theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Η ΖΑΧΑΡΩ ΚΑΙ Η ΗΛΕΙΑ ΒΡΑΖΕΙ


ΒΕΒΑΙΩΣ Η ΕΚΤΟΠΙΣΗ ΤΗΣ
 ΔΩΡΑΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ 
ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ
ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ.

            Αυτό πια δεν είναι ούτε για τα σίδερα....
            Προφανώς καταστρατηγείται η λαϊκή ψήφος  και ετυμηγορία και υπονομεύεται η ίδια η  Δημοκρατία, ως τελικό θύμα, καθότι τα κόμματα, η Βουλή και οι εκλογές αποτελούν τους βασικούς πυλώνες της. Σίγουρα δεν είναι δυνατόν να μην στηλιτεύσουμε τέτοια μαγειρέματα.
Είναι πολιτική αλχημεία χειρίστου είδους και ωμή προσβολή του ίδιου του λαού.Τέτοια πράγματα συμβαίνουν μόνο στο ..Ελλάντα.
       Όμως γιατί αντιδρούν και διαμαρτύρονται με τέτοιο πάθος; Η ΝΔ και το Πασόκ δεν είναι η μήτρα τέτοιων φαινόμενων; Τα δύο αυτά παραδοσιακά κόμματα τόσα χρόνια δεν έχουν υπονομεύσει τους δημοκρατικούς θεσμούς και δεν έχουν νοθεύσει την πολιτική αυτού του τόπου;
       Η συγκεκριμένη πολιτική αλχημεία είναι απόρροια της μορφής του που έχουν χτίσει και του τρόπου εξάσκησης της κυβερνητικής εξουσίας. Το οικοδόμημα που τώρα παταγωδώς καταρρέει και δυστυχώς τα πληρώνει ο χιλιοπροδομένος λαός ήταν στηριγμένο στην απρόσκοπτη κομματικοποίηση του κράτους, στο καταστροφικό πελατειακό πολιτικό σύστημα (ρουσφέτια, κομματάρχες, κουμπαριές) στα οικονομικά σκάνδαλα και φούσκες και όλα αυτά με κοινό υλικό το λαϊκισμό.  
      Τόσα χρόνια η ΝΔ και το Πασόκ που δεν σεβάστηκαν    βασικούς κανόνες και αρχές της Δημοκρατίας (εκλογικό σύστημα, δικαιοσύνη, διαφάνεια, αξιοκρατία) ως ιδεολογία είχαν τα συμφέροντα, άλλοτε μικρά και άλλοτε μεγάλα και ως όργανα εξαναγκασμού τον συντηρητισμό, τον σφετερισμό της πατριωτικής ιδέας και την καπηλεία της ιστορίας και της παράδοσης.  
      Η Δεξιά πλέον έχει μετατοπιστεί προς το ακροδεξιό άκρο και σε πιο συντηρητικές θέσεις. Το πολιτικό της κάδρο γέμισε με ακροδεξιά μπουμπούκια (Βορίδης, Άδωνης, Πλεύρης και λοιπά άξια πρωτοπαλίκαρά τους) με κυρίαρχες σημαίες την ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικολαϊκισμό και στο κέντρο την ασύδοτη αγορά εις βάρος ακόμη και της Δημοκρατίας. Γιατί δεν ακούστηκε η παραμικρή διαμαρτυρία;
      Όταν ο Σαμαράς διέγραφε εν μία νυχτί  εκλεγμένα όργανα, βουλευτές, όπως και τώρα τελευταία ο Βενιζέλος γιατί όλοι ποιούσαν την νήσσαν;
     Τελειώνοντας να κάνω δυο προβλέψεις που όμως σε όλες τις παρεμφερείς περιπτώσεις έχουν  επιβεβαιωθεί πλήρως:
  •        Η κατάληξη θα είναι όλα τα κεφάλια κάτω και τα τραπεζάκια μέσα, το δε εμβατήριο της τακτικής υποχώρησης θα είναι το ..συμφέρον του έθνους που είναι υπεράνω από τα κόμματα και ….στρατιώτες της παράταξης και άλλα τέτοια φληναφήματα.  Όπως ακριβώς η χθεσινή δήλωση του Κοντογιάννη περί έθνους που όμως δεν μας εξηγεί γιατί το εθνικό συμφέρον ταυτίζεται με τη δική τοποθέτηση στη θέση της Αυγερινοπούλου που δικαιωματικά της ανήκει.
  •   Εάν η ΝΔ έρθει πρώτο κόμμα αλλά στη Ηλεία βγάλει δύο βουλευτές, που είναι πιθανό αν και προσωπικά σφόδρα το απεύχομαι, τότε θα δούμε ποια θα είναι η ανταμοιβή και ανταπόδοση του Σαμαρά, στο πλαίσιο του δούναι και λαβείν, στην οπισθοχωρούσα κ. Αυγερινοπούλου.
Αλλά μέχρι τότε, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου