόλιμα η φιλόλογος κ. Κουρούβανη απήγγειλε την ¨Ελιά" του Παλαμά αλλά και του Πολέμη.
   Σήμερα παραθέτω το βιντεάκι με την ομιλία της συγγραφέα και την σεβαστή χορωδία.         Λίαν προσεχώς τα υπόλοιπα.





(1) Πρώτη φορά πήγα στον Κορυδαλλό και πράγματι έμεινα έκθαμβος με το ωραίο προάστιο. Ο κεντρικός δρόμος, η Γρηγόρη Λαμπράκη πλατιά, άνετη με αρκετά δένδρα εκατέρωθεν.  Ο Κορυδαλλός μου ήταν γνωστός από τις φυλακές, αλλά και τη δίκη με τα ...περιστέρια, τους Χρυσαυγίτες.
(2) Η Στέλλα Σορώτου είναι δασκάλα και το 1995 βρέθηκε στο Σίδνεϊ στο ελληνικό σχολείο. Πριν στην Ελλάδα ήταν δασκάλα και στη Ζαχάρω. μια και ο άνδρας της ήταν από το Μπισχίνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου