theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΥΛΙΑΞΕ.....ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗ «ΔΩΡΕΑ ΨΥΧΑΛΙΝΟΥ» ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ


ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΕΣ (4) ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΔΑΜΑΣΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ,  ΓΕΝΝΙΟΎΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑ ΓΙΑΤΙ. ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ Η ΛΟΥΖΑ ΚΡΥΒΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΓΟ. 
ΣΩΤΗΡΗ ΠΡΟΧΩΡΑ..............................
 Α}  
 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ) ΗΛΕΙΑΣΜ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
27063 Λαμπεία τηλ 6972295293                           Δίβρη (Λαμπεία) 23-1-2011
       αρ. πρωτ. 1941
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Μια τεράστια περιουσία ΔΩΡΕΑ στο Νοσ/μείο Πύργου
παραμένει στα αζήτητα επί 12 χρόνια!!...
Περιήλθε εις γνώση μας, από επιστολή της Ηλείας μαχητικής αγωνίστριας κ. Αγγελικής Λαδέα (που αποκάλυψε το θέμα), το ανωτέρω συγκλονιστικό γεγονός και θεωρούμε χρέος μας (για λόγους που θα εξηγήσουμε κατωτέρω) να το δημοσιοποιήσουμε, όπου δει.
Λοιπόν, η αείμνηστη Πυργιώτισσα Ξανθή Γιαννοπούλου (το γένος Κ. Ψυχαλίνου σύζυγος του Ηλείου Γιάννη Γιαννόπουλου, Υπουργού του Γεωργίου Παπανδρέου -«γέρου») το έτος 1994 έγραψε την ΔΙΑΘΗΚΗ της η οποία δημοσιεύτηκε στο Πρωτοδικείο Πύργου στις 14-4-1999 και έλαβε αριθμό 77/1999.
Στην Διαθήκη της αυτή άφησε, σε περίληψη, τις παρακάτω Κληροδοτήσεις:
1ον Στο Νοσοκομείο Πύργου όλη την ακίνητη περιουσία της: Αποτελούμενη α) Μια μεγάλη βίλα επί της οδού Νηρηϊδος 32 στο Παλ. Φάληρο, β) Ένα Διαμέρισμα επί της οδού Ίριδος 3-5 επίσης στο Παλ. Φάληρο, γ) Μια παλαιά οικία (3/4) επί της οδού Κανάρη 6Α στον Πύργο δ) Τρία οικόπεδα συνολικής έκτασης 2.423 τ.μ. στην Πύργο (στην προνομιακή θέση «Λάπατο»)
2ον Σε 3 Ναούς του Πύργου, το άσυλο «Νέα Βασιλειάς», την Φιλαρμονική Πύργου «Απόλων», το Λύκειο Ελληνίδων, τον Μουσικό Σύλλογο «Ορφεύς»  και 36 ακόμη συγγενικά και φιλικά της πρόσωπα, το ποσό των 22 εκατομμυρίων δραχμών: Από 500.000 δραχμές στον καθένα.
3ον Στον Δικηγορικό Σύλλογο Πύργου και σε συγγενικά και φιλικά της πρόσωπα, τα κινητά πράγματα των οικιών της: Έπιπλα, Βιβλιοθήκη, ασημικά, κρύσταλλα κλπ.
Ως εκτελεστές της Διαθήκης  όρισε δύο γνωστούς της Δικηγόρους (ένα του Πύργου και ένα των Αθηνών) και μάλιστα με την εντολή: «…να εκπληρώσουν το Ιερό τους χρέος με την μεγαλύτερη δυνατή επιμέλεια και χωρίς καθυστέρηση».
Δυστυχώς, χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους μέχρι αυτή τη στιγμή (12 χρόνια μετά την δημοσίευση της ΔΙΑΘΗΚΗΣ!!!), δεν εκπληρώθηκε η επιθυμία της  διαθέτιδος, τουλάχιστον όσον αφορά την μεγάλη ΔΩΡΕΑ – ΕΥΕΡΓΕΣΙΑ στο Νοσ/μείο Πύργου. Και όχι μόνο αυτό, όλες οι Διοικήσεις του Νοσοκομείου εδώ και 12 χρόνια δεν είχαν πάρει είδηση; Αλλά και η σημερινή Διοικητής του Νοσ/μείου Πύργου στην οποία απευθύνθηκε προφορικώς και γραπτώς ο εξαίρετος Πύργιος έγκριτος δικηγόρος κ. Διονύσιος Μιχόπουλος «αγρόν ηγόρασε» και δεν απάντησε εδώ και μήνες!!...
Τι να υποθέσει κανείς; Επικίνδυνη γραφειοκρατική αγγύλωση; Αναλγησία και εγκληματική αδιαφορία για την υγεία του λαού της Ηλείας, όταν καθημερινά διαβάζουμε ότι στο Νοσοκομείο του Πύργου δεν έχουν ούτε γάζες στα χειρουργεία; Ή κρύβονται πίσω από αυτές τις αβελτηρίες της 12χρονης καθυστέρησης κάποιες σκοπιμότητες που δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε;
Η διαθέτις-ευεργέτις του Νοσοκομείου μάλιστα στη ΔΙΑΘΗΚΗ της δίνει όλη την ευχέρεια στους εκτελεστές  να εκποιούν τα ακίνητα με την μέγιστη ευκολία, να διαθέσουν τα χρήματα στο Νοσοκομείο ανάλογα με τις ανάγκες του και να ενεργούν χωρίς πολλές διατυπώσεις!!!. Και αντ΄ αυτού αφήνουν τα αμυθήτου αξίας ακίνητα σε περιοχές «φιλέτα», όπως η βίλα στο Παλαιό Φάληρο, να ρημάζουν (και να μετατρέπεται σε στέκι αρουραίων και χρηστών κλπ), ενώ το Νοσοκομείο μας πάσχει. Και να μη ξέρουν οι Πύργιοι και οι Ηλείοι τι έγιναν οι μεγάλες ευεργεσίες από την περιουσία μιας συμπολίτιδος.
Τέλος –όπως προείπαμε- εν ολίγοις, θα πούμε γιατί εμείς πήραμε την πρωτοβουλία αυτής της Επιστολής, όταν πληροφορηθήκαμε και συγκλονιστήκαμε για την ύπαρξη αυτής της μεγάλης ΔΩΡΕΑΣ.  Πρώτον γιατί είμαστε ενεργοί πολίτες και εν δυνάμει «καταναλωτές» υγείας του χειμαζόμενου Νοσοκομείου Πύργου, δεύτερον γιατί ο υπογράφων έχει την ιατρική ιδιότητα και έχει χρηματίσει  Πρόεδρος σε μεγάλο Νοσοκομείο («ΤΖΑΝΕΙΟ») και γνωρίζει τι σημαίνει μια τέτοια ευεργεσία και τρίτον γιατί η μεγάλη οικογένεια των ευεργετών Ψυχαλίνου έλκει την καταγωγή της από την ιδιαίτερη πατρίδα μας Δίβρη (όπως μας άφησε γνώση και κληρονομιά ο αείμνηστος πρόεδρος του Συλλόγου μας –και φίλος της οικογένειας-  Νίκος Σωτηρόπουλος) και ως εκ τούτου αισθανόμαστε περήφανοι και εκ καθήκοντος υπόχρεοι.
Μετά την παράθεση των ανωτέρω.
 ΚΑΛΟΥΜΕ την Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου και πάντα άλλο υπεύθυνο και αρμόδιο, να απαντήσουν στον Ηλειακό λαό γιατί ολιγωρούν και γιατί του στερούν το δικαίωμα να έχει καλλίτερη περίθαλψη. Και επί πλέον ποιοι ευθύνονται για την μη αξιοποίηση επί 12 ολόκληρα χρόνια της μεγάλης αυτής περιουσίας.
Με τιμή, για το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, εκδότης του περιοδ. «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας»)
                                                                    -----------------------------------
 Β}                                                                  
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ) ΗΛΕΙΑΣ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
27063 Λαμπεία Τηλ 6972275293                                                    Δίβρη 8 Μαρτίου 2011
                Αρ. πρωτ. 1949

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ
ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΝ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Προς όλους εκείνους που σιωπούν ή συγκαλύπτουν
(αρμόδιους, υπεύθυνους και εμπλεκόμενους)
Για την μεγάλη ΔΩΡΕΑ Ψυχαλίνου στο Νοσοκομείο Πύργου

                Είναι η τέταρτη κατά σειρά ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μας, που απευθύνουμε και ζητάμε απαντήσεις και εξηγήσεις γιατί επί 12 ολόκληρα χρόνια μένει στα αζήτητα και δεν αξιοποιείται η μεγάλη ΔΩΡΕΑ της αείμνηστης συμπολίτιδος Ξανθής Ψυχαλίνου – Γιαννοπούλου που άφησε με Διαθήκη της από το έτος 1999, όλη την ακίνητη περιουσία της για άμεση εκποίηση-προσφορά υπέρ του Νοσοκομείου Πύργου.
                Δυστυχώς 4 μήνες αφ΄ ότου επισήμως ο έγκριτος δικηγόρος κ. Διον. Μιχόπουλος γνωστοποίησε την Διαθήκη στην Διοικητή του Νοσ/μείου  Πύργου και σχεδόν δυο μήνες αφ΄ ότου δημοσιοποιήθηκε από μας το θέμα, υπάρχει «άκρα του τάφου σιωπή»!!!. Κάτι σοβαρό και ύποπτο συμβαίνει λοιπόν.
                Και ενώ το Νοσοκομείο Πύργου στενάζει κάτω από το βάρος κατεπειγουσών αναγκών (χωρίς γάζες, χωρίς άλλα απαραίτητα χρειώδη, προχτές χωρίς αντικαρκινικά φάρμακα κλπ) και η παρεχόμενη Νοσηλεία των Ηλείων συνεχώς υποβαθμίζεται,  η τεράστια περιουσία (μια εντελώς παρατημένη βίλα έρμαιο περιθωριακών και αρουραίων και ένα διαμέρισμα επίσης στην καρδιά του Παλ. Φαλήρου, βλ. φωτογραφία εγκατάλειψης, φιλέτα οικόπεδα 2.500τ.μ. στο κέντρο του Πύργου) αγνοείται. Και το χειρότερο, υπάρχει φόβος πιθανόν τόσα χρόνια να μεθοδευόταν τεχνηέντως  και σκοπίμως η  εξαφάνισή της ή η υπεξαίρεσή της… Αυτό όμως είναι θέμα έρευνας άλλων, και όχι δικό μας.
                Εμείς εκ καθήκοντος απευθυνθήκαμε στους παρακάτω και όλοι …«αγρόν ηγόρασαν» ή κατά το κοινώς λεγόμενο μας έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Ουδεμία ανταπόκριση, ουδεμία ευαισθησία. Ένοχη σιωπή ή συγκάλυψη;
1ον) Στην άμεσα υπεύθυνη Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Σιουρούνη
2ον)  Στον καθύλην αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο
3ον) Στον διαχειριζόμενο την περιουσία των Νοσοκομείων Διοικητή 6ης ΥΠ κ. Κόλλια
4ον) Στον εποπτεύοντα Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Κατσιφάρα
5ον) Στον εκ καθήκοντος υπόχρεο για την υγεία των δημοτών του, πρώτο πολίτη του Πύργου Δήμαρχο κ. Παρασκευόπουλο
6ον) Στον εκπρόσωπο (εκ των αποδεκτών κινητών της Διαθήκης) του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου πρόεδρο κ. Θεοδώρου 
7ον) Στον πρώην  πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου (η οικογένεια του οποίου είναι και εκ των αποδεκτών κινητών της Διαθήκης) νυν Βουλευτή κ. Τζαβάρα
                Και ενώ ουδείς εκ των ανωτέρω φιλοτιμήθηκε να απαντήσει, βρισκόμαστε μπροστά σε νέες αποκαλύψεις και νέα δεδομένα που επιβαρύνουν έτι περισσότερο την «αιδήμονα» σιωπή τους. Υπάρχουν μεταξύ άλλων και τα εξής ερωτηματικά:
                α) Η Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Σιουρούνη ενώ στην αρχή δήλωσε ότι δεν γνώριζε καν το θέμα και έβαλε δικηγόρο να το διερευνήσει (ενώ δεν είχε βάλει!), αργότερα σε Ραδιοφωνικό Σταθμό αυτοδιαψευδόμενη και αντιφάσκουσα …ψέλλισε ότι φταίνε οι προηγούμενες Διοικήσεις του Νοσοκομείου που γνώριζαν το θέμα από το 2002!!!... Τι έχουν να πουν οι προηγούμενες Διοικήσεις;
                β) Το διαμέρισμα του Παλ. Φαλήρου κάποια κυρίa το ενοικιάζει και εισπράττει τα ενοίκια εδώ και 12 χρόνια!!!... Ποια είναι άραγε αυτή η κυρία και ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω της; Ποιος καρπούται και ενθυλακώνει τα ενοίκια που είναι περιουσία του Νοσοκομείου;
                γ) Γιατί οι ορισθέντες από την διαθέτιδα ως εκτελεστές της Διαθήκης (και με την ρητή εντολή για ταχύτατη εκτέλεσή της) δικηγόροι κ. Μπράμος και κ. Λιούρδη (για την ακίνητη περιουσία) και η συμβολαιογράφος κ. Μπράμου (για τα κινητά) δεν εκπλήρωσαν την επιθυμία της δωρήτριας ή τουλάχιστον να μιλήσουν γιατί δεν έπραξαν το καθήκον τους;
                δ) Η βίλα του Παλαιού Φαλήρου σύμφωνα με μαρτυρίες της αποκαλύψασας το θέμα εκλεκτής Πύργιας κ. Αγγελικής Λαδέα αλλά και άλλων γειτόνων, το 1999 ήταν σε άριστη κατάσταση «να την πιεις στο ποτήρι» όπως λένε, και πολύ μεγάλης αξίας στο πλέον αριστοκρατικό προάστιο, σήμερα είναι ένα ερείπιο και φυσικά έχει χάσει το μεγαλύτερο μέρος της αξίας της. Ποιος θα πληρώσει το τεράστιο διαφυγόν κέρδος που ανήκει στο Νοσοκομείο;
               
Κύριοι υπεύθυνοι, αρμόδιοι και εμπλεκόμενοι.
 Αυτή είναι η τελευταία δική μας προειδοποίηση. Εάν δεν ανταποκριθείτε και κινηθείτε εγκαίρως δεν μας απομένει παρά η προσφυγή στις Αρχές της συντεταγμένης  Πολιτείας. Δηλαδή, θα απευθυνθούμε στην αρμόδια εισαγγελική και ελεγκτική Αρχή και να ζητήσουμε την αυτεπάγγελτη εκ του Νόμου προβλεπόμενη έρευνα, αφού τους διαβιβάσουμε τον Φάκελο με το σώμα της Διαθήκης και τα ουκ ολίγα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:
1. Στους ανωτέρω και πάντα ενδιαφερόμενο
2. Έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ

Ο πρόεδρος
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, εκδότης του περιοδικού «ΔΙΒΡΗ»)

ΣΥΝΗΜΜΕΝΗ φωτογραφία της πάλαι ποτέ βίλας (σημερινό ερείπιο)
                                                                     -----------------------------------------
 Γ}

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ                                                            
ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ) ΗΛΕΙΑΣ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
ΤΚ 27063 Λαμπεία-Τηλ 6972295293                                              Λαμπεία (Δίβρη) 30-1-2012
            Αρ. πρωτ.2031
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ «ΔΩΡΕΑΣ ΨΥΧΑΛΙΝΟΥ»
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ
…«άκρα του τάφου σιωπή» και από την νέα Διοικήτρια;
           
            Μπορεί οι διάφοροι καθοιονδήποτε τρόπον εμπλεκόμενοι, διαπλεκόμενοι και λοιποί …«καπαδόκες» μεγαλοπαράγοντες της Ηλείας (είτε είναι εκτελεστές της Διαθήκης Ψυχαλίνου, είτε είναι πρώην και νυν Πρόεδροι και Διοικητές του Νοσοκομείου (αλλά και όλα τα μέλη των ΔΣ του Νοσοκομείου, ως και τα υπηρετούντα σήμερα), είτε είναι Βουλευτές και των δύο κομμάτων εξουσίας, είτε είναι πρώην και νυν πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου, είτε είναι πρώην και νυν Δήμαρχοι κλπ) αλλά και οι ιεραρχικά  καθύλην αρμόδιοι (Υπουργοί Υγείας, ΠΕΣΥάρχες κλπ) μαζί και κάποια αργυρώνητα ΜΜΕ του Νομού, να έχουν κάποιο λόγο να «θάψουν» το μέγα σκάνδαλο του διαγουμίσματος μιας τεράστιας περιουσίας δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ –της ΔΩΡΕΑΣ στο Νοσ/μείο μας. Δηλαδή να ξεχαστεί δια παντός η Διαθήκη που την κράταγαν πονηρά «εν υπνώσει», επί 12 ολόκληρα χρόνια!!!... Εμείς όμως ούτε ξεχνάμε, ούτε καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια.
            Το θέμα γνωστόν τοις πάσιν. Το αποκαλύψαμε εδώ και 15 μήνες, το καταγγείλαμε εκ καθήκοντος με πλήρη τεκμηρίωση σε όλες τις αρμόδιες Αρχές (πλην της Ελληνικής Δικαιοσύνης για λόγους τακτικής, αποκαλύπτοντας συνεχώς νέα στοιχεία) και περιμέναμε να δείξουν ευαισθησία. Δώσαμε αρκετή πίστωση χρόνου, λόγω αλλαγής της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Πύργου και αναμέναμε. Πλην ματαίως!…. «Άκρα του τάφου σιωπή» από όλους. Ένοχη σιωπή, βεβαίως.
            Επανερχόμαστε τώρα (αφού ενημερώσαμε πλήρως την νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου –χωρίς να πάρουμε απάντηση, και επίσης ενημερώσαμε –ως έχοντες υποχρέωση και τους 42 δικαιούχους των κληροδοτούμενων μετρητών που άφησε η διαθέτις). Απευθυνόμαστε πλέον (και αποκλειστικά) στην νέα Διοικήτρια κ. Φιλιπποπούλου(που μας ήλθε προ μηνών στο Νοσοκομείο Πύργου, συνοδευόμενη από πολλές περγαμηνές) να μας απαντήσει στα εξής απλά ερωτήματα:
Πρώτον: Ασχολήθηκε καθόλου με το σοβαρό αυτό θέμα δεδομένης και της οικτρής οικονομικής κατάστασης του Νοσοκομείου; Αν ναι, σε πιο στάδιο βρίσκονται οι ενέργειές της που ήδη έπρεπε τάχιστα να έχουν περαιωθεί; Αν όχι, πώς αιτιολογεί την εγκληματική αδιαφορία της εις βάρος της υγείας  του υγειονομικά χειμαζόμενου πολίτη της Ηλείας;
Δεύτερον: Αληθεύουν οι πληροφορίες μας ότι η απελθούσα προηγούμενη Διοικήτρια κ. Σιουρούνη, έφυγε χωρίς καν να την συναντήσει και χωρίς να την ενημερώσει για το θέμα; (να σημειωθεί ότι έχουμε έγγραφο της κ. Σιουρούνη που μας διαβεβαιώνει πώς το πρώτο θέμα που θα ενημέρωνε την αντικαταστάτριά της, θα ήταν αυτό της ΔΩΡΕΑΣ Ψυχαλίνου!!).
Τρίτον: Είναι αλήθεια ότι η προηγούμενη Διοικήτρια κ. Σιουρούνη (η οποία δήλωνε σε όλα τα ΜΜΕ του Νομού ότι είχε αναθέσει σε επιφανή δικηγόρο την ταχεία διεκπεραίωση της υπόθεσης) ότι η μόνη νομική ενέργεια που έκανε, ήταν να αναθέσει σε «μεγάλο Δικηγορικό Γραφείο των Αθηνών» (κατά δήλωσή της), που όμως ανήκε σε πολύ στενό συγγενικό της πρόσωπο; Και που αυτό (το Δικηγορικό Γραφείο) δεν έπραξε το παραμικρό;
Τέταρτον και σπουδαιότερον:  Πότε και ποιες Διοικητικές, Ελεγκτικές και κυρίως Εισαγγελικές συνδρομές θα ζητήσει για την απόδοση των μεγάλων ευθυνών των άμεσα υπεύθυνων εμπλεκόμενων ή διαπλεκόμενων, φυσικών ή ηθικών αυτουργών του σκανδάλου, όχι μόνο για τις παντοειδείς και ουρανομήκεις παραβάσεις, δεοντολογικές, αστικές και  ποινικές (λ.χ. απιστίας εις βάρος του δημοσίου, της υγείας των πολιτών κλπ) αλλά και τα διαφυγόντα έσοδα του Νοσοκομείου εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ, από την εγκατάλειψη και την τραγική υποβάθμιση της αξίας των κληροδοτουμένων ακινήτων. Και ό,τι άλλο ήθελε προκύψει, από την ενδεδειγμένη διερεύνηση.
Αναμένουμε, την άμεση και πειστική απάντηση της κ. Διοικήτριας του Νοσ/μειου Πύργου.
Ο πρόεδρος του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ»
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, εκδότης του περιοδικού "ΔΙΒΡΗ" και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ")
Υ.Γ. Το παρόν να πρωτοκολληθεί και καταστεί δημόσιο έγγραφο

ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΘΕΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ                                              Εξαιρετ. Επείγον
ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ) ΗΛΕΙΑΣ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
27063 Λαμπεία – Τηλ.6972295293                                                      Λαμπεία (Δίβρη) 6-2-2012
  Αρ. πρωτ. 2034
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
Πάντα αρμόδιο, αναρμόδιο, υπεύθυνο ή ανευθυνοϋπεύθυνο παράγοντα, τώρα που η βιβλική καταστροφή «χτύπησε» το χτισμένο μέσα στο βούρκο Νοσοκομείο Πύργου.

ΘΕΜΑ: Το Νοσοκομείο Πύργου βούλιαξε στα νερά της βροχής, αλλά οι παρακάτω αρμόδιοι και υπεύθυνοι μεγαλοπαράγοντες του Νομού Ηλείας και της δημόσιας Υγείας, άφησαν και αφήνουν συνειδητά τα δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ της τεράστιας ΔΩΡΕΑΣ Ψυχαλίνου που κληροδότησε με την Διαθήκη της αποκλειστικά για το Νοσοκομείου του Πύργου

1ον) Την άμεσα υπεύθυνη Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου κ. Φιλιπποπούλου αλλά και την πρώην κ. Σιουρούνη ως και τους Προέδρους του Νοσοκομείου από το έτος 1999, χρονολογία που δημοσιεύτηκε η Διαθήκη
2ον)  Τον καθύλην αρμόδιο Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο
3ον) Τον διαχειριζόμενο την περιουσία των Νοσοκομείων Διοικητή 6ης Υγειον. Περιφέρειας κ. Κατσικόπουλο και τον πρώην κ. Γκούμα
4ον) Τον εποπτεύοντα Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Κατσιφάρα
5ον) Τον εκ καθήκοντος υπόχρεο για την υγεία των δημοτών του, πρώτο πολίτη του Πύργου Δήμαρχο κ. Παρασκευόπουλο
6ον) Τον πρώην Νομάρχη και νυν Αντιπεριφερειάρχη κ. Καφύρα
7ον) Τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου (εκ των αποδεκτών κινητών της Διαθήκης)   και πρώην Πρόεδρο του Νοσ/μείου Πύργου κ. Θεοδώρου
8ον) Τον πρώην Πρόεδρο του Νοσοκομείου Πύργου και νυν Βουλευτή   Αχαΐας κ. Τριανταφυλλόπουλο
9ον) Τον πρώην  πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου (εκ των αποδεκτών κινητών της Διαθήκης) και νυν Βουλευτή Ηλείας κ. Τζαβάρα
Πριν ενάμισι χρόνο αποκαλύψαμε το μέγα σκάνδαλο ότι η μεγάλη ΔΩΡΕΑ με ευθύνη των εκτελεστών της Διαθήκης δικηγόρων Πύργου κ. Μπράμου και Αθηνών κ. Λιούρδη (και την εγκληματική αδιαφορία και ανοχή ή ένοχη σιωπή των ανωτέρω) παρέμενε στα «αζήτητα» επί 12 ολόκληρα χρόνια!!!...       
Η τεράστιας αξίας ΔΩΡΕΑ Ξανθής Ψυχαλίνου (ακίνητα «φιλέτα» εκατομμυρίων Ευρώ στο κέντρο του Παλαιού Φαλήρου και του Πύργου), που άφησε με Διαθήκη της για άμεση, εύκολη και υποχρεωτική εκποίηση υπέρ των αναγκών του Νοσοκομείου Πύργου. Θα μπορούσαν π.χ. να χρησιμοποιηθούν για την καλή κατασκευή και λειτουργία του ψυχορραγούντος αυτή την στιγμή από την θεομηνία Νοσοκομείου μας.

Επί τέλους, δεν θα ζητηθούν ευθύνες και δεν θα πληρώσει κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου