theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

        Προχθές την Τσικνοπέμτη, μέσα στα όρια που μας επιτρέπει το δημοσιο-υπαλληλικό βαλάντιο, είχα την τύχη και την τιμή να τσικνίσω ομοτράπεζος με μια Κυρία – Θρύλο, που στο αβρό, καθάριο πρόσωπό της απαθανατίζεται ολόκληρη η πορεία της Αριστεράς με τα τόσα σημαντικά συμβάντα και πράξεις (Εμφύλιος, Άρης, Βάρκιζα, αποχή 46, ΕΔΑ, 114, χούντα κτ.λ  ). Πράξεις που τόσο σπουδαίο ρόλο έπαιζαν στον ρου της ιστορίας  των τελευταίων 60 χρόνων της πολύπαθης χώρας.
Γενιά των Λαμπράκηδων
 Λαοκρατία και Κώστας Μαυρουδής

Λοιπόν το όνομά της
Λαοκρατία. 
  • Ιδιαίτερη πατρίδα της τα Τζουμέρκα. 
  • Νουνός της ο θρυλικός Βελουχιώτης. 
  • Νονά και θεία του Αλέξη Τσίπρα αλλά και καθηγήτρια του. 
    Η Λαοκρατία Λάκκα είναι Βιολόγος και Σχολικός Σύμβουλος. Εργάστηκε σαν ερευνήτρια τρία χρόνια στο τμήμα της Γενετικής στο Royal Cancer Hospital στο Λονδίνο κοντά στον Λόρδο Haddow, και οχτώ χρόνια στον τομέα της Ιολογίας στο Ινστιτούτο Pierre –Marie Curie και στο Ινστιτούτο Παστέρ στο Παρίσι. Έχει μεταφράσει πολλά επιστημονικά βιβλία στα ελληνικά, μεταξύ των οποίων την: «Ιστορία της Μοριακής Βιολογίας» του Μοράνζ, «Τον Πολιτισμό των γονιδίων» του Γκρο, «Το Τέλος της Παντοκρατορίας των γονιδίων» του Ατλάν. Έχει τιμηθεί με τον τίτλο του «Chevalier des Palmes Academiques» από την Γαλλική Κυβέρνηση.
     Κι όμως, σε μια τόσο σπουδαία γυναίκα κυρίαρχα στοιχεία της προσωπικότητάς της είναι η απλότητα και η ανωτερότητα έναντι όλων των υλικών αγαθών επισφραγισμένες με την προσφορά ! 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου