theodoroskollias@gmail.com // 6946520823
Aλήθεια ποιος φταίει για την κατάντια της χώρας μας;

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17Ης ΙΟΥΝΙΟΥ


         Όπως σας είναι γνωστό, χτες βράδυ, η Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ με μεγάλη πλειοψηφία, ενέκρινε την εισήγηση του Φώτη Κουβέλη και τον εξουσιοδότησε να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης προγραμματικής συμφωνίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.
   Την Δευτέρα, η ΚΕ είχε εξουσιοδοτήσει τον Φώτη Κουβέλη να αρχίσει τη διαπραγμάτευση με Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελο Βενιζέλο, για σχηματισμό κυβέρνησης με βάση τον διπλό στόχο της παραμονής στο ευρώ και τη σταδιακή αποδέσμευση από το Μνημόνιο.
     Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ (Δημήτρης Χατζησωκράτης και Σάκης Παπαθανασίου) προσήλθε στη συζήτηση προτείνοντας το αποτελούμενο από 7 σημεία σχέδιο άμεσης διακυβέρνησης, το οποίο είχαμε προτείνει προεκλογικά στο σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου. Μέχρι χθες το βράδυ, είχε επέλθει συμφωνία σε αρκετά σημεία και η συζήτηση θα ολοκληρωθεί σήμερα.
Πιο συγκεκριμένα συμφωνήθηκε να περιληφθούν στο κοινό πρόγραμμα οι εξής δεσμεύσεις:
  1. Επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής έως το 2017
  2. Αλλαγή του τρόπου εξοικονόμησης πόρων έτσι ώστε να παγώσουν οι σχεδιαζόμενες για τον Ιούνιο περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, να προκύψει διεύρυνση των εσόδων με πάταξη της φοροδιαφυγής και μείωση των δαπανών με καταπολέμηση της σπατάλης.
  3. Κάθαρση στο Πολιτικό Σύστημα και αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης, με συγκεκριμένα μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρόταση των 7 σημείων.
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις πάνω στα εξής σημεία, στα οποία θα επιμείνει η αντιπροσωπεία μας:
  1. Άρση του νομοθετικού πλαισίου που αφόρα τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας
  2. Αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης χωρίς απολύσεις και εργασιακή εφεδρεία

       Εφ΄ όσον ολοκληρωθεί η προγραμματική συμφωνία, η ΚΕ αποφάσισε να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τρικομματικής στήριξης.  Η θέση αυτή βρίσκεται σε αρμονία με τις προγραμματικές δεσμεύσεις που συμπυκνώνονταν στο κεντρικό μας σύνθημα «Εντολή για λύση».
Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, μιας άφθαρτης δύναμης που δεν ψήφισε τα μνημόνια και το μεσοπρόθεσμο, προσδίδει κύρος και αξιοπιστία στην κυβέρνηση και αυξάνει την διαπραγματευτική της δύναμη. Αυτό ακριβώς αυξάνει και τις ευθύνες μας.
Σε ότι αφορά τα πρόσωπα, η ΔΗΜΑΡ δεν θα συμμετάσχει με κομματικά στελέχη αλλά με έμπειρα πρόσωπα ευρύτερου κύρους που ενστερνίζονται τις απόψεις της και θα υλοποιήσουν την πολιτική της.
Για ότι νεώτερο, θα σας ενημερώσουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου