theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΙΣΤΟΡΙΕΣ & ΑΝΑΜΝΗΣΕΙς ΑΠΌ ΤΗ ΖΑΧΑΡΩ


 Ρέα Μακρή
            Τελικά την ιστορία την γράφουν οι παρέες…

       Αυτό θα ήταν το σχόλιο μου για τη χθεσινοβραδινή παρουσίαση του βιβλίου του κου Γιώργου Χριστάκη «Αναμνήσεις και Ιστορίες από τη Ζαχάρω» που έγινε στο café Fαλείων του κου Νίκου Μωραϊτη στη Ζαχάρω. 
     Ένας χώρος καλαίσθητος και φιλόξενος,(που συγκεντρώνει όλες τις ελληνικές μπύρες) φίλοι παλαιοί και νέοι, άνθρωποι που μοιράζονται την ίδια αγάπη για την τοπική ιστορία και άνθρωποι που μοχθούν αθόρυβα και ταπεινά για τη διάσωση και ανάδειξη της κουλτούρας και του πολιτισμού σε τούτο τον τόπο, συναντήθηκαν για να υποδεχθούν την όμορφη δουλειά του κου Χριστάκη.
Η κα Μαρία Μακρυγιάννη Ζαχαροπούλου διοργάνωσε την παρουσίαση και διάβασε τον χαιρετισμό που απηύθυνε ο οικονομολόγος και ιστορικός ερευνητής από τη Μίνθη, κος Αγαθοκλής Παναγούλιας, που δεν κατέφερε να παραστεί στην παρουσίαση. 
Το βιβλίο προλόγισe αρχικά η υποφαινόμενη, που παράλληλα συντόνισε και την παρουσίαση, στη συνέχεια ο συγγραφέας και επιμελητής της ΗΛΕΙΑΚΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ και επιμελητής του βιβλίου κος Λεωνίδας Καρνάρος και τέλος ο δικηγόρος κος Φώτης Αγγέλου Λουριδάς. 
     Ο συγγραφέας κος Γιώργος Χριστάκης απηύθυνε θερμό χαιρετισμό και μοιράστηκε μαζί μας για μία ακόμη φορά την αγάπη του για τη Ζαχάρω και την ιστορία της με την ελπίδα να υπάρξουν πολλοί που θα τον διαδεχτούν και θα συνεχίσουν την καταγραφή της ιστορίας της μετά το 1960 που σταματά το δικό του το βιβλίο.
     Τέλος το λόγο πήρε η κα Αθανασία Ατσαλάκη-Γραμματικού συγγραφέας του βιβλίου "Το Μπισχίνι της καρδιάς μου" για να συγχαρεί το συγγραφέα για το εξαιρετικό αποτέλεσμα της πολυετούς ιστορικής έρευνάς του.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού για το Γυμνάσιο και το Λύκειο Ζαχάρως .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου